Isnin, 17 Oktober 2011

Syurga makanan

Salam pembuka bicara...

Tajuk tak boleh nak tahan. Sebenarnya, bukan lah syurga makanan sangat pun. Cuma dalam banyak-banyak tempat makan yang teringin sangat saya nak pergi adalah Restoran O Shima Shushi. Dah banyak kali ajak Z makan kat sini tapi dia tak mahu sebab tak kena dengan cita rasa dia. Dia ni tetap nak makan nasi berlauk-pauk melayu.


Sebelum ni saya pernah makan di Restoran Mr Ramen, buat yang suka makan berasa tu memang reject la nak makan ramen sebab ramen ni macam tak ada rasa sikit. Tapi pure ramen dari jepun tu tak tahu la kan rasanya apa.

Nak tahu kenapa saya sangat teringin nak makan dekat O shima shushi ni? Sebab owner restoran ni orang melayu. Beliau ni graduan dari university dekat Jepun. Balik Malaysia buka restoran jepun yang dijamin 100% halal instead of jadi seorang engineer. Saya tahu pasal restoran ni pun sebab tengok cerita Jalan-jalan cari makan kot. Lupa lah. Yang pasti, saya tahu dari tengok TV. He


Sebelum ini, restoran ni terletak di Seksyen 26 Shah Alam.Sekarang, telah berpindah ke Shah Alam Walk. Betul-betul dekat depan Plaza Alam Sentral. Ada sesiapa tak yang pernah makan dekat O Shima Shushi ni? Cer kongsi experience makan dekat sini. He. Boleh saya yakin kan Z makan dekat sini.

Yang terbaru, saya dapat tahu dia ada cawangan lain di Sijangkang. Lepas kahwin, akan duduk di rumah ayah dekat Sijangkang! 2 bulan sekali boleh lah minta Japanese food dari Z. muahahaha. gelak jahat 
Siapa pernah makan kat sini, kongsi lah cerita!

website o shima shushi: link
facebook : link

xoxo

30 komen:

aReLaN berkata...

nak sgt mkn mknn jpon sjak blik dri sana tp xprnh berkesempatan pon melaenkan supplier blnje.ramen mmg xtau la rse cmne sbb kt jpon tkde pon ramen halal.sume guna kuah cik bab*.hahaha

Kakzakie berkata...

Anak kakak semuanya suka makanan macam ini tapi tekak kakak kurang menerima pulak....

Bidadari Syurga berkata...

arghhhhhhhhhhhh... geram nie.....

Ungu Violet berkata...

tak biasa sgt makan sushi nih..tekak owang melayu...hihii

KhaiRin berkata...

syg nyer..tekak ni x leh mkn sushi la

abghani berkata...

i like makan

♥cmª shIemª♥ berkata...

cma suke mkn jepun..tp xde geng nk ajak g..

yg ni belom try lg..
klu dhiera dah try jgn lupo update yo..nk try jgk nnti..

:)

i love Japanese food..

ikatankasihku berkata...

tak penah makan lagi...mcmne lh rasanyer ek

Jue berkata...

aku x pnah mkn kat sini lg beb
tp aku mmg makan le those bento
cuma ikut mood haha

nurfauzi berkata...

soalan:
1.adakah semua sushi ni menggunakan ikan mentah? (yang tak masak)
2. ada tak sushi guna ikan yang dah masak?
3. adakah sushi ini sedap?

Hanie_Dew berkata...

mesti cube ni.since owner dia dijamin halal. kagn jalan2 kat s.alam boel la singgah.

nurZAKIA berkata...

saya suke mkn tapi xske sushi

aleen aiden berkata...

woahhh daripada jadi engineer die buka kedai ye.awesome!

fiezah91 berkata...

eheee. tak boleh nak terima dek tekak makanan mcm ni.

wahida berkata...

tak suka japanese food...kalau western ke, chinese ke, indian food boleh telan..kalau japanese, mmg tak la..huhu..

tekak aku tekak melayu...

nabilah_2908 berkata...

erm...tk kena dgn tekak sy..huhu... :)

Hana Soffelia berkata...

Pernh mkn kat Sushi King je. Lain2 tmpat yg ada mkan jepun belum pernah cuba. Nanti dh try bgtaulah eh mcm mana rasanya.. ^_^

Akue Achik berkata...

nmpk sodappp...

sy xpnh mkn sushi lg..huhu

MaiRa QuEeN berkata...

geram tgok...sedapnye..
dtg balas kunjungan...

rainyscream berkata...

nah pergi la camni. favorite sy sushi. ini dalam list mesti cuba. hihihi

Kancil 8349 berkata...

kalau ada masa, Kancil nak kembali ke Shah Alam...banyak memori kancil di sana...

ghost writer berkata...

suka makan sushi tapi tak penah makan kat situ..

syahirooAhmad berkata...

aisey girl.. tak terlintas dihati gua try makanan sushi ni.. sedap ke? lala.. tanye dhira balik....

sebelum ni ada gak tengok cita "sumolah"... ada satu sushi yg agak pedas.. kalau tak silap wasabi.. berwarna hijau... sekali pandang nampak cam kuih ketayap yang dipotong2..

Amy Syaquena berkata...

amy x leh makan sushi nanti sure muka naik bengkak , x tau la alergic apa sampai jadi cam tue..

norsharmila berkata...

loya kalau mkn sushi T_T

cik pha berkata...

aku bukak blog kau sekejap jer.pastu aku komen pastu aku out.mencabar perut aa tengah makanan tu weh

Mya berkata...

aww nampak tempting sgt menu dia! =D

Woofer Storm berkata...

tak reti makn sushi,mklumlah perut ni perut kampung..hehee

tapi klau nak belanja,contact je sy kalau setkat puchong n kl..confirm dtg lah..hahaaa

ctk berkata...

nampk x gambar sushi yg ct ltk kt entri tu...bg ct sushi yg tu xsedap...hahahaha..tp xthu la tmpt dia cmne :D

Ct Arina berkata...

aisemen, sushiiiiii. bukan main mahal. x pernah lagi nampak restoran ni. google. thx! ;)