Selasa, 4 Oktober 2011

Pergi kenduri kahwin yang terlewat

Salam pembuka bicara..

Seperti yang saya tulis dalam entri ini, saya ada pergi wedding seorang wedding blogger ni. Blogger ni pun merangkap rakan satu fakulti dengan saya.

Hari sabtu, saya kerja half day. Dari Tanjung Malim terus ke Banting untuk fetch rakan rapat saya. Kebetulan, rakan rapat saya ni satu tempat kerja dengan blogger ni. Lepas solat jamak zohor dan asar, kami terus ke Sijangkang. Nasib majlis dia sampai pukul 6 petang. Datang lambat pun tak pe. he

Tapi, sampai-sampai call pengantin, pengantin dah tukar baju sebab nak solat. grrrr. Kenapa pengantin ni awal sangat tukar baju? Pengantin lelaki siap nak pergi basuh pinggan lagi. Majlis belum abes lagi la akak abang oiii. Inilah akibat datang lewat. cis.


Tapi tak pe, yang penting dapat jumpa pengantin. Rasanya dekat setahun juga tak jumpa dengan Kak Lijah ni. Jeles sebab dia makin kurus. Sebab dah tak ada tetamu lain, saya dapat lah layanan istimewa dari pengantin.

Buat kak lijah dan pasangan, baraka allahulakum wa baraka a'laikum.

xoxo

38 komen:

sweethOneY berkata...

Sijangkang? DI mana tuuuu. Hehehe

Selamat pengantin baru utk dorang !

cik dila berkata...

nanti kalau ade kenduri kawen lg dtg awal,sebelum tetamu yg lain dtg..haha. dpt la nak tgk pengantin berbaju pengantin.. ;))

Tentang Kita berkata...

alahai x dpt la bergambar ngan pengantin n baju yg lawa2 tu kan...

amna berkata...

baraka allahulakum :)

meaw berkata...

dulu rumah meaw kat sijangkang pastu kat kebun baru sekarang dah pindah :)

♥cmª shIemª♥ berkata...

hehe..
lewat2 pun sampai gak..yg penting dpt layanan special tu..
tahniah utk kwn dhiera..semoga krekal hingga ke syurga..:)

Myra Jay berkata...

Pengantin siap dah tukar baju ha..

Tak dapek nak nengok baju lip lap tu :)

~SaL IjOu~ berkata...

wah..sengeh sampai ke telinge~ ;)

dhiera berkata...

@ sweethOneY : sijangkang dekat jalan klang - banting~

@ cik dila : tunggu majlis dila la nanti ea

@ Tentang Kita : itu la pasal

@ meaw : kebun baru kat jalan apa? akak pun tinggal kat situ dulu~

Ct Arina berkata...

kadang2 ade kelebihan jadik tetamu last ni. sbb pengantin dah x bizi. so tentu2 dorang boleh layan kite. klu x smpi2 je trus jmpe pengantin, salam, laga2 pp, pastu pengantin tanye, "eh, dah mkn blm? jmput mkn dulu ye" sambil senyum. pastu pengantin dah bz sesi berebut nk begambar. ekeke =D

MaMa AiNi berkata...

dhiera..lambat pun takpe..yg penting susah payah dhiera dtg dari jauh..itu yg dihargai..mesti kak lijah tu gembira dgn kehadiran dhiera..selamat pengantin baru buat lijah...

redza berkata...

yg penting makan..xdpt tgk baju pengantin pun xpe hehe

nabilah_2908 berkata...

muka happy pengantin...hehe... ;)

Hana Soffelia berkata...

Dhiera, cer kidnap gmbr khwn dia orang dr fb or blog dia org, xbez tgk pengantin without persalinan mereka. hehehe

Apa pun selamat pengantin baru. ^_^

dhiera berkata...

@ Ct Arina : setuju amat deh~

@ redza : dapat tengok baju pengantin pun best jugak.. sebab baju buat sendiri. he

@ nabilah_2908 : tu la kan~

@ Hana Soffelia : nak kidnap, kena mintak izin dulu. hu

Ungu Violet berkata...

haha...pengantin sempoi...selamat pengantin baru..:)

aimie amalina berkata...

kekekee
alololo
x sempat nk bergambo cecomei dgn deme ye
x pe
yg pntg tnda ingatan mai ziarah lagi pntg
hehehee
selamt pengatin baru kpd member dhiera!

syahirooAhmad berkata...

seronoknye... tapi pengantin perempuan tu nampak cam muda je. berapakah umur nya?

Cik Puan Zura berkata...

huhu~~ Tumpang ucap selamat pengantin baru...

sijangkang tu kat klang kan...

[sutera kasih] berkata...

bestnya tgk org kawen hehe

tahniah kedua2 mempelai :)

Zul Fattah berkata...

slamat pengantin baru utk kawan tuan rumah.. tuan rumah bila lg?

YOUsoF berkata...

Melepas nak bergambar dengan baju pengantin. Takpe yang penting dapat jumpa pengantinnya kan.. ;)

Pengantin lelaki tak sabar nak gosok periuk kot. hehe.

Tumpang bahagia dekat mereka..

Kancil 8349 berkata...

Selamat pengantin baru untuk mereka

Edy Zaidi berkata...

ok la tu...nasib dapat jumpa..kalau pengantin terus berkurung dalam bilik, faham2 je la yer...jgn nak kacau...:p

Asyila Zainuddin berkata...

wahhh.. inai pun merah lagi tu.. heee..

✿Dear Yayah✿ berkata...

takpe, asalkan datang kan. heee :D

Mya berkata...

at least dapat gak datang hee. tahniah untuk pengantin:)

budakijaupendek berkata...

tp kenapa jari tuan blog pulak yg merah ?
hehe

ILA HonEyBuNNy berkata...

selamat pengantin baru...hehe

betul tu...biar lambat xpa.janji kita hadirkan diri...hehe

siti kektus berkata...

tadi dah nak kwen, pon boleh kurus jugak. hehehe :p

LittleGurl berkata...

bestnyeeeee banyak wedding skng ne. rase macam nak kawen jgklah! bhahaha

Ini Kisah Tia berkata...

selamat pengantin baru :)

APAN berkata...

kan naya tu lewat gi kenduri...at least dpt jumpa pengantin...ok la tu :)

MerLe berkata...

lmbt pun tape..asal datng..mybe pngantin pn x sangka ada lg yg nak dtg

Run Away berkata...

janji makanan ada lagi hek...;d

Xavi De berkata...

muka pasangan pengantin ada iras...
org tua ckp jdoh panjang...
mudah2an la ye...:)

Azroy Kassim berkata...

baa~ CAK!!

comel la senyuman laki dye.. terpikat i~

Wanie berkata...

hahaha..ni muke pengantin ye..dorg dah bertukar baju dah pun..hehe