Jumaat, 21 Oktober 2011

Trip Penang 4: Padang kota lama

Salam pembuka bicara..

Kalau sudah ke padang kota lama ni, perkara paling penting sekali kena buat adalah makan pasembur ni. Sila gelak masa ni baru saya tahu pasembur dengan rojak ni rupanya makanan yang hampir sama.


Kedai sebelah plak ada jual kerang bakar dengan sotong kangkung. pergh. Terus teringat, mula-mula makan sotong kangkung dekat Taiping. Apa lagi, terus beli la. Tapi beli satu pinggan je sebab tahu kami tak dapat makan banyak-banyak. Jangan di tanya harga nya sebab saya tak ingat.


Petang-petang, ramai kot orang datang sini. Siap ada permainan kanak-kanak lagi.


View kat sini cantik. Tepi laut kan?


Tapi parking susah nak cari. Last-last parking mana yang muat sajalah sampai naik dekat bahu jalan lagi.


Sedikit gambar Fort Cornwallis. Kami tak pergi melawat pun sebab dah petang dan ujan macam dah rintik-rintik. Ni pun tangkap gambar dari dalam kereta.


Nak tahu malam tu kami ke mana? next entri ye.

xoxo

24 komen:

Kakzakie berkata...

Tepi pantai tu kalau ada tempat makan lagi bagus kan. macam kat JB Lido pantai ada tempat makan-makan...

ikatankasihku berkata...

cantik gambar yang last ni..berjalan sakan eh..hehehe

Clara Emily Cancer berkata...

tempat i selalu pergi makan mee sotong.

APAN berkata...

dah sampai part 4 dah...huhu...

ctk berkata...

xpernah try lagi makan pasembur..hehe...sedap ke?


nk tggu next entri, mesti cntik penandangan malam :)

Akue Achik berkata...

wohoooo...sotong dia....gntung2 tu..

bt sy terliur...huhu

Ungu Violet berkata...

klau makan pasembur...hambik udang ngan sotong siap laa...mahal...huhu

ILA HonEyBuNNy berkata...

besttt...

ne lapar sotong bakar neh....ehheheh

Pocket berkata...

so kena berapa ringgit makan kat pasembur ghani tu, ari tu pocket pernah kena sekali sampai 7
RM70 gak.. amik macam tourist, kena caj pung cam tourist gak muahahah:)

malam nyer? kamu ke hammer bay makan tepi laut sambil tgk bridge! :)
(Ikut suka ati jer buat andaian kan ^^)

cik ika berkata...

bestnye dpt p penang..

BENA berkata...

hmmmm . dah lama tak pergi penang tau . hee ;)

kayrul-shah berkata...

makanan kat padang kota lama tue memang terbaik la..rindunya nak pekena pasembur

farz zull berkata...

harga makanan kat padang kota lama memang cekik darah...dah la, masuk2 je situ terus pening nak duduk mana, sana panggil, sini tarik...rimas, anyway I miss penang so much!..;P

ade2mama berkata...

cube tgk kt pntai tu..cikit jewkn??
law mlam xyah cite berderet dating kt situ...

da mcm tmpt khas lepak tu kapel2 plax ...
sbb aku da nk gy lepak dgn kawn2 laki aku kt kolej dlu eheeheh...

MAKANAN SNE MAHAL2:(

Hanie_Dew berkata...

wow wow weeee..semakin menarek je cite penang korang. eee..tak sabar nak pegiii..

♥cmª shIemª♥ berkata...

teringin nak rasa sotong kangkung tu...
oh tidakkkk.....

nice view!

Syuxer berkata...

view tepi laut tuh best lepak..mari angin sempoi2 memang layan punya hehe

stellaizz berkata...

best nyer lepak2 tepi pantai

fiezah91 berkata...

tepi pantai tu mesti best, view pun cantik :D

MaMa AiNi berkata...

dhiera..pic.ni buat mama rasa esuk nak terbang ke penang..mama suka nasi kandar dia,lain dr yg ada disini !!..he2x..

Kancil 8349 berkata...

bilalah Kancil akan kembali ke Penang...last kali datang ke sana tahun 2001...huhuhu...dah lama kan...

nabilah_2908 berkata...

wah..meriah tmpt makan... ;)

yupp..tmpt yg cantik...sure ramai org kan kt situ... adegan2 yg tk mahu dilihat pun mesti bnyk.. :)

asfira aminuddin berkata...

i suka pergi feringgi sbb bwat i jadi rambang mata kan. hihi. kat penang seafood nya best sgt! glad u have so much fun babe :)

Run Away berkata...

wah...lama nyer sy tak datang sini...dulu sy keje kat sini...windu nyer....;d