Sabtu, 1 Oktober 2011

Pergi kenduri kahwin sambil cari sampin songket

Salam pembuka bicara..

Pergh.. tajuk nak panjang.

Hari ini saya akan memenuhi undangan majlis kesyukuran sempena perkahwinan seorang blogger, Cik Lijah. Lebih tepat B2B blogger. Non-cinderella story.

Sebenarnya, Cik Lijah ni sama fakulti dengan saya. Kalau dah sama fakulti tu, sah-sah satu kolej. Sama batch lagi.Tapi kami berlainan course. Cik lijah ni bekas pelajar ENVOCH (environment and occupation health) manakala saya hanyalah student nutrition and community health. Ok, siapa yang tanya saya belajar apa tu, kamu sudah tahu kan?

Kebetulan, cik lijah ni collegue kawan rapat saya. Jadi, adalah geng nak pergi sama-sama. Nak pergi dengan rakan se UPM, dorang tak kerja hari sabtu tapi saya kerja sabtu (half day la tapi).

Hari ahad pula saya akan ke Jalan TAR. Mak saya sudah pesan macam-macam jenis kain. Yang paling penting, saya kena cari ini.


Saya nak cari sampin songket sahaja. Bukan tanjak. Mak saya nak kan saya beli samping jenis songket tenun terengganu. Saya dah minta rakan yang berasal dari Terengganu tolong carikan tapi tak tahu lah dapat jumpa yang within my budget. Bajet tu macam ciput je. Setakat sampin songket pakistan dapat la kot nak cari dalam bajet tu.

Korang tahu tak, kat mana nak cari sampin songket terengganu bunga penuh dan 1 color (terutamanya warna baby pink) dalam harga +/- RM200? Pening kot cari sampin songket murah-murah ni. grrr

xoxo

29 komen:

Cahaya Mata @ Nurul Are Inn berkata...

da cantik la 2...

siti kektus berkata...

tak tahu lah kat mana. tak pernah cari songket sebelum ni. hehe ;)

nabilah_2908 berkata...

jatuh hati pula bila singgah kat blog pengantin tu...lagi2 bab DIY Badge..creative la.. ;)

erm...bab songket...tk berapa arif...try google...kot2 ada dijual sec. on9...& menepati budget :)

tak pun...jalan je la kat TAR tu cari....doa banyak2 moga bertemua dgn apa yg dicari..hehe..

good luck..!!! :)

dhiera berkata...

@ nabilah_2908 : kan? dia sangat kreatif. even kad kahwin pun dia buat sendiri guna printer biasa. saya rasa majlis dia sangat jimat.

itu la. hopefully, jumpa jenis yang dicari dalam bajet tu~

Hana Soffelia berkata...

Masa Hana khwin hari tu, my mum ada belikan kat Teman Penyayang kain sampin songket warna baby pink cmpur dgn biru lmbut. cntk sgt. harga around rm100++

Myra Jay berkata...

Cantik la, warna pun lembut je ;)

dhiera berkata...

@ Hana Soffelia
mak hana beli kat mane? tenun terengganu?

Ibu Amani berkata...

warna tanjak tu mengingatkan saya pada warna tema perkahwinan saya :)

Kancil 8349 berkata...

ndak tahu kat mana...

POSH76 berkata...

blogwalking

adan berkata...

jalan TAR je yg terbaik.. cer pusing2 kat jalan Tar tu.. kot2 jumpa yg murah..

norsharmila berkata...

mak dhiera bg sign xsbr nk bermenantu kot tu ;p

ikatankasihku berkata...

songket mmg mahal harganyer melambung2 harga sekarang

Iz.Eusof (Abg Stalker) berkata...

errr..kmpg abg kt ganu.tp nk tlg blikn ssh la.sbb blk time raya je 3thn 1x.

♥cmª shIemª♥ berkata...

songket?
kaler pink?
huhuhu..
xsure..
tp mk ckp td jalan TAR bole jumpa.:)

muhamad hanif berkata...

Err,

aku tak penah cari songket lagi.


LALALALALLALALALA.

aimie amalina berkata...

huuu
siyes x taw melainkan kat terengganu je
sebb mak ayah beli songket sume kat ganuu
huuu
cian die
selamt mncri!

alif haris berkata...

wow .. pink gitu :) hehe nice ..

ILA HonEyBuNNy berkata...

cantiknya samping pink tu....

terbekanan pulak ila..heheheh

Ini Kisah Tia berkata...

huih , kalau hok songket2 ni memang mahai kan ..

ade2mama berkata...

xtahu la..emm soe ..heeh

ala crik jew kt masjid india ..mne taw ade kikiki..

Sarah Syazwani berkata...

name je dok tganu ni tp xtau nk cr mane..n ssh gak dlm bajet tu jek..sbb yg sy tgk sume mahal2 belake

aleen aiden berkata...

alaa mane gambar pengantinnye..hu3

Run Away berkata...

wah...dah santik lew tu beb...tah mcm awk lak nak kawin neh...;d

asfira aminuddin berkata...

i tak penah pegi jalan TAR. kadang kadang teringin jugak. i pun tatau kat mana jual benda tu babe. kat kelantan bnyak kot. rasanya laa.

APAN berkata...

try la mydin...kat situ murah kot... :)

cik mun berkata...

songket..mun pun xtaw nak cari kat ane..

Edy Zaidi berkata...

kat jalan tar xde ek?

Ron berkata...

Salam..saja blogwalking tetiba trjumpa ni pulak. Kebetulan sy menjual online songket Trg tenun tangan. Ada 1 warna pink , jika bkenan hrga boleh discuss lg. maaf ya bgtau ni incase dpt membantu...bukan saja2 nak iklan.