Rabu, 14 September 2011

Hantu bonceng best ke?

Salam pembuka bicara...

Plan asal raya 3, nak tengok wayang cerita Hantu Bonceng dengan adik-beradik tapi tak kesampaian. Sampai-sampai Kuala Selangor terus cari surau sebab nak solat zohor dulu. Kemudian dalam pukul 2.30 baru pergi cinema, sekali tu tengok tayangan ada pukul 2 dengan 4.15. Nak masuk pukul 2 punya dah lewat 30 minit. Nak masuk pukul 4.15 macam lambat sangat sebab nak pergi open house rumah member dekat Ijok. Last-last, kami pergi shopping barang adik saya nak daftar UTeM ahad minggu itu dekat Tesco je.


Ada sesiapa yang dah tengok cerita Hantu Bonceng? Best sangat ke?

Balik dari shopping barang adik saya, kami singgah open house kawan seuniversiti saya di Ijok. Si hajar bambam. Macam-macam kami chit chat. Dah senja baru balik.


Dah lama tak gosip sakan dengan dia. Rindu. Selalu pergi kelas berdua dengan dia, satu study group juga. Lagi-lagi masa dekat dengan exam. sigh.

Nak belajar balik boleh? Rindu campus life. Stress belajar tak sama macam stress bekerja. Tapi hidup perlu diteruskan, jadi redah dan redha!

xoxo

31 komen:

lina berkata...

salam kenal jugak.... mmg benar dunia belajar dan dunia kerja pekara yg sgt berlainan....sgt rindu time belajar....

Hana Soffelia berkata...

Hana pun xtgk lg hantu bonceng.. bez ke? hehe hana nk tgk bini-biniku gengster, abg sam kita berlakon. hehe

memang rindukan campus life. Tension yg menyeronokkan. Harungi susah senang bersama kawan kuliah. Tension kerja tanggung sorang2.. sob2..

rara pinkmafia berkata...

boleh lah cite tu.nk kata best sgt tak lah.but boleh lah layan.

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata...

dengar citer cam best giler kn.. tapi aku pon xsempat nak nengok lagi.. :(

asfira aminuddin berkata...

kawan i cakap hantu bonceng tu best. tp i pun tak tgk lagi.

dhiera berkata...

@ lina: itu la kan?

@ Hana Soffelia : tak tahu la hana. kita pun tak tengok lagi! amboi..kemain ea~ cik suami jeles nanti. betul3. tensen tempat kerja kena solve sendiri sendiri.

@ rara pinkmafia : owh, yeke? tunggu astro aje la~

@ Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine : best??? dah tengok nanti review ea.

@ asfira aminuddin : best jugak ea.. alamak~

Liza Razak berkata...

saya pon x sempat tgk hantu bonceng lagi !!!

Myra Jay berkata...

Ramai cakap filem nie best..

lebih kelakar dan seramnya :)

apik pehe berkata...

tau takper..lain sangat2

sweethOneY berkata...

tgk kt twitter ramai ckp hantu bonceng best.. tp tatau lah kan :D

dhiera berkata...

@ Liza Razak : sama la kite~

@ Myra Jay : yke? MJ belum tengok jugak ye?

@ apik pehe : orang yang dah kerja je rasa lain kot~

@ sweethOneY : oo..ramai kata best ni!

aiman fanboy k-pop berkata...

errrmmm...org belaja nak bekerja..org bekerja plak nak belajar..^^

♥cmª shIemª♥ berkata...

blm berkesempatan lg nk tgk..

ermmmm ade yg ckp best sgt...
ade ckp x best langsung..
ermmm..ntah la..

Bidadari Syurga berkata...

hantu boncemg? akak takut hantu... tgk thriller dia seram kot... entahlah...

p/s: rindu sekolah gak.... rindu nak pegang buku sambil usha lecturer jambu...

Bidadari Syurga berkata...

hantu boncemg? akak takut hantu... tgk thriller dia seram kot... entahlah...

p/s: rindu sekolah gak.... rindu nak pegang buku sambil usha lecturer jambu...

アヌム ちゃん berkata...

hantu bonceng? xpenah dengar pun.heee

Sufia Mahzan berkata...

Kalau sanggup tunggu, raya tahun dpn sure kuar astro. Hehe.. Tak pun 2-3 bln lg ade kt Youtube. Huhu..

iMBobo berkata...

belum tgk lg hantu bonceng huhu..tp org kate best :)

Kancil 8349 berkata...

kawan Kancil pernah berpesan, kalau nak buat kenangan indah. Ambillah peluang masa bersama kawan kerana bila dah berpisah...tiada benda yang menarik untuk dicerita..

ade2mama berkata...

xtgk lagy ehehe..dgr cite best..

iPai berkata...

so kira best laa ni ? yeh ?

cik dila berkata...

muke macam kembar lah!
heee,ala kak..sambung la master. ngeee.. ;)

budak kacamata berkata...

org ckp best sbb da zizan..uit..mke korg da iras la ..

siti kektus berkata...

tak tengok lagi hantu bonceng. sobs.

nabilah_2908 berkata...

tak tgk...

ada blogger yg buat review...

ada yg kata best...ada yg sebaliknya...huhu... :)

farz zull berkata...

hmmm, x sempat tgok lagi...tggu kat TV jer la...hehehe

✿Dear Yayah✿ berkata...

nak tengok jugak tapi xbkesempatan..HUHU

bighagenjo berkata...

tak best la hantu bonceng, layan kat astro 1st je la

Xavi De berkata...

teringin gak nk tengok cite tu...
stress ea...? stress blaja xdapt duit, stress keje dapat duit..hehe

dyg berkata...

best best best..hantu dia xseram pun..lucu..

syahirooAhmad berkata...

nak tengok jugak! tapi kat pasar malam dah melambak cd diorang kan. laju jee diorang copy~ haish!