Sabtu, 18 Februari 2012

Jangan bukak kalau belum sudah selesai.......

Salam pembuka bicara...


Hari ini saya akan ke Melaka. Biasalah pergi Melaka hantar adik balik UTeM la. Kalau hari tu pergi dengan nenek, adik dan tunang, kali ini pergi dengan satu family. Balik dari kerja ni terus ke sana la kami semua. hehe.


Kenapa saya kata jangan tengok kalau belum makan sebab malam tadi belek-belek album. Konon nak delete sebelum tu nak upload dalam flickr dulu la kan? Meh tengok.


Korang dah breakfast ke pagi tadi? Makan apa? Ini nasi goreng tapi bukan breakfast saya. Nasi goreng ni makan dengan steamboat.





Ala, hari tu kan saya ada melantak dekat steamboat MAEPS Mardi, Serdang. Hehehe. Tengok frozen food ni rasa teringin lagi nak makan steamboat.





Teruja tak dengan steamboat. Perut kecik macam saya memang kurang berbaloi la makan steamboat ni tapi tetap nak makan. haha




Malam-malam masa sejuk-sejuk pun sedap kan kalau pekena kueh tiaw kungfu.




Ini first time Z ajak saya makan western food. Sangat tak percaya dia yang ajak, bukan saya. Jenuh kot mengajak dia sebelum ni. Mungkin sebab dia combine malay style dengan western kot. Memandai je.


BBQ chicken chop fried rice





Black pepper chicken chop fried rice





Lapar tak?? Pergi cari makanan ye sekarang.


OK bai!

xoxo

62 komen:

cikguNae berkata...

wah! lapar ni...
kat rumah ada nasi lemak ja... huhu

*wink* berkata...

dhiera..meh laa jmpa kmi

Wen berkata...

memang lapo.. hahaha wei cik dhiera... ur fb pun sama. ada button block je. haha wen da buka fren rq to everyone.. so u may add me... :)

Kakzakie berkata...

Kakak satu keluarga memang suka steamboat. Makan sambil santai... syok kan:)

Juliet_iRa~" berkata...

aahaa..nsb baik dah breakfast..:)

jap lagi nk mkn nasi minyak plak..;p

lia fen berkata...

hahahahah mmg lapa pon..pg ni mkn bihun free jek..wt teliuq jek...gluppp...

Sue Unnie.. berkata...

rindu nak pegi steamboat MAEPS.. oh sodap..!!

adik kat Utem eh..? dulu sue penah nginap kat flat pangsapuri area utem tu..hehe..

ok. lapar. nak launch tapi ade tamu. so nak tggu tamu balik dulu ker nak melantak trus. kompius. haha.

aReLaN berkata...

perghhh...dahla tak makan lagi ni dar pagi.adoiyai..perut dah start nyanyi

semutsengal berkata...

ni pergi hantar adik ke pergi melantak ni.



HAHAHAHAHAHAH

J.Syazwana berkata...

naseb baik dah makan petang tadi. fuhhhhh. hehehehe

rozeeta rashid berkata...

black pepper chicken chop fried rice 1! hehe

~SaL IjOu~ berkata...

aduh..mmg silap ah tgk tgh2 lapar gini..haha~

Afzainizam berkata...

untung badan perut kenyang... ada orang ajak jangan tolak rezeki...

pergghhhh mmg sedapppp... amat mengiurkan...

Story terbaru blog kami...
masalah kereta lembab tak ada pickup

aleen aiden berkata...

bbq ciken chop tu kemaen lagi tau.aaa!

Cikgu Ma berkata...

kue tiew kungfu?? saya dah pandai buat =)

♥e'in♥ berkata...

chicken chop tu kat area mane? hehehe

sweethOneY berkata...

Fuh nasib dah makan :p

asfira aminuddin berkata...

banyaknya food yangg. hehe. btw stimboat mmg sedap. nak-nak makan waktu malam. ;)

L berkata...

sedapnyer tgk makan2 nih.. huhu.. aser nk mkn plak. huuu


jom baca sekejap.=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/menyekutukan-allah.html

ciK LyndaWawa berkata...

nampak sedap......

