Isnin, 10 Oktober 2011

Nikah warna silver kat Ipoh

Salam pembuka bicara..

Sudah selamat rakan saya disatukan dengan suaminya seperti dalam entri tergesa-gesa sabtu lalu.

Suka sangat majlis perkahwinan dia, semuanya cantik.

Majlis pernikahan dijalankan selepas asar. Masa ni hari dah mula hujan lebat. Hujan itu kan rahmat. Persalinan nikah berwarna kelabu (silver). Ili pakai baju kurung moden dan zes berbaju melayu. Nikah di surau. Lepas nikah, ada jamuan ringan di rumah pengantin. Ada mini pelamin jugak! Cantik.


Makanan yang ada untuk jamuan ringan ni adalah laksa, spagetti, bihun goreng, air oren dan air teh panas. Siap bertambah-tambah sebab sedap.

Malam tu kami makan-makan di dataran MBI walaupun masih lagi hujan. Menu utama haruslah char kueh tiaw tapi saya ambil nasi goreng cendawan. Ada juga yang nasi goreng kerabu. Menu spesial adalah roti steam. Sedap! Nasi goreng cendawan RM 4.50. Char kueh tiaw RM5.50. Roti steam RM 1.50. Air buah RM 2.00. Harga no komen. Korang rasa? Roti steam tu superb sedap!


Lepas tu, kami pergi dewan untuk tengok pelamin cantik. Nak tengok?? Tunggu next entri ye sebab nanti banyak sangat pula gambar. Kesian untuk kamu yang ada internet siput tu nak loading.

xoxo

31 komen:

Akue Achik berkata...

selamat pengantin baru..ehee

Cahaya Mata @ Nurul Are Inn berkata...

Cantek..
tringin nk kawen plak huhuhu..

Myra Jay berkata...

Cantik baju pengantin :-)

Ungu Violet berkata...

roti steam...apekah?

agak mahal gak lah harga makanan kt situ..huhu

ghost writer berkata...

tak kurang juga tetamu dan rakan-rakan yang bergaya hampir kalah pengantin... :)

aNaYaNa berkata...

alor2..somel2nya semua gegirls neh..lepas ni turn sape pulak?hehe..
harga makanan tu nampak mahal jugak..tapi kalo sedap it worths la..:)

faizal mohd berkata...

selamat pengantin baru untuk rakan dhiera. pengantin laki tu macam muka imam muda mujahid la pulak. hehe :P

redza berkata...

berserinya pengantin...slmt pengantin baru buat diorang

aleen aiden berkata...

woahhh pelamin die nampak mcm pendek je.tapi santek!hu3

nabilah_2908 berkata...

cantik juga yer baju warna silver... ;)

harus la nak tgk..kalau mini pelamin dah cantik..

pelamin betul..sure lagi cantik.. :)

ikatankasihku berkata...

bestnyer makan ramai2.. :)

Hana Soffelia berkata...

Roti Steam? First time dgr ni. Nk tgk gambar?

ILA HonEyBuNNy berkata...

cantik pengantin.....tahniah..

cepat2..nak tgk lagi gambar2...hehe

rainyscream berkata...

bila la nak tunggu dhiera plak naik pelamin.hihihi

fiezah91 berkata...

hehe.selamat pengantin baru buat kawan dhiera tu. eheksss.. tu mkn sorg ke mkn beramai byk mcm tu.hehe :P

kayrul-shah berkata...

cantiknya pengantin...mahal la harga char kuew teow tue...

budakijaupendek berkata...

wah tahniah utk rakan anda.
dan mini pelamin tu cantik la.
walaupun mini tetap menarik. hehe

teha berkata...

syok nyee kawen ! hehe

♥cmª shIemª♥ berkata...

ramainye kwn2 dhiera yg langsung..

tahnaih pengantin.. :)

best dpt mkn reramai cam tu..terbaekk :P

Adzrien Shoppe berkata...

cantik pasangan pengantin,... dah makan kenduri terjah kat luar lagi. meriahnya ramai2 mcm ni kan.

Ct Arina berkata...

pengantin cantik! so overall will look ok ;D

oh, bile daku nak kurus cam pengantin tu =.=

Kancil 8349 berkata...

wah...bestnya...semoga mereka berkekalan

siti kektus berkata...

roti steam? ok. ini festime dengar. ;)

Bidadari Syurga berkata...

heeeeeeeee nak upload pic yeak... sure pic korang lagi byk dari pengantin kan-kan-kan... :) comel@cantik

Run Away berkata...

santik ar...pengantin...semuga bahagia sepanjang hayat...terasa teringin lak nak kahwin ni...hek....;d

::NureeN:: berkata...

slamat pengantin baru, moga kekal hingga akhir hayat.. amin..

Ekmi Rabat berkata...

ramainya kawan2 yg turun..bestnye.. cantik pelamin nikah nye, simple but nice

Arpiiz berkata...

saya suka warna silver..hehe

Woofer Storm berkata...

tgh pic rasa nak kawin je ni..heehehee


gatal sbentar^^

MaMa AiNi berkata...

`selamat pengantin baru`..cantiknya !!...semuga berkekalan hingga akhir hayat..

Mya berkata...

tahniah for them=)