Sabtu, 17 September 2011

Selamat datang Melaka!

Salam pembuka bicara..

Seperti yang telah saya maklumkan dalam entri ini. Hari ini saya akan ke Melaka. hoyeah!! Sebab utama adalah nak hantar barang adik saya ke hostel dia.


Kalau UPM ada petronas UPM, UTeM ada jalan nama jalan UTeM. Universiti lain saya tak tahu. Walaupun, adik lelaki saya belajar UiTM Shah Alam tu.

Owh ya, setiap tahun mesti ada pengambilan pelajar baru di UTeM, Uitm, Politeknik kan? Tak lupa juga ada pelajar konvo, yang tinggal jauh tu mesti tak tahu macam nak menginap semua kan? Jangan risau ye, ada satu website yang dapat memudahkan proses penginapan di Melaka. Hanya menempah hotel di Latestays.com.my segalanya akan jadi lebih mudah!

Paling yang buat saya jeles adalah trip kali ini bukan hanya hanya barang pakaian dan keperluan adik saya sahaja taw. Ayah saya ada belikan laptop baru untuk die. Sangat cantik. Warna coklat. Jurujual kata sesuai la untuk mechanical student yang selalu guna autocad etc tu. Saya pun tak tahu sebab saya bukan orang dalam bidang engineering. Kalau jurujual tu tipu kencing ayah saya, nanti datang minta tukar la. hek. Mana-mana jenis pun sama kot.

Parking penuh masa pendaftaran 2 minggu lepas. Ramai bakal-bakal jurutera ni.

Datang bukan sekadar nak hantar barang adik saya tapi hantar nenek juga di rumah pak su. Nenek nak tengok keadaan mak su saya yang baru saja lepas operation untuk buang ovarian cyst. Naseb tak efek baby dalam kandungan. Ada bakal cousin saya dalam perut tu.

Dah alang-alang sampai Melaka confirm confirm la merayap malam nanti. hek. Sapa-sapa yang dok Melaka tu, meh la bawa saya jalan-jalan!

xoxo

37 komen:

budak kacamata berkata...

sye pyer cazen pon da masuk UTEM..junior baru..huhu

budak kacamata berkata...

sye pyer cazen pon da masuk UTEM..junior baru..huhu

Sufia Mahzan berkata...

Hehe..ape nk suggest ye? Kuih udang Alor Gajah pun sedap juga..
Dah tu naiklah river cruise ke.. Best gak!

dhiera berkata...

@ budak kacamata : yeke? course ape?

@ Sufia Mahzan : kuih udang tu macam cucur udang ke?

muhamad hanif berkata...

woo,

gudluck untuk adik kau bersama laptop baru yaa.


AHHAHAHAHAH

monster kecik berkata...

eh2, upm ade petronas upm ke?npe xpnh tau ni. :P

cik dila berkata...

rindunye kat Melaka! ari tu diorang tgh buat arab city dkt dgn masjid selat. tp tak tau la dah siap ke belum..

farz zull berkata...

lamanya tak singgah melaka, dkat masjid tanah...rindu family angkat homestay...hehehe

Siti Arfah berkata...

Tingin nk mlwt utem,, hehe

asfira aminuddin berkata...

i dah lama tak pegi melaka. nanti update la u berjalan mana kat sana tau :)

アヌム ちゃん berkata...

tak penah sampai utem.huhu

alif haris berkata...

meh la singgah KL hehe :D

Kancil 8349 berkata...

wah...rindunya masa belajar dulu...hehehe

ILA HonEyBuNNy berkata...

raminya bakal2 jurutera...

lama dah xjalan2 melaka..hehe

Hana Soffelia berkata...

Pegi Melaka tu confirm jalan2 kat Jonker Walk nanti kan? Mau kirim patung mainan kanak2 yg bergerak dan bersuara leh x? hikhik

aimie amalina berkata...

weeeeeee
ni sama geng dgn saya la nii
budak engineee nanti
heee


p.s: oo...gambo kosong tu lagu vitamin c, graduation..hehehe mimi nak gi convocation minggu depan dhiera =]
hehehehe

::budak:: berkata...

dh lame x g melaka..pernah g sekali je kot dulu2 :)

aleen aiden berkata...

woih,bapak ramai org daftar.da mcm nk tengok bola da ramainye.hu3

aiman fanboy k-pop berkata...

wahhh.,..untunglah dia boleh p jalan2 pusing2 melaka...jeles nih?ovarian cyst??bhaya ke penyakit tuh......bertambah2 lah kelurga dia sat lagi...^^

iefa ujang berkata...

utem...mcm best je kan :)

vira berkata...

hii salam kenal iya dari vira .. :)
jangan lupa mapir keweb vira iya di http://www.rumahkiat.com/ vira mau berbagi pengalaman nih.:)
wah bagus juga iya blog ka2 ... ^_^ good luck iya.....

Ungu Violet berkata...

nak ikottt...hikhik

ade2mama berkata...

aty2 melaka ramai GAY!!!
sob3 aku lgy sikit nk kne liwat..dye dye ajk aku lepak2..aku xlyn..law aku lyn..abis la aku eheh..sbb elok jew dorg bla dr tmpt aku tu..dtg sorg mamat ny kte..

adik aty2 kt cni rmai gay..yg borak dgn adik tdy tu gay..nsib bek adik xlyn..

OMG heheheeheh
selamt!!

♥cmª shIemª♥ berkata...

wahhh..adik bakal engineer ke nnti..
tahniah!...
bestnye sesambil tu jln3 ke melaka...
:)

Edy Zaidi berkata...

ramainya umat manusia...

mohdhazlan Dreadlock berkata...

best melaka...g a farmosa...")

Myra Jay berkata...

Wahhh bestnya jenjalan..

Jangan lupa FM Melaka untuk myra 1 ye..heheee

MamaEma berkata...

dah 3 kali pergi melaka..dan terjah tmpt yg sama

~SaL IjOu~ berkata...

uwah..cepatnya masa berlalu..nengok pendaftaran ni sume..tingat zaman2 dolu..da tua da eh..sob*~

nabilah_2908 berkata...

UTeM di Durian Tunggal eh...ok di area MITC..? :)

Run Away berkata...

best....kalau dapat jalan2...;d

kayrul-shah berkata...

dah macam karnival plak..ramainya orang..

milo berkata...

wahh ramaiiinyee orang! dah lame tak gi melaka. hehek. tetibe je.. :P

✿Dear Yayah✿ berkata...

saya byk kali g melaka. bestttt bejalan kat sane. hihi. :D

APAN berkata...

mmg kalau nak install autocad ngan software seangkatan dengannya better guna laptop yg power sikit.baru tenang sikit buat keje.huhu...

ctk berkata...

adik ct pon bakal belajar kat melaka..tp poli lah..hehehe

Xavi De berkata...

nk guna autocad tu mmg kena guna lppy yg agk power, sbb sfware tu agak berat...
kat melaka ni ni? leh la belanja pakcik..ehem2..:p

*sorry la blog pakcik slow skit skrg ni, sbb agak bz sejak kebelakangn ni, thanx sudi singgah rumah buruk pakcik tu..:)