ILA HonEyBuNNy berkata...

ok selamat tak lapar...sebab baru sudah makan burger...ehhehe

tapi....nyummmy3...

Zakia berkata...

tengah kenyang,..tak rasa pape..hehehe

zureen berkata...

heee.. laparnyaaaaaaaa!

♥cmª shIemª♥ berkata...

waduh...steamboat.. sedapnye.. :)

wan nurul hezrina berkata...

alahai sabojerlah..kite puase=)takperlah cuci mata..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata...

perghh.. meleleh air liur aku nengok siot...

Jue berkata...

woah nsb aku br lps mkn!hahaha aku pun suke mkn nasi goreng time mkn ngan steamboat hihi

Hanie Dew berkata...

oih..nasib baik aku dah kenyang..
penah makn nasi goreng dgn stemboat kat restoran mohammad chan abdullah. superb..

western food pun aku suka. oh ya ada satu tmpt western food sedap gila. kat uptown damansara yg lama tu ada food court. carik gerai pirate steak. sedap wa cakak lu. hehehe

Gen2Merah berkata...

banyaknya menu,,. suma sedap2 belaka... heheh

.izzati liyana. berkata...

kecur air liur tgk gambar makanan. nak makannnnnn!

dhiera berkata...

@cikguNae
nasi lemak pun sedap tu~ hehe

dhiera berkata...

@*wink*
alaa... dah balik. cer bagi no fon ke boleh la call nt. hehehe

dhiera berkata...

@Wen
pergi la makan cikgu~

dhiera berkata...

@Kakzakie
betul tu~ makan sambil bersantai. best ye kalau tepi laut. pang!

dhiera berkata...

@Juliet_iRa~"
akak tak jumpa ira pun dekat kenduri~

dhiera berkata...

@lia fen
sabar ye lia~ hehhe

dhiera berkata...

@Sue Unnie..
kan... jom pegi steamboat dekat sane~

dhiera berkata...

@aReLaN
tu la..kan dah cakap g makan dulu~ hehe

dhiera berkata...

@semutsengal
harus lah dua2 sekali~ hehe

dhiera berkata...

@J.Syazwana
naseb baik kan wana. hehe

dhiera berkata...

@rozeeta rashid
coming~ hehe

dhiera berkata...

@~SaL IjOu~
alamak..kesian ye~

dhiera berkata...

@Afzainizam
rezeki jangan ditolak kan~

dhiera berkata...

@aleen aiden
harus lah kan~ hehe

dhiera berkata...

@Cikgu Ma
ajar ajar~

dhiera berkata...

@♥e'in♥
tu dekat jusco tu~ hehe

dhiera berkata...

@sweethOneY
naseb baik datang lepas makan. weee

dhiera berkata...

@asfira aminuddin
tahu tak pe~ malam2 sejuk dapat makan panas2. hehehe

dhiera berkata...

@L
sila sila pergi makan. hehe

dhiera berkata...

@ciK LyndaWawa
memang sedap pun. weee

dhiera berkata...

@ILA HonEyBuNNy
burger pun sedap jugak kan?

dhiera berkata...

@Zakia
naseb baik tengah kenyang~ hehe

dhiera berkata...

@zureen
ala..kesian ye. g makan ea.

dhiera berkata...

@♥cmª shIemª♥
sehingga menjilat jari~ hehe

dhiera berkata...

@wan nurul hezrina
alamak..menguji kesabaran orang berpuasa ni~

dhiera berkata...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine
lap cepat air liur tu~

dhiera berkata...

@Jue
kan~ nasi goreng ddengan steamboat macam nice combination~

dhiera berkata...

@Hanie Dew
restoran mohamad chan abdullah ni dekat bangi tu kan?

dhiera berkata...

@Gen2Merah
menu berhari-hari ni~

dhiera berkata...

@.izzati liyana.
alamak~ g makan cepat.

misskonspirasi berkata...

hadoi nyesal bukak.. kan daha mehyanyik dondang sayang pewot i ..dhira..banja mam plz.. ngeh ngeh

anamizu kaito berkata...

adeh menyesal scroll down..
kan dah terlior =P







luv,
cik ana