Sabtu, 22 Oktober 2011

Trip Penang 5: Batu Feringgi

Salam pembuka bicara..

Trip di Penang part 1, 2, 3 dan 4.

Amaran, kalau lapar jangan baca. Tapi weekend senang cari makanan kot.

Selepas solat maghrib, kami keluar semula. Kali ini, kami ke Batu Feringgi. Plan asal nak pergi pagi sebab nak mandi laut tapi tak jadi sebab ke Bayan Lepas tengok baby comel. Pergi Batu Feringgi waktu malam tak best. Sebab tak dapat tengok laut. Tak dapat main ombak. hahaha. Gedik.


Kat sini, kami makan lagi. Kononnya, makan besar la sangat. Harga pun besar la jugak.


Sebenarnya ada lagi satu menu iaitu sotong goreng tepung tapi gambar corrupted. Saya kan tak makan udang. Tak aci la dorang makan udang tapi saya tak. Sebab tu kawan-kawan saya order sotong goreng tepung untuk saya. Tak dapat lah nak buat kamu terliur, gambar dah tak ada. he.

Lepas makan, kami jalan-jalan dekat stall-stall yang ada kat tepi jalan. Tak banyak souvenir yang saya beli. Saya hanya beli 4 cermin yang cantik dan satu CD. Kat sana, banyak jual CD cetak rompak. Jual murah pula tu. Ada yang RM5, ada yang RM7. Tapi saya tak rambang pun. haha

Selain tu, banyak restoran-restoran best. Kami tak pergi makan kat restoran ni sebab yang terbayang tempat macam ni mesti mahal.

Restoran ni nama dia Golden Thai Restaurant. Mungkin jual masakan dari thailand.


Ini restoran The Ship. Jual makanan seafood.


Ini pula restoran arab. Banyak restoran arab kat sini.


Lepas jalan-jalan, kami balik semula ke homestay. Hati masing-masing. Besok pagi nak datang Batu Feringgi lagi pergi mandi. Tapi dalam mimpi aje la~

xoxo

20 komen:

onie berkata...

rindu kat penang T_T

Pocket berkata...

uuuu.. bergambar kat situ memang besh kan, n ramainya orang!!
ngan matsaleh nyer,
ngan mat tak saleh nyer....

ada suasana kat foreign country :)

nih ada nombot nam ker tak nih ?
mcm besh plak tengok orang jejalan.
walaupun pocket dekat jer pon nak gi :)

LINDAHERY berkata...

cuba jangan upload gmbo makanan....buat akak lapar je...hahahaa

nabilah_2908 berkata...

sudahnya tak jadi la eh mandi2 kt bt feringgi..? ;)

ikatankasihku berkata...

akak pandang tom yam ngan ikan tu jer....
meleleh dah airliur ni..hehe

ctk berkata...

ini yang jeles sangat2 neh...makanan tuuuuuuu..huhu

YOUsoF berkata...

Sama la, Usop pun tak boleh makan udang banyak².. Sebab bila makan banyak, maka banyaklah kegatalan di tubuh.. ;D



The Ship tu macam cool lah!

Saiazuan berkata...

lapar giler ni.. tapi baca gak.. huhu :D

syahirooAhmad berkata...

aduh... seronoknyee.. uwaaaaaaaaa..... nak ikott... :(

nak telur dadar tu~ lala. lapor lak bila tengok pix2 makan hang ni..

My Life's Journey berkata...

Best2 .. bestnya dapat jalan2 mcm ni hihi

MaMa AiNi berkata...

bestnya jalan2 & makan2 je..he2x..terliur mama !!..

Daddylicious berkata...

kenapa tak mandi bt feringgi....best tahu mandi laut...:)

muhamad hanif berkata...

wooo,

aku tak penah g lagi.

Run Away berkata...

wah...best nyer diaowg....;d..makanan pun best...;d

ade2mama berkata...

da lme xgy btu frringi...:( heeheh

mkn besar nmpk huhuhu

enEnfeeL berkata...

ehhehe..kat sini ada satu kedai roti nama "babush" kikiki..lebih kurang dgn kedai "tarbush" tu

Pondok Usang berkata...

balik pulau...

Pondok Usang berkata...

tapi tempoh hari pi penang weekend.. punye laa jam.. huhu..

Akue Achik berkata...

telor gorengggggg~~

saffiya_aleesya @ echa berkata...

semua restoran kat batu feringhi dalam entri ni saya dah masuk..paling best golden thai sebab makanan fresh dan ada penari kebudayaan tp kena poket tebal baru masuk kang ada yang tlg cuci pinggan hehehe

p/s: salam kenal yer sis, datang singgah n follow sini ;-)