Selasa, 27 Disember 2011

Cuti krismas buat blog ke laut

Salam pembuka bicara..

Lama betul mood blogging ke laut. Nak blogwalking pun malas. Bukak blog pun kejap-kejap. Adoyai. Cuti krismas, korang semua ke mana? Saya attend kenduri kahwin member seasrama dulu. Sebenarnya ada 2 undangan majlis. Satu dekat Johor rakan blogger kita, ain. Satu lagi dekat Shah Alam. Kawan asrama.

Yang sempat hanya pergi kenduri kahwin rakan seasrama je. Dia dah minta saya save the date dari awal tahun. Jadi, saya memang ingat krismas dia kahwin. Lagipun, dah bertahun tak jumpa. Dia kerja pun dekat Miri. Wife dia sangat ramah. Bila berbual rasa macam dah lama sangat kenal. Kami (saya dan wife kawan) siap pegang tangan macam tak reti nak lepas. Mungkin itu yang makin buat saya rasa lebih senang mesra dengan wife dia. Sempoi. Saya suka!


Buat Ain,walaupun saya tak sempat nak dapat datang wedding ain. Saya tetap mendoakan kebahagian dan keberkatan keluarga baru yang ain bina. Barakallah ain. Sebelum saya lupa, nanti ain update ok honeymoon dekat grand lexis! Tak payah cerita isi honeymoon tapi cerita keseronokan berada di grand lexis. Tiba-tiba, nak honeymoon dekat grand lexis jugak.


Tak rugi bagi kad kahwin dekat saya sebab saya seorang yