Jumaat, 16 Mac 2012

Dia merasa sambut birthday sebagai tunang. Saya tidak

Salam pembuka bicara...


Ingat entri wordless yang tayang chocolate indulgance cake? [tekan sini]


Sebenarnya, kek tu beli masa celebrate birthday tunang. Birthday dia bulan januari. Tapi sambut bulan februari sebab baru ketemu setelah sebulan lebih. Cerita basi. Tapi nak cerita jugak. Blog saya kan? Pang! Itu pun teringat nak sambut birthday Z selepas baca blog arelan yang sambut birthday terlewat bersama kekasih hati. Hehe.


Plan nak buat BBQ dengan kawan-kawan dekat morib sambil sambut birthday dia. Tapi tak jadi sebab busy. Lagipun, mak saya kata Z tu boleh ke nak celebrate celebrate birthday ni? Haha.


Meh la layan gambar. Malas nak taip panjang-panjang. Jangan gadu lapar ye. hekhek


Kalau keluar dengan ayah, ayah suka epal tak ada gula. Owh, rindu ye dekat ayah. Jadi, saya pun terikut asal keluar je order epal. Keluar dengan Z, Z suka air coklat. Mesti nak air coklat jugak walaupun air lain lagi sedap.




Masa ni saya terigin nak makan spagetti. Maka, order lah spagetti bolognese.




Tapi cheese dia terlalu banyak sampai muak nak makan. Z amek sepotong kek je sebab dia tahu mak saya mesti dah masak sesuatu untuk dia. Kalau pun mak kata mak tak masak tapi sebenarnya, mak tetap akan masak. Z suka la tapaw bawa balik. Sayang mak!




Total haduh... Faham-faham je la kalau makan dekat secret recipe ni.




Nasib baik setahun sekali pun belum tentu~


xoxo

53 komen:

nini berkata...

bestnya....secret recipe tu......btw happy bithday to him....=D

Zura berkata...

spageti smpai 15 hengget...

CIK MAY berkata...

same la..tunang CM pun bulan Januari..tapi tak celebret pun..bawak g mkn sedap je..haha...CM pun tak sempat nak celebret besday sbg cik tunang..

LINDAHERY berkata...

best2...terliur tgk kek tu... ;)

CintaZulaikha berkata...

kek yg sama makan secret recipe arituh....ada rasa muak tak..hehhhe

butterfly berkata...

terus jadi laparrrr....

KhaiRin : anies berkata...

dhiera, len kali celebrate kt kedai mamak je hehehe br murah

J.Syazwana berkata...

sedapnya spagheti.
dari hari tu teringin tapi x makan2 lagi.
huk huk

Daddylicious berkata...

sedap dan mahal....:)

Ezad Skytech berkata...

sphaghetti...sedapnya..lapar pulak..hee~

P.S - 13 Mac trafik jadi 2x ganda..? pelik jugak tu..sbb td sy check kat komen entri tu..ada jugak blogger yg alami perkara yg sama..trafik jadi luar biasa masa 13 mac...ingatkan sy sorang je perasan...huhu~

Muhammad Saiazuan Norhalik berkata...

perhhh makan kat secret tu..

Juliet_iRa~" berkata...

heee..normal..SR mmg gtu..hee

so xleh mkn sll..ngeee ;p

Afzainizam berkata...

uihhhh sekeping RM 50 tu balik baki RM 7.10 perrrgghhhh..

alahai sambut tu bukan untuk sape-ape kan.... untuk tersayang gak kannnnn....


memang layan cake secret recipe tu... sedap woooooo....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip jumping bateri kereta kong

cik mun berkata...

sodapnye..
huhuhuhu
happy belated birthday~

syafiqakarim berkata...

alah,
mana gambar tuan belog nye? :p
sedap nyeeeeee

Hanie Dew berkata...

eerrr....secret dekat ngan ofis aku ...jd errr lunch tuu kkadang terjeling dan tersinggah.

lapaarrrrr...

Kasih Salina berkata...

kek secret recipe memang sedap tp fulusnya byk jga nk kena kuar..tang hulur fulus tu yg x tahan..hehe..

aReLaN berkata...

hepi belated bday to him.berapa hb ek??mana tau kot2 sama ngan saya.hehehe

nazirah berkata...

hehe tau takpe. kalau nak makan kt secret recipe ni .. kte ngan encik tunang pun tak selalu g la, sebab mahalkan .. hee..selalu lepak tempt2 bese je mcm mcd je.. restoran mamak pun bule.. hehe neway hepy besday tuk encik tunang awk ye ;)

Hanie Dew berkata...

aarrgghh.aku tebukak page ni lagi...chocolate ice blended tu tempting..

semutsengal berkata...

ada jumpa karipap berulat tak dekat SR tuu ?



Err.

♥cmª shIemª♥ berkata...

eww... byknye cheese die..
tp agak mabeles..

teha berkata...

alahai.. dh lme xmkn sr.. hehe :)

mizzura berkata...

hepi belated bday kt en tunang yer...skg secret recipe ada promo tau...beli 3 slice free 1:-)

mizzura berkata...

hepi belated bday kt en tunang yer...skg secret recipe ada promo tau...beli 3 slice free 1:-)

dhiera berkata...

@mizzura
SR pun ada buat promo ea? baru tahu~

dhiera berkata...

@teha
teringin ke?

dhiera berkata...

@♥cmª shIemª♥
muak makan spageti dia~

dhiera berkata...

@semutsengal
pernah jumpe ke anep?

dhiera berkata...

@Hanie Dew
hani, blog saya kan banyak cerita pasal makan~

dhiera berkata...

@nazirah
kita kena kumpul duit nak kawen. pengsan la kalau selalu makan dekat SR~

dhiera berkata...

@aReLaN
dia 19jan. alan, 20 something kan?

dhiera berkata...

@Kasih Salina
tahu tak pe kak~

dhiera berkata...

@syafiqakarim
tuan blog pemalu~

dhiera berkata...

@cik mun
nyum nyum

dhiera berkata...

@Afzainizam
itu la.. adoyai~

dhiera berkata...

@Juliet_iRa~"
kan.. memang tak boleh makan selalu pun~

dhiera berkata...

@Muhammad Saiazuan Norhalik
naseb makan berdua je

dhiera berkata...

@Ezad Skytech
ape lagi.. pergi la cari spageti. hehehe

ps: kan~ sangat pelik la.

dhiera berkata...

@Daddylicious
daddy selalu la makan tempat mahal2.. hakhak

dhiera berkata...

@J.Syazwana
wana kan rajin masak. masak lah. nanti bagi kite sikit ok!

dhiera berkata...

@KhaiRin : anies
mamak pun mahal jugak.. masak sendiri yang murah. hoho

dhiera berkata...

@butterfly
sila lah bersabar. hukhuk

dhiera berkata...

@CintaZulaikha
makan kek tak muak. makan spageti muak~

dhiera berkata...

@LINDAHERY
ape lagi. terjah bila berpeluang~

dhiera berkata...

@LINDAHERY
ape lagi. terjah bila berpeluang~

dhiera berkata...

@CIK MAY
itu kire small celebration jugak la tu.

naseb kite sama lah~

dhiera berkata...

@Zura
tahu tak pe. kopak terus kalau hari2 hadap spageti ni~

dhiera berkata...

@nini
tak da best sangat pun. pekena tomyam lagi best!

afzainizam berkata...

baru tadi gi secret recipe oder Chicken Cordon Bleu dengan Chocolate Milk Shake with Whip Cream perrgghhh mahal betoiiii

tapiii sedap lahhh

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
foder hay silaj silawrap haylaj

~SaL IjOu~ berkata...

kalo mkn situ time org belanja, sgt best~ hee

*err, kalo cheese byk sgt mmg cepat muak,kan~

Myra Jay berkata...

MJ sama cam your Z jugak suka Air coklat :)

Spagethi bolognese tu MJ pun tak berapa lalu nak makan dah kat SR sebab banyak cheese :)

[sutera kasih] berkata...

nti birthday sy jgn lupa smbut jgk hehe tetibe :P