Khamis, 8 September 2011

Jumpa nokia 3310

Salam pembuka bicara..

Handphone sekarang dah banyak perubahan yang mendadak. Tapi saya masih menggunakan handphone murah sebab yang penting saya dapat berhubung dengan orang dan ber sms. Itu sahaja. Saya memang macam kolot sikit kot. Sebab nilai sentimental handphone ini lagi hebat dari beli handphone baru.

Masa beraya hari tu, saya jumpa handphone ini. Semua kenal kot.


Wujud lagi telefon ni. Saya tak pernah guna telefon ini tapi ayah saya pernah guna. Zaman sekolah dulu dapat handphone masa tingkatan 3, time ni pakai handphone Nokia yang butterfly tu. Model 7210 kot. Lupa lah~

Masa jumpa handphone ni, rasa macam "eh, ada lagi ea handphone ni?". "Pandai ye tuan handphone jaga handphone ni". hek. Apa handphone pertama korang nak tahu jugak?

xoxo

38 komen:

NM02 berkata...

syok main game ular

Kancil 8349 berkata...

Memang cantik lagi phone nie...Nokia 3310 paling popular pada tahun 2001 hingga 2003 dan harganya pada masa tu 400 hingga ke 500...(kalau tidak silap)...phone nie adalah yang kedua Kancil guna...sebelum nie TRIUM MARS...

khaifaiz berkata...

masih ada lagi ke? tabik spring kt tuan punya 3310 ni...

rara pinkmafia berkata...

ni lah jugak hp pertama rara =)

Sarah Syazwani berkata...

3210...dapat masa masuk U...abah bagi sangat2 suker

Puteri berkata...

hheheheh..hp pertama kite jenama siemens..

Puteri berkata...

lupa lak..kite ada lagi phone butterfly tu..sbb masih boleh guna..tapi simpan je wat "sentimental value"

Sarah Mohd Saleh berkata...

eh same lahhh hp tuh jugakk.3310i.hee

ade2mama berkata...

dlu ny heset ny market glew heehh..\skrg org ckp hset blk anjing jew..
law x dlu..diagungkn hset ny ehehe

Ungu Violet berkata...

gedabak lagi tepon tuh...skang sume dh cenonet jek saiz dia...

A i n n u r berkata...

still ade..

kawan sy pakai 2hp..

satu hp canggih, satu lagi hp cmni laa..

die kate best type msg gune hp murah ni lagik.. hehehe..:D

MamaEma berkata...

yg pertama jenama SAEGEm..yg besar gabak..heheh

sweethOneY berkata...

kite pakai butterfly tuu.. :)

azwa amani berkata...

berat jugak fon ni dulu... best main game bantumi.. hehehe...amani dulu pakai nokia 2600 yang lama, sekarg kalau tak silap, model ni dah ade kamera... pastu masuk dalam lubang toilet.. menangis kot sebab dapat hadiah pmr..huhu

Myra Jay berkata...

Masih elok lagi enset nie..

3310 enset paling tahan, jatuh lagu mana pun tetap sihat..

aleen aiden berkata...

ain pon xpnah gune.tp henset nih legend!heee

Diana @ bilakukatacinta berkata...

sis tak sempat merasa tepon ini..zaman dip dulu ada jgk kwn2 pakai..masa tu kita tengok je.tak mampu lah katakan

Acik berkata...

terkenang di masa dulu ... :)

komen anda dikomen balik, jom baca ...

Ct Arina berkata...

henfon pertame sy adelah nokia 2100. pakai mase zaman study dulu2. penah gak pakai motorola 260. latest, pakai nokia e72. dah jahanam karang baru tukar lagi. saye bukan seorang gile gajet. hihi =D

farz zull berkata...

yess, my first h/p juga ni...org utara panggil 33 sekupang...hehehe

.izzati liyana. berkata...

hp first saya hp dlm gambar tulah. hehe. 3310. pakai dari darjah 6 sampai form 2. selalu main tuka tukar colour housing je. hp ni plg lama tahan. dah lepas tu, semua hp hanya mampu bertahan setahun lebih. ade je masalah.

muhamad hanif berkata...

nset aku 3315, advanced sikit.


game space impact memang cool !

*rainyscream* berkata...

1st hp saya time form 3. kongsi ngan abg. so xda makna hp tu nak melekat kat sy. saya pengguna nokia butterfly!! hehee

iMBobo berkata...

henpon ni tahan lama ooo.. jatuh pun byk kali pun still ok, tahan lasak..

Bella Bell berkata...

aku start guna handphone pn masa aku tingkatan 5.. hahah.. dan tak pernah try guna handphone ni.. hehe~

nabilah_2908 berkata...

sy tak pernh guna fon ni...tp tgk kawan2 punya ada la...

teringat game ular..hehehehe..

1st fon sy...masa lepas habis sekolah....duit kerja part time kt koop sekolah sementara nak tunggu result SPM keluar..sy guna tuk beli fon... :)

fon pertama...motorola C8.. ada lagi..tp tak boleh hidup la..hehe.. :)

Aku Suka Taip berkata...

wahhh, handphone antik ni..

cik dila berkata...

handphone kite yg pertama 3310. tp lepas bg kat adik pakai terus jahanam. sedih! huhu..

♥cmª shIemª♥ berkata...

cma mula2 pakai npon ni la..3310..huhu....kenangan tu...tabik springgg sape yg masih ade hp ni dan masih boleh digunapakai...

bestnye npon ni dulu bole edit2 lagu sendiri dan game ular..
hehehe...

asfira aminuddin berkata...

tu kalo jatuh bnyak kali pun kebal je kan :) 1st hp i sony ericcson. ;))

sue perbs.. berkata...

ayah sy pon dlu pkai hp ni.. memg tahan.. hp pertama hp nokia 2300 kot.. lupe dh brand nye

teha berkata...

ade lagik org gune.. hehe

syahirooAhmad berkata...

saya munye ericson ada arial peterpan!

hp dulu2 kukuh.. jatuh ribu2 kali pun tak de pape..

Saiazuan berkata...

nak try sorokkan phone tuk sehari.. tgk apa jadi..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata...

ape lagi.. bagi la handphone tu kt aku.. ko bukannye nak guna kan handphone cm tu... hehehe

APAN berkata...

3310 tu legend ma...haha...

aku mula2 guna da guna yg screen colour.tpi sebulan je guna.kena rembat pastu...

A retarded kitty berkata...

yang klasik juga jadi pilihan hati

kekkee

henfon ni dapat kat adik aku dia buat cekodok cicah air baldi

YOUsoF berkata...

Samalah kita.. Abang bagi henfon ni masa form 4 kalau tak silap, siap tukar housing coloue paddle pop lago.. ;D