Rabu, 7 September 2011

Raya pertama sambut birthday nenek

Salam pembuka bicara..

Malam raya pertama, saya tak pergi beraya ke mana-mana. Sebab dari malam raya dah plan nak sambut hari lahir nenek dan 2 orang sepupu. Dah lama rasanya tak buat celebration macam ni dalam keluarga besar. Yang saya ingat, kali terakhir masa sambut hari lahir saya dan adik lelaki saya 3 tahun lepas kot.

Bila berkumpul ramai-ramai macam ni, best la nak plan macam-macam.

Kek untuk nenek, tempah dari Secret Recipe pada malam raya. Honestly, saya tak suka kek secret recipe. Terlalu manis untuk di telan dan rasa cepat muak. Saya lagi suka baker's cottage. Tapi kat sini nan hado. Lagipun, bukan saya yang sponsor kek, tak boleh lah banyak bunyi. hek


Kek untuk sepupu, beli kek murah je~ Tak dapat rasa kek ni sebab dah kenyang. Rasa ceri je. Tengok macam sedap je. Kalau tak silap, black forest cake.


Nak letak gambar sepupu yang memang sakan bergambar juga.


Macam mana raya korang seronok tak?? Masih ber'mood' raya lagi ke?

xoxo

37 komen:

Zefa NorAsmara berkata...

Happy besday buat nenek dan sepupu dhiera.. :D

Ungu Violet berkata...

beznye ade nenek lagi...ungu dh xder dh...huhu

ade2mama berkata...

apy birthdy nek :)

nah ckitttt..
da lame xmkn kek ari jdy heheh

*smoga pnjg umur ye nek:)

pRincESs_N berkata...

happy bday nenek...

nice 2 meet u too..

nabilah_2908 berkata...

yg baju ijau tu comel... !! ;)

mood raya dah xde dah...dah rasa mcm hari2 biasa... :)

azwa amani berkata...

sedapnyer kek.... heee

Ct Arina berkata...

selamat hari jadi utk nenek dhiera. semoge panjang umur, murah rezeki =)

MamaEma berkata...

selamat hari lahir unuk nenek dan sepupu2nya

.izzati liyana. berkata...

amboi. nenek punye lagi special. hehe. secret recipe ade je yg sdp. kena pandai pilih la. seronoknya sambut ramai-ramai. :)

khaifaiz berkata...

SELAMAT HARI JADI NENEK juga selamat hari raya

echaRierie berkata...

Happy b'day to nenek dan kazen dhiera..hehe..

mood raya dah habis bro..hehe

aleen aiden berkata...

alin pon xbrape nak gemar dgn kek secret recipe.huhuh

Cik Anita berkata...

selamat hari lahir nenek!!

Nita tak pernah sambut bufday nenek Nita. hurm.

Myra Jay berkata...

happy belated besday to both of them..

Wah bestnyer nenek dapat potong kek :)

Diana @ bilakukatacinta berkata...

ni betul2 merdeka raya harijadi..3 in 1..pepon..semuga pjg umor..durahkan rezeki..


salam lebaran~

makdara TERdiva berkata...

mood raya ada lagi..tp kuih raya dah abis..camno???? tsk!

cik dila berkata...

wah! meriah sambut besday beli kek secret recipe.. nyumm.. kalau kite mampu nak beli 1 slice je. haha.

iMBobo berkata...

mesti nenek terharu kan? :)

muhamad hanif berkata...

indulgance eh ?


Errr. tak sedap. LALALALALLALA.

berkata...

selamat hari lahir...may Allah bless u in every single day........


;)

♥cmª shIemª♥ berkata...

selamat hari lahir utk nanny dan kezen dhiera..
:)

tia @ Ini Kisah Tia berkata...

wahhh ! nampak sedap je kek tu kan .. thanks dearrrr .. kad raya dah sampai :)

Bidadari Syurga berkata...

untuk semua besday person yg sambut... wish happy always... secret recepi...? akak suka coklat cake aja... yg lain tak boleh mkn dah... boikot... heeeeeeeeeeee

teha berkata...

epy bday tuk nenek :)

wahida berkata...

aku lak suka giler kek secret recepi...

hepi belated beday nenek!!

Fara E's berkata...

alala , comel jep entry nieyh

Aku Suka Taip berkata...

aku lak teringin nak merasa kek dari secret recipe...bak mai kau kasi aku..haha!

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata...

selamat hari raya nenekk.. siap ade cerry lagi kek tu.. nak siket :)

Sufia Mahzan berkata...

Nenek, happy belated birthday ye! Kelasss kek nenek.. :)

asfira aminuddin berkata...

raya i best babe! :) btw selamat hari jadi utk nenek you :))

::budak:: berkata...

bakers cottage pun sedap jgk kan even harga lebih murah sikit dr resipi rahsia tu..hehe..lame x mkn kek..

Saiazuan berkata...

happy belated bday to ur granny :D

syahirooAhmad berkata...

pasti terpancar kecerian kat nenek hang tu... ye la, anak dan cucu2 nya sambut besday dia. :) best .. rindu kar Arwah Nenek saya. :')

ILA HonEyBuNNy berkata...

nak makan kek tu....sebab datang beraya neh..

yala..mood raya lagi neh..heheh

amna berkata...

HAPPY BELATED BIRTHDAY, nenek :)
semoga sihat hendaknya..
sedapnya cake tu ^^ lapar..

sweethOneY berkata...

sakan beraya :) happy bday nenek !

sue perbs.. berkata...

bestnye dpt cucu mcm dhiera.. hehe.. bday nenek ke brape tahun tu?