Selasa, 27 September 2011

Kahwin warna kuning di raja

Salam pembuka bicara..

Macam lambat sangat je nak story pasal ini tapi tetap nak cerita juga.

Awal bulan hari tu, saya hadiri majlis perkahwinan rakan seasrama saya tapi berlainan sekolah. [entri ini] Dari form 1 sampai form 5, saya tinggal di asrama yayasan selangor klang. Pelajar kat asrama ni dari beberapa sekolah tapi dikumpulkan dalam satu asrama bawah seliaan yayasan selangor. Jadual belajar memang sangat ketat la. Lagipun, kami asyik ada kelas tambahan je (sama macam tuisyen). Orang cuti kami kena buat latihan tubi. Memang banyak sangat soalan kena jawab.

Back to the story. Kawan saya ni tinggal di yayasan selangor sampai form3 sahaja lepas tu masuk MRSM Beseri. Sekarang, belajar di University of Tokushima, Jepun. Dah kahwin ni saya tak pasti samada dia bawa wife dia sekali ke tak. Kawan saya ni lelaki.


Suka wedding dia sebab bertemakan kuning. Sangat cantik. Kuning di raja yaw! Kuning ini dipadankan dengan warna pink. Look nice. Meriah jadi ye warna tema ni. Siap ada silat pengantin lagi. Dah jarang-jarang nak tengok wedding ada silat pengantin sebab kebanyakan majlis perkahwinan buat di dewan. Nak cerita lebih-lebih pun tak tahu sangat kan pasal majlis dia. Yang pasti, pengantin makan dulu baru bersanding. Gambar pelamin tak ada sebab pelamin dia pelamin yang dah biasa kita tengok.

Saya lepak kat wedding ni pun tak lama sebab lepas tu nak berkonvoi dan singgah majlis pertunangan sahabat seasrama juga tapi di Paya Jaras, Sungai Buloh pula.

Route hari itu : Tanjung Malim - Jenjarum - Banting - Alam impian - Paya Jaras - Jengka

huh. Memang letih betul la~

xoxo

24 komen:

cik dila berkata...

mmg tak ramai dah yg buat majlis dekat rumah,nak ada silat semua..

tp itulah yg meriah sebenarnye..kalau buat dekat dewan,kompang pun pakai kaset..hewhew..tak best!

Cahaya Mata @ Nurul Are Inn berkata...

Umo kamu ne bape ek dira?

♥cmª shIemª♥ berkata...

selamat pengantin baru utk kwn dhiera tu..

err...dhiera suka wane kuning ye...so..walimhanye nnti sedondon la kaler kuneng ??

dhiera berkata...

@ cik dila : itu lah dila. akak punye walimah pun buat kat dewan. memang xda la silat-silat segala ni~

@ Cahaya Mata @ Nurul Are Inn : umur saya? errr... masih awal 20an tp dh nak ke pertengahan. hahaha. bole teka ke?

@ ♥cmª shIemª♥ : suka juga warna kuning. tapi z kata kulit die gelap, tak cantik pakai kuning~ sobs

Myra Jay berkata...

Suka jugak kaler kuning, nampak berseri..

Tap part cheq dah lepas, next your turn lak ye :)

WuMing berkata...

Betul-betul macam raja... Tengah panas plak tuuu

Lia berkata...

wahh meriah tu, lia tak penah lg pegi kenduri ada acara bersilat bagai ni.. :)

meaw berkata...

pehhhhhhhhhhhhhh!perjalanan yang meletihkan tu,hehe.....warna kuning memang cantik :D

ikatankasihku berkata...

kuning mmg cun sebab terang...

sy tgk jadual jer, dah letih..panas punggung duk lama2 dalam kete...huhuhu

*rainyscream* berkata...

wahhh..kuning. tak ramai yang berani buat kaler kuning kan. macam jarang je? entahlaa..

dhiera berkata...

@ Myra Jay : kan?? hahaha.. sabar ye tunggu my turn. hek

@ WuMing : ni raja tak berapa berada sebab kena berjemur tengah panas

@ Lia : serius??? memang tak pernah pergi mana-mana wedding ada silat?

dhiera berkata...

@ meaw : memang letih. naseb masing2 boleh drive. tukar2 la gamak ye..

@ ikatankasihku : die lama dr sg buloh ke jengka je~ tapi memang sakit pinggang la.

@ *rainyscream* : warna yang jarang2 la baru orang ingat majlis kita!

asfira aminuddin berkata...

bestnya babeee! jauh berjalan luas pemandangan ;))

Ct Arina berkata...

x ckup kuning tu. klu kuning draja kene mcm payung tu ha. ehe^^

APAN berkata...

yayasan selangor klang...aku dulu dok asrama felda kelana jaya...konsep dia sama cam yayasan selangor ni gak.asrama lain, sekolah lain... :)

Run Away berkata...

dhiera....best..woooo..berjalan jauh kan.../...nanti dhiera kawin..kai wana apa eh...oren ar vogue sikit...;p

Hanis MY berkata...

cantik kaler kuning, meriah!

adan berkata...

lepas baca entri ni rasa macam tuan blog mcm nak kawin gak.. agak2 tema tuan blog apa er?

Bella Bell berkata...

jengka? umah siapa?

Asyila Zainuddin berkata...

menarik jugak ye kaler kuning.. heeee..

nabilah_2908 berkata...

kuning dia cantik...tak terang sngt..

Selamat Pengantin Baru tuk kawan kamu.. :)

kayrul-shah berkata...

smooth je kaler baju pengantin tue..cantik

El-Janna berkata...

cantik warna ni^^ betul, sgt2 cantik.. nak jugak kaelr ni^^

MIMIE AIZA berkata...

waaa.. da kawen da dia