Khamis, 29 September 2011

Warna biru untuk bertunang

Salam pembuka bicara..

Dalam entri ini, saya ada tulis mengenai majlis pertunangan rakan seasrama saya di Paya Jaras.

Dari Banting, saya ke Paya Jaras melalui Guthrie Highway sebab sana lagi dekat dengan rumah kawan saya. Ingatkan jalan clear tapi rupanya jammed. Nasib rumah kawan saya ni di kawasan sekolah teknik sungai buloh je, tak adalah nak hadap jammed tu lelama.

Plan asal, nak sampai sebelum majlis start tapi tak kesampaian. Sampai-sampai je orang dah nak makan. Datang-datang terus tangkap gambar. Feeling jadi artis dengan kamera sampai dekat 5 biji. hek. Sampai tak tahu nak tengok kamera mana satu.


Lepas puas tangkap gambar, chit chat macam-macam baru pergi makan. Menu makanan yang simple untuk majlis yang simple. Dapat makanan pun yang last-last hidangan. Tak kesah sangat pasal makan. Yang penting, dapat jumpa kawan yang dah lama tak jumpa.

Majlis pertunangan serba biru dengan pelamin DIY sendiri. Sangat kreatif! Simple but nice. Mekap pun cantik. Dia hire salah seorang MUA dari butik dekat Sungai Buloh. Saya memang ikut perkembangan butik ni sebab hasil tangan dia sangat cantik. Boleh terpukau sambil kata wow!

Tak sabar untuk tunggu majlis pertunangan saya sendiri. hahahaha. Minggu ini ada jemputan kahwin di Sijangkang pula. huhu. Ramai betul kawan-kawan nak kahwin ni.

xoxo

36 komen:

ikatankasihku berkata...

biru tu cool

muhamad hanif berkata...

kau kalau tunang tak ajak aku..
putus kawan..


lalalalalalalala

WuMing berkata...

Memang betul macam tuu... Bila nak bergambar ramai-ramai... Ramai sangat juru kamera..

Tak boleh tengok semua kamera....

Myra Jay berkata...

Sama dengan MJ masa bertunang kaler biru + pink..

Gambaq pelamin nya mana cik Dhiera :)

dhiera berkata...

@ ikatankasihku : cool macam ais

@ muhamad hanif : hahaha.... tunang senyap-senyap je la macam ni~

@ WuMing : tahu xpe.. WuMing lagi berpengalaman la kan? tangkap gambar masa kawen. he

@ Myra Jay : alamak, saya lupa la tgkap gambar pelamin ye..

meaw berkata...

biru lawa..tapi meaw tak minat biru,hhu

cik pha berkata...

aku copy paste ayat si anip HAHHAHAHAHAH

aleen aiden berkata...

kau yg mane satu?hu3

btw,tahniah utk kwn,da jd tunangan org.huhuh

dhiera berkata...

@ meaw : sama la.. eh

@ cik pha : saya copy paste komen balas untuk anip tu pada kamu

@ aleen aiden : saya yang mana? yang pasti bukan baju biru. wink wink

norsharmila berkata...

tuan blog bila lagi? :D

アヌム ちゃん berkata...

musim kawen2 ni..heee..

Mar berkata...

congrats for ur engagemant

dhiera berkata...

@ norsharmila : hukhuk... sambil terbatuk2.

@ アヌム ちゃん : itu la~

@ Mar : kamu ni.. ayat mula2 lagi saya dah cakap majlis pertunangan rakan seasrama~

Bella Bell berkata...

bila awak nk kahwin? jangan lupa jemput :)

mohdhazlan Dreadlock berkata...

cantik...serius :)

Gua Tertidur berkata...

wah untung la nk kawen da :)

♥cmª shIemª♥ berkata...

yaw...cma suka biru..
suka sgt2......

:)
ehemmmm...

YOUsoF berkata...

Tahniah untuk pemakai baju biru...
Besederhana adalah yang terbaik.


Gadis, kalau tahu kawan rapat atau sebaya nak bernikah, PASTI ada rasa jeles dan mula terfikir bila pula turn sendiri.... kan. ;D

Hanis MY berkata...

sweet... dhiera nanti nk buat kaler apa?

cik sakdi berkata...

wah kawan tunang eh. smoga pasni tulih entry kawan tu nikah plak,sweetnye haha

~SaL IjOu~ berkata...

biru..sejuk mata mandang~ =)

miszlullaby berkata...

bile cik dhiera nak tunang pulak? agak2 warne ape pilihan hati ek? :)

asfira aminuddin berkata...

hihi. best lah ramai kawan u yg nak kawin. u bila lagi bae? ehemm :)

Hana Soffelia berkata...

Merujuk kpd tajuk entry, mati2 ingt Dhiera yg bertunang. haha Kawan rupanya. :-p

::budak:: berkata...

tuan blog ble lg? hehe..kwn sy pun da ade yg kawen..

ILA HonEyBuNNy berkata...

aaahh...warna biru mmg tenang pun...warna alam..

suka biru gak...simpan tok tawin nti..ehhehe

Ekmi Rabat berkata...

ramai yang amik biru muda as tema tunang kawen kan..trend kot

My Latest Entry: Jom Karaoke untuk Belajar.

zulhilmi tempoyak berkata...

awak2....taim kte nnt awk nk kaler biru jugak ke...

i nk kaler pink je..

hihi

nabilah_2908 berkata...

hahaha...betul la..

cuba tgk mata masing2...semuanya berlainan arah... :)

SweetLikeWhat berkata...

cantik kawan dhiera :)

Run Away berkata...

wa...bertunag pun dah santik ni...dengki tul tgk...hek...;d

Ct Arina berkata...

kawen nnt bole la jemput mbr blogger. kami sedia membuat liputan. ahaks ;D

congrats to kwn dhiera^^

amna berkata...

tahniah kepada pasangan :)

Ungu Violet berkata...

manis jek..:)

Xavi De berkata...

biru ni mmg lawa...:)

Najihah Nordin berkata...

yg baju kelabu tu bila lg?? kak jiha de blog x??