Isnin, 31 Oktober 2011

Perempuan tudung separuh

Salam pembuka bicara...

Semalam adik saya baru tengok cerita karipap-karipap cinta. Nak sibuk jugak tengok sebab hari tu masa tengok, saya tertidur. Gile tak best cerita ni.

Semalam pun, adik saya tengok separuh sebab macam tah hapehape je cerita ye.  Yang paling tak logik pada saya dan buat saya terfikir wujud ke tak orang macam ni.


Seorang graduan bijak pandai dari Universiti Al-Azhar dalam bidang syariah bertudung seperti di atas. Berselendang tapi separuh kepala. Musykil. 

Agak-agak korang, dalam kehidupan realiti kita wujud tak orang macam ni?

Yang menarik dalam cerita ni, wujud konsep 1 Malaysia.


Menyokong saranan dato perdana menteri kita. Tapi serius cerita ni tahapehape je~

xoxo

41 komen:

Zakia berkata...

ha aku pun terfikir gak mase tgk citer ni, jln citer lepasan al-azhar tp mcm tak mnunjukkan mcm al-azhar pun

Kakzakie berkata...

Bila yg mencipta tidak faham maksud aurat akan jadi begini. Memang tak logiklah ...

Aieyn Bf berkata...

karipap-karipap cinta :)

Wanita Bertudung Hijau berkata...

sy pun menanti kot ada sesiapa yg nak komen psl isu tudung dlm filem ni sbb dia adalah lulusan drpd Universiti Al-Azhar, masa layan kat youtube terkejut jugak, sbb dia tak bawak peribadi dan imej Islam yg jelas, mgkn pelakon tak buat homework sepenuhnya, sebab sanggup sentuh dgn bkn muhrim lagi, sedangkan diakan lulusan universiti al azhar

aReLaN berkata...

filem melayu skang ni maen tangkap muat je.novel dh ok tp bila jd filem,pengarah pe sme buat ikt kepala sndri.

Wanie berkata...

buat filem buat karipap macam ni la jadinye..tengok iklan pun tak menarik..huhu

buat filem biar la ade pengajaran kan..klu graduan universiti al azhar xkan la macam ni pakaian nye..klu nak pakai macam ni guna name universiti lain..

aNaYaNa berkata...

bolok citer nih..heee..

Sarah Syazwani berkata...

mcm x minat je nk tgk

asfira aminuddin berkata...

babe, org camni mmg wujud. belajar tentang islam tapi tak praktik. i tak bole nak bg reason or sebab sbb ikut individu kan. :)

faizal mohd berkata...

tak pernah tengok. dan mungkin tak akan tengok. haha :)

Mya berkata...

banyak jugak dengar kritkan pasal movie ni. hmm. anyway awak, mya ada tag awak tau. sudi2lah menjawab untuk memeriahkan suasana majlis =)

http://sweettedy.blogspot.com/2011/10/kena-tag-okay-fine.html

KhaiRin berkata...

mmg ada...belambak rasa nyer

Akue Achik berkata...

mmg ntah ape2 pnya crita..sori to say but xmeltup pon wyg ni..


anyway, to some people, to be glmaour, they need to do 'silly' things..heh..saya pon xfhm..

mary ann ;) berkata...

tengok trailer movie nie dulu pon dah tah pape..huhu

syabab berkata...

sangat2 sokong sbb syabab antara org yg tgk citer ni separuh jln sbb karakter mcm xmasok akal.. well mang agak xlogik la graduan mesir yg belaja agama pakai cm pompuan uh...hmmm... pelik2... haha

nabilah_2908 berkata...

cerita dalam novel lagi best daripada filem ini...

aleen aiden berkata...

erk,dari tajuknye saje pon alin xrase cerita ni menarik hati alin.hu3

MaMa AiNi berkata...

dhiera mama pun baru layan kat you tube kelmarin..hu2x..memang heran juga cara dier pakai tudung tu !!..he2x..fashion terkini kot !!..

Juliet_iRa~" berkata...

huu...wujud2...dalam kalangan mak datin..heee...

kalo dr al-azhar mcm xkot tp xmustahil kan???mudah2an x..:)

xbest ekkkkk...iklan mcm ok je..huu..

pedaaa cte skang...xjd nk tgk..;p

Warna Warni Kehidupan berkata...

kalau ikut cerita novel dia, si perempuan itu tidak seperti yang digamabrkan dalam filem..huh..hampeh nye pelem

Cha sahaja berkata...

ptut x laku kt wayang cter ni.

kayrul-shah berkata...

tak rasa nak tengok pun coz masa preview kat tv dia cakap awek tue graduan u al -zahar tapi tak mencerminkan langsung ciri2 tue...pengarah tak kaji dulu ker gaya pemakaian tudung penuntut kat situ macam mana..patut la tak laku filem nie...

mamaNoriz berkata...

mmg ramai kutuk teruk cite ni...

sib baik tak donload...heheheh

♥cmª shIemª♥ berkata...

rasenye cam x patut..
huhu..

Ct Aja berkata...

alamak tak tengok la cite ni...cam tak menarik..tapi realitinye ade kot, yg pergi haji pon free hair.ape leh buat...

ღ nurrul ღ berkata...

memang pon.. susah nak sngkal...
pape pun kita beringat pada diri sendiri..
aka ditagged di http://youismysoul.blogspot.com/2011/10/tagged.html

APAN berkata...

yes...selain pelakon utama yg aku benci.mmg x terniat lansung nak tengok.haha...

Pocket berkata...

heheh, gagal kan skrip 'kita' :D

NOOR FATIN berkata...

langsung xde rasa nak tgk cite ni :P

Nizam Ijam berkata...

memalukan studenta al azhar jer..

ikatankasihku berkata...

bukan nak kutuklah..tapi tak best lansung citer ni..eh dah terkutuk lah pulak..he3

✿Dear Yayah✿ berkata...

dengar tajuk pun dah tau ni lagi satu cite melayu mrepek2.. :P

ctk berkata...

memang xlogik belajar kt al azhar pkai gitu..huhuhu

*ct suke skrip dia je :D

Nur Athirah Nabila berkata...

btul2 . critee ntah apee2 je . .

Afzainizam berkata...

oohhhh kita tengok ajerrr Datin-datin pakai selindang separuh jambul terkeluar...

rugi kalau belajar agama jauh-jauh tapi tak amalkan....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
diy polishing crome sportrim

Hana Soffelia berkata...

Hahaha tak berani nak menonton cite ni kat Astro First. Dah agak, cite entah apa2. Kang tak berbaloi nk membyr.

Hanie_Dew berkata...

pk y ang ni tak terasa atau terjentik langsung nak tgk walaupun orang buat review terbaik. hahaha..tak suka pelakon dalam tu dan cara filem ni dihasilkan.

novel tu best la.

Run Away berkata...

baik tak pakai tudung langsung owg pun tak kata apa kan...;d

ILA HonEyBuNNy berkata...

adehh..karipap cinta pun ila xtgk lagi..ehheheh

::Aja:: berkata...

cerite yg x patut ditonton..othman hafsam yg salah mungkin?sbgaia director patut die paham ape itu universiti al-azhar..yg ni betul2 mencemarkan nama Islam dari cerita tahajud cinta..eiii..xsuke gambit!!!!

BENA berkata...

cerita ni memang tah pape . tengok iklan pun dah tahu. nak2 gambit lak belakon. tak suke betol. hahahaha ;)