Isnin, 3 Oktober 2011

Monday blues dan jumpa songket dicari tapi...

Salam pembuka bicara..

Ok. Tajuk nak yang panjang aje. Saya sangat malas untuk bekerja hari ini. Patient pun boleh tahan ramai.

Pencarian sampin songket warna baby pink, akhirnya berhasil setelah berpusing-pusing seharian di Jalan TAR. Saya beli exactly yang sama. Sebab kalau ambil benang emas macam nampak weird bila dipadankan dengan baju melayu warna putih. Sebenarnya saya berminat dengan sampin songket bunga penuh benang yang ada 3 color. Tapi harganya RM300 lebih. Disebabkan bajet adalah +/ - RM200. Jadi lupakan sahaja.


Bila balik dan tunjuk pada emak. Mak saya kata kenapa beli yang macam ni sama je dalam internet tu. Dalam internet lagi murah. Seperti biasa soalan pertama sang emak adalah songket tenun ke ni? Siap check bahagian belakang kain. Kemudian, saya dan emak bising-bising mana satu bahagian dalam dan luar. hahaha. Mak kata beli lah mahal-mahal sikit. Jangan lah kedekut sangat. Alamak!

Dan saya kata "mana lah kakak tahu pilih. ajak mak, mak tak nak". Kemudian, mak kata kenapa tak nak beli yang benang 3 warna tu? Apakah? Penyudahnya, saya kata "ala, orang yang nak pakai kata ok je. Boleh la tu. Kan nak padan kan dengan baju putih" Relieve rasanya. hahaha

xoxo

18 komen:

Ungu Violet berkata...

cari kain songket??...dhiera nak kawen kah?....hehehehhh

Hana Soffelia berkata...

Hehe cantiklah Dhiera songket pink tu. Oklh tu. ^_^

nabilah_2908 berkata...

ok la kan..dah jumpa..

songket ni tuk sape..bakal suami ke..? ce cite sikit... ;)

ade2mama berkata...

sme nk bt nasik minyak ny degn songket pink tu??
heeheh

nk kawen kew ..
lalala:)

Kancil 8349 berkata...

Alhamdulillah dah dapat...tapi itulah ada yang ndak suka

cik pha berkata...

kau nk kawen tak ajak aku grrrrrr aaa hahaha

asfira aminuddin berkata...

haha. ok la tuh babe dah jumpa. yes, benda ni setahun sekali dlm hidup, tak salah if kuarkan lebih sikit belanja :)

Ini Kisah Tia berkata...

Agak penasaran sedikit . Untuk bakal suami kah ? Kak dhiera nak nikah ek?

cik sakdi berkata...

wah baby pink tu cantik. alah mak,, pakai bpe jam je mak. ehhh??? tol ke??

siti kektus berkata...

yayy! dah boleh kawen lah nmpaknya. kain songket dah ada. haha :p

ILA HonEyBuNNy berkata...

ehem3....

alhamdulillah dah jumpa pun songket baby pink tu...memang cntik tau..hehe

cik dila berkata...

jeng jeng jeng...hehehe..
okey la tu,ade jugak songket nye..
dah pakai mesti nampak ok punye..

amna berkata...

huhu.. pink ke tema? how sweet

♥cmª shIemª♥ berkata...

songket yg ni ke..?
cantik~

~SaL IjOu~ berkata...

da jumpa tp ada je yg x kene..bikin pening pale tu~ ^^

cantik da pe~ =)

dhiera berkata...

@ cik pha : belum lagi la cik pha oiii

@ ♥cmª shIemª♥ : songket warna sama macam ni. corak dia lain sikit~

[sutera kasih] berkata...

cantiklah baby pink...awk nk kawin ke?hihi

Asfiza berkata...

as pun beli sampin songket utk tunang as kt jalan TAR.as tawar2 dapat RM150 kebawah.padahal hrga sbnr dia RM250 keatas.kekeke...warna cream benang emas.