Isnin, 26 September 2011

Gathering dengan ex-KMPk

Salam pembuka bicara..

Dalam kurang sihat itu, saya masih juga keluar bersama rakan masa di matrik.


Mula-mula makan di KFC. Lepas makan-makan di KFC, kami pergi ambil angin di tasik Proton City. Tapi tak lama sebab anak kawan saya tu dah kepanasan. Nama dia Danish Haikal. Dia ada kembar tapi kembar dia tak dapat survive lama. Hanya survive untuk 2 minggu sahaja. Beruntung kawan saya ni, sekurang-kurangnya, ada seorang anak yang menunggu di syurga nanti. Tahniah!


Danish ni lahir tak cukup bulan jadi ada alami beberapa komplikasi. Dah beberapa kali operation untuk pasang tiub bagi buang air dalam otak dia. Tulang leher dia pun sangat lembut sebab dia tak dapat nak tegak kan kepala lagi walaupun sudah 11 bulan.

Semoga danish tetap kuat untuk segala yang dia alami. Semoga menjadi seorang anak yang soleh dan muslim yang berjaya!

xoxo

19 komen:

Edy Zaidi berkata...

harap2 nnt dah makin besar budak tu makin ok..aminn

Cahaya Mata @ Nurul Are Inn berkata...

Keciannya...
tapi danish cumel,cam nk cubit je pp dia huhuhu..

Ungu Violet berkata...

ciannye baby danish....cepat sembuh taw...

Hana Soffelia berkata...

Sedih bla baca kisah2 pasal kanak2 ni. Semoga Danish kuat dan sihat walafiat di sisi keluarga tersayang. Amin.

muhamad hanif berkata...

semoga cepat sehat yaa danny..

=)

WuMing berkata...

Kesian betul... kecik-kecik lagi dah tempuhi macamn-macam..

Ct Arina berkata...

alaa kesiannye baby. kecik2 da sakit. x sampai hati nk tgok. semoge die membesar dgn sihat insyaallah =)

THE LEKAT LEKIT STORY berkata...

bila fikir baby2 sakit ni tersentuh hati.. yelah dorang terlalu kecik utk menanggung kesakitan tu..

LinE PuTih LiNe HiTaM berkata...

ni mesti jadi sorang yang kacak dan berbakti kepada parent... amin..

adan berkata...

kesian kat baby tu.. ujian untuk ibunya..

milo berkata...

kesiann kat Danish..moga Danish cepat sihat sepenuhnya spt kanak2 lain amin.. :)

El-Janna berkata...

semoga cepat smbuh^^

dhiera berkata...

terima kasih semua. mendoakan yg terbaik buat danish~

cik dila berkata...

sedihnye kecik2 lagi dah sakit,kena operation.. ;(

hope danish cepat sembuh,amin..

Myra Jay berkata...

Ksiannye tengok baby dah kena survive dari kecik..

Moga baby Danish capat sembuh..

Sarah Syazwani berkata...

semoga danish sembuh...sedihnyer tgk anak2 kecik sakit mcm tu

meaw berkata...

kesian danish tu.....harap dia sihat je kan...

Run Away berkata...

kesian nyer baby...semuga cepat2 sembuh....

kayrul-shah berkata...

aik nama lebih kurang la ngan anak kita cuma terbalikkan je..anak kita haikal danish..hehehe