Jumaat, 7 Oktober 2011

Ramuan cinta abadi

Salam pembuka bicara..

Korang dah tengok cerita karipap-karipap cinta? Best tak?

Kalau tanya saya, saya tidur selepas beberapa minit tengok cerita ni. Personally, sangat boring. Lakonan macam fake gila. Tapi pembuka cerita sangat menarik. Ulang-ulang yang itu je. Oh ya, saya tengok online saja. Kalau tengok wayang memang nak claim balik duit la kan~

Pembuka cerita ni, ada chef wan. Dia membentangkan ramuan cinta abadi. Menarik! Nak tahu resepi cinta abadi ni?


3 ulas rasa suka
1 botol hati gembira
1 biji rendah diri saiz besar
2 cawan tolak ansur
5 keping kehormatan
Secubit rasa rindu
3 batang tanggungjawab
10 guni kejujuran

Nampak tak kejujuran sangat penting dalam sebuah hubungan. Hubungan ibu bapa dengan anak. Hubungan antara sahabat. Hubungan antara pasangan hidup. Semuanya memerlukan kejujuran. Kalau kita tak jujur akibatnya orang tak nak respect kita, orang tak nak percaya kan kita. Kita pun kena berlaku jujur pada diri sendiri. Jangan cuba untuk tipu diri sendiri.

Selamat berlaku jujur ye kawan-kawan.

xoxo

24 komen:

ikatankasihku berkata...

sy jujur jugak.. (^_^)

tak suka orang yang kuat menipu kan kan kan.huhuhu

Kakzakie berkata...

Betul!! sebaik-baiknya jujur dlm melayari kehidupan kita

Ct Arina berkata...

kalau x jujur pn terpulang. tp what u give u get back ;)

abghani berkata...

chef wan tu pakar memasak

Myra Jay berkata...

Myra tak layan, sebab pelakon utama tak berapa minat :-)

Gambit kan?? heheee

faizal mohd berkata...

jujur saya katakan saya yg komen disini. Oh! apakah! :P

Norfidayu berkata...

good info lahh :)

nk save lah.. heee..

Novelgurl berkata...

OK ;p

Fara Zakaria berkata...

Cerita tuh tak make sense bak kata mak fara. Just sebab nak kan perempuan tuh and get married to her, si Gambit tuh kene wat karipap sedap-sedap, apa wehh? huhu.

Pasal kejujuran tuh setuju. Hidup tak honest lama-lama boleh terbalik. What goes around comes around lah kan.

nabilah_2908 berkata...

yupp...kejujuran itu sngt penting..

kalau satu2 perhubungan itu bermula dgn pembohongan...hubungan itu takkan ke mana... :)

Tukang Karut berkata...

hoho... resepi rahsia ni...

iMBobo berkata...

kejujuran mmg sgt pntg dlm hubungn :)

alif haris berkata...

waah .. nk try gak resepi ni :)

Xavi De berkata...

karipap2 cinta tu lakonan si gambit tu ea...?
xminat...haha...XD

Bidadari Syurga berkata...

akak rasa... tangungjawab tu penting... extra taruk bolehkan...?

Run Away berkata...

kejujuran tu memang penting..tapi susah nak cari kejujuran...nice resepi....;d

Iwanski berkata...

inilah resipi yg paling sedap.. =)

Ungu Violet berkata...

kalau asik nk mmbohong jer..lama2 org dh x percaya dahh..huhu

ade2mama berkata...

tawww...
karipap cintaaaaa:) hehhe

LittleGurl berkata...

kite suka chefwan! (tetibe) esp bab-bab yg dia pegi hentam komen wedding norman-memey. even ayat pedas+laser, tapi sume yg dia cakap 100% truth! ;D


kan best kalau sume org jujur -_-'

budakijaupendek berkata...

hihik!
nice entry la...
muka chef wan cute!
hahahahhaa

ctk berkata...

cerita itu cm xder kena mengena sgt ngan karipap..last baru adew..ape kes???hahaha

tp bab resepi tu ct suka....igt ke betul2la nk masak..hehehe

~SaL IjOu~ berkata...

resepi terbaek!~ =)

dyg berkata...

guni kejujuran tu yg mantopp..
pe mksud 3 batang tanggungjwb tuh? mengong otak aku dowh