Rabu, 19 Oktober 2011

Trip to Penang part 2

Salam pembuka bicara..

Trip to Penang part 1. klik sini.

Lepas makan nasi kandar dekat Sekayu. Kami tak tahu nak pergi mana.

Tapi kami memang ada plan nak buat surprise birthday party 2 orang kawan saya. Seorang tu yang tak jadi join sebab kena kerja macam saya kata dalam entri semalam. Dia balik pukul 12 malam kot kerja sabtu tu. Kesian. Seorang lagi kawan kami yang kerja dengan ISN macam entri semalam. Dua-dua memang tak tahu kami nak buat surprise party.


Kek untuk dorang ni, saya beli dekat Secret Recipe Tanjung Malim. Cuba bayangkan perjalanan kek chocolate indulgence ni sampai Penang. Siap senget sebelah. Kek ni dah pening duduk dalam kereta kot. haha.

Kenapa tak nak beli dekat Penang? Sebab kami dah jangka yang kami sampai malam dan susah untuk orang first time pergi Penang secara gamble ni cari kedai kek. Kami suka buat plan gamble macam ni.


Disebabkan yang join trip ke Penang ni memang geng-geng kaki karok, jadi kami decide untuk celebrate birthday di pusat karaoke sahaja. Sambil-sambil makan kek sambil berkarok la kan?

Masa mula-mula masuk tempat karok ni mestilah tengok harga dulu, nak tahu harga bilik ke harga ikut lagu. Ada celebration macam ni tak best guna price harga bilik. Sekali tu RM1 untuk 1 lagu. Murah!

Tapi dia tak macam pusat karaoke yang selalu kami pergi. Kena pilih lagu dulu baru masuk bilik. Dekat Alamanda kan, masuk bilik baru pilih lagu. Kami tak tahu nak pilih lagu apa sebab kena tengok list yang berlambak sampai buat rasa `jom la balik'. Nasib ada kawan kata `kita dah sampai. jangan nak macam-macam. pilih je'. Hahaha.


Balik dari karok dah pukul 1 lebih. Sampai hotel, mandi-manda, ber "pillow talk" dalam keletihan terus tertidur.

bersambung...

xoxo

34 komen:

Kakzakie berkata...

Penat tapi happy kan:)

Ct Arina berkata...

WOW, geng karok! sebumbung la kite! ahak ;D

LINDAHERY berkata...

kek tu mcm sedap...nyummmyyyy

azwa amani berkata...

bestnyerr bercuti.. :)

Fara berkata...

Kan best mcm nie. Anak dara g jln2 1 Msia. Tak pyh pk psl jantan. Pk kan seronok dan lepaskan tekanan.

Sy ada kwn yg masih bujang. Hidupnya hanya utk lelaki. Tak ada lelaki, hidup dia seolah tak berseri. Kwn ajak keluar berhibur, dia tolak. Dia tak mahu meluangkan ms dgn kwn2 melainkan lelaki. Pelik betul!

KhaiRin berkata...

sedap nyer kek

Hanie_Dew berkata...

weee...aku suka pillow talk. boel tak tido kowwtt. hahahha..

gulp.kek tu feveret aku tu. besday aku 20.11 ni. makaseh....

nap lately ramai org buat trip pi penang. cambest je.

Akue Achik berkata...

Ya Allah,,sedapny kek...huhu

hepi belated bday to ur frens.. :)

Aieyn Bf berkata...

woww...
bestnya...
sedap pulakk kek tuhh:)

kayrul-shah berkata...

mujur la kek tue tak hancur ye..hehehe

♥cmª shIemª♥ berkata...

mkn kek, (peberet tuh)
karok lagi..
fuhhh....^_^

asfira aminuddin berkata...

ouhhhh mannnn! choc indulgence mmg terbaik la babe! u bwat i mengidam kek pulak ni. hehe. bestnya celebrate bday ur friends dgn penuh kegembiraan. nak nak bila karok!

Hana Soffelia berkata...

Kaki karok rupanya.. hehe Hana malu tau nak karok sbb suara xsdap. Hahaha tp kalo dgn kawan2 main belasah je, cuma dgn Teman Penyayang malu2 lagi. kehkeh

cik pha berkata...

AKU NK KEK TU WEHHHHHHHH LAPA

nabilah_2908 berkata...

tahan juga eh kek tu..huhu...

pukul berapa la gak nya tido malam tu kan... ;)

Myra Jay berkata...

Mmg jauh perjalanan kek tu :)


Teringat masa my hubby celebrate besday myra kitorang p Karok dengan bawak kek :)

Wanie berkata...

wah..g honeymoon dgn kwan2 eh..mcm best je..dasayat gak tu karoke tgh2 mlm..hehe

tahan gak kek tuye, nasib x cair..

Jue berkata...

best gilos weh!!aku rs mcm dah bthn x karok!!hahaha

mmg pening sunggu kek tu smpi senget dah kepala haha...teleng jap nengok!

aku rs nak mkn kek pas tgk gambo ni!! nsb ptg karang nak beli kek utk bday adik ngeh ngeh ngeh

korang giler best jejeln weh! ok..dlm pix tu mesti ko yg jadi kotak kek kan **hahaha**

alang2 dah karok, x amik video? bole join the voice yg Hanie anjurkan tu hehehe

stellaizz berkata...

nak kekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk hua hua hua lama x mkn kek lol

wahida berkata...

sweetnya korang...

semoga uolls kekal bersahabat yer..

Hanie_Dew berkata...

oit. post pix pi karok. tp malu malu meow lak nak suubmit. submit suara je, tak payah nampak muke, ko buat la video spongbob tp suara ko nyanyi. bole jgk tu.

Bigdaddyz berkata...

bukan main lagi berkeroke...sedap kek tu...

Kancil 8349 berkata...

bestnya korang...sedap oo tu kek...

cik ika berkata...

bestnye

aleen aiden berkata...

aihh yg pasti aku jeles.sbb da lame menginginkan nak g penang tapi xjejak2 lagi.hu3

Cik Ecah berkata...

wah! penang...exboyfriend ku disana muhahaaahaa ;p


anyway kek tuh buat saya jeles ^__^

Cik Ecah berkata...

wah! penang...exboyfriend ku disana muhahaaahaa ;p


anyway kek tuh buat saya jeles ^__^

Dalila Diela berkata...

wah..g karok..mmg seronok kuar ngan kawan2..:)

ikatankasihku berkata...

hahaha, ye la kek senget sebelah..kelakar jer, tu la, gamble je ek...hehehe
kengmain lagi berkarok... :)

Mya berkata...

bestnya dapat spend masa camni kan:)

ctk berkata...

alahai..nk cikit kek tuuuu..hehehe...
amboii..karok sakan tuh..haha

zahidah seran berkata...

rindunye pillow talk dengan girlfriends...=))

Pocket berkata...

wah! punya la lamanya kek tu teroxidise :D

tp tak per, still edible lg pasal kek takkan basi plak kot kan :D

Run Away berkata...

best kalau selalu mcm ni....cake pun ada...;d....berbaloi kalau penat kan...;d