Selasa, 13 September 2011

Ooo..duit raya

Salam pembuka bicara..

Jumlah duit raya terkumpul untuk raya kali ini RM 13 sahaja. Kira ok la kot sebab orang dah kerja sepatutnya kena bagi duit raya bukan dapat duit raya. Alhamdulillah, ada lagi nak bagi.

Tapi kalau kamu baru kahwin, pergi la beraya dekat rumah orang jawa yang betul-betul pure, pasti dapat duit raya. Style orang jawa katanya dorang tak bagi duit raya kat budak-budak tapi bagi duit raya dekat pengantin baru sahaja. Saja beraya di rumah besan nenek saya kat bangi lama hari tu baru la tahu. Pak su dengan mak su saya dapat duit raya sorang satu sebab mereka baru kahwin. Entri ini dan ini.


Z pun bagi duit raya juga. Tapi saya sudah tukar kan dengan sebiji kamera. Jadi, tak nampak nilai RM. Cuma ada sentimental value la.


Thanx Z. Tahun depan bagi lebih lagi ea. he. Meh share sikit berapa banyak duit raya korang dapat tahun ni.

p/s: cerita raya lagi. selamat mula belajar bagi yang baru buka semester!

xoxo

25 komen:

siti kektus berkata...

Adalah sikit. Lepas duit topup. HeheheAdalah sikit. Lepas duit topup. Hehehe

wahida berkata...

mmg betul tu...aku dulu masa baru2 kawen, ramai giler makcik pakcik aku bagi aku duit weh...dah namanya kami ni jawa tegar kan....

tetiba jadik org kaya lak masa baru2 kawen tu...haha...

MamaEma berkata...

okeylah merasa juga duit rayanya

L berkata...

nak3 duet raya gak.. nk3... plesh3.. huuu

jom bacer seket..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/09/beribadah-tp-xberakhlak.html

sue perbs.. berkata...

wah dpt duit raye lgi

Bidadari Syurga berkata...

duit raya pembakar semangat namanya... heeeeeeeeee ok apa...

♥cmª shIemª♥ berkata...

dwet raya?
hehehe..x dpt la yang..
anak2 jer meriah dpt duet raya..
umiie dia lg nk kene kuarkan dwet raya bg kt anak2 buah...
hehehe

wow..cantik camera..ngeee...:)

kayrul-shah berkata...

dulu masa memula kahwin, bila g raya rumah sedara banyak dapat kain batik la plak..

Myra Jay berkata...

Wahh bestnyer dapat duit raya..

Paling best siap leh beli kamera gitu..

Best best.. :)

dhiera berkata...

@ siti kektus : lepas tak untuk sebulan?

@ wahida : owh, betul ea?? macam tu lepas kahwin nanti saya nak pegi rumah wahida la.. hek

@ Bidadari Syurga : baru lah excited nak beraya kan?

@ kayrul-shah : tak cukup jawa tu.. patut ye pergi yg betul2 jawa. hu

@ Myra Jay : hahaha.. kena cari yg berbaloi-baloi

Run Away♥ berkata...

dapat juga duit raya kan,,,hek...best...;d

teha berkata...

duet rye dh abes sbb bershoping ! hehe

Ct Arina berkata...

duit raye rina dis year 20 inggit je. hahah

nabilah_2908 berkata...

tahun ni pecah rekod...sebab dapat duit raya..walaupun dah kerja (tak kawin lagi)

agak pelik..sebab pergi rumah2 yg sama juga tiap2 tahun...tahun2 lepas xdpt pun..tahun ni dapat pulak...rezeki...

bnyk la gak...dalam 30 hinggit...hehe.. :)

ade2mama berkata...

wuuuuu bau kedaiiii:)..bau kdai kt sni ..camera bwu oiii hehe..\

aku rm200 lalalal huhuuh

.izzati liyana. berkata...

bestlah kan ade orang bagi duit raya even dah kerja. org jawa eh? nnt saya kahwin pergi cari org jawa pure lah. cik dhiera boleh bagitahu tempat2 nye. hee.

Ungu Violet berkata...

bez ar dpt dwet raye 13 hengget...belanjaaa!!!...hehehh

*rainyscream* berkata...

duit raya banyak la tu dapat beli kamera~ perghhh dasyat3..ehehe

::budak:: berkata...

ade la dpt ratus tu pun dr abg n kakak je,,huhu

アヌム ちゃん berkata...

13 hengget pun duit raya gak tuu..heeeee^^ wah dpt kemera baruuuu

Hana Soffelia berkata...

Dhiera, bawaklah hana beraya kat rumah besan nenek dhiera gak. kehkeh

(gila keji aku. nk pi beraya semata-mata mau duit raya) hahaha

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata...

aku dapat duit raya tapi aku pulang balek.. adoiiiiiiii... hehe

dhiera berkata...

@ Run Away♥ : ada juga yang bagi. alhamdulillah, rezeki! katanya sebab belum kahwin

@ teha : wah, dah buat shopping dh?

@ Ct Arina: rina lebih 7 ringgit dari kite

@ nabilah_2908 : rezeki betul tu.. ke kamu dah nak kahwin ni?

@ ade2mama : bagi tengok kotak boleh? banyak tu rm200.

@ .izzati liyana. : alamak, saya tahu yang itu aje la..macam mne ni?

dhiera berkata...

@ Ungu Violet : hekhek.. sengih je la

@ *rainyscream* : itu encik kekasih bagi. terime je la..

@ ::budak:: : naseb ada abang dengan kakak.

@ アヌム ちゃん : he.. itu la. alhamdulillah. ada jugak yang nak bagi!

@ Hana Soffelia : eh, yela.. hana pengantin baru!! kalau pergi mesti dapat ni.

@ Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine : awat hang pulang kan balik?? kalau tak nak, bagi kat saya je..

cik dila berkata...

haha,duit raya kite thn ni above hundred jugak la. last year collection,next year tk dpt dah!

ehem,utg lah abg Z tu bg duit raya ek. esok2 duit hantaran pule.. ngeee..