Isnin, 5 September 2011

Raya la baru jumpa mereka

Salam pembuka bicara..

Tadi belek-belek gambar dalam kamera ternampak gambar ini.


Adik saya yang tangkap kot. Sempat la pulak kan? Masa ini raya pertama. Kami satu family dengan 2 kereta pergi berkonvoi. Satu kereta ayah bawa, satu lagi saya bawa. Sebab nak jumpa kenalan ayah yang ini. Cik mat berbaju purple. Sejak cik mat dapat status warganegara Malaysia, ayah saya tak sempat berjumpa dengan beliau. Sebelum ini, cik mat berstatus penduduk tetap. Memang orang pendatang la. Anak-anak dia semua sejak lahir dapat status warganegara sebab lahir kat Malaysia. Cik mat aje yang belum. Anak sulung cik mat sebaya dengan saya.


Duit raya paling banyak saya dapat tahun ini adalah daripada tok abas. Dah kerja pun dapat duit raya taw. Tok abas ni sebenarnya kontraktor yang buat rumah sebelah rumah saya. Sebab masa mula-mula pindah Sijangkang tahun 2002 kot, kami tak ada jiran. Ayah saya beli tanah lot dan bina rumah. Masa ini, tok abas la yang selalu datang lepak dekat rumah. Dorang ini orang melaka. First time juga dapat makan daging masak asam pedas. Best!


Terbayang dah daging masak asam pedas. derm.. Cari makanan la. Bye.

xoxo

p/s: sepatutnya entri ini autopublish hari sabtu. tapi blogger under maintanance kot. jadi tak publish!

15 komen:

Ungu Violet berkata...

whoaa beznye dah keje pun dapat duit raye agi....nak dwet raye...pokai dah nih...haha

Myra Jay berkata...

Bestnyer dapat duit raya.. :-)

MJ daat duit raya dari en suami jela :-)

Zefa NorAsmara berkata...

Dlm adik beradik kak zefa ada sorang tu thn ni dah tak dpt duit raya sbb dah kerja, hehe.. bertuah dhira dpt RM raya lg.. :D

faiz berkata...

btol tu..time raya ramai yg xkenal rupenye sedara mara kite..

muhamad hanif berkata...

wooo,

duit raya aku pecah target rm 16 hinggit.



AHAHHAHAHAHA

Amy Syaquena berkata...

wah besar2 dapat duit raya lagi , untung badan amy ni x de sapa pun nak kasi harapkan en.hubby je huhu..

teha berkata...

bestt dpt duet rye.. hehe

~SaL IjOu~ berkata...

walo da besau tp still dpt duet raya, rasa tersangatla bez kan!~ ;p

tia @ Ini Kisah Tia berkata...

wahh ! best dah besar pun dapat raya :D

Dr. Ben berkata...

makcik duduk ada stail

Saiazuan berkata...

best ble dpt jmpa diorng yg kta jrng jmpa :)

MamaEma berkata...

oh jeles..jeles..hehehe

Miszyuyu berkata...

nak duit raya gak! =)

ade2mama berkata...

kdang2..ade yg xpnah jupe lngsung pown ade..time2 mak ayah ckp ny saudara kite..ahh sudah hhuuh

.izzati liyana. berkata...

dah kerja pon dapat duit raya? baiknya tok abas. nak jugak tok. hee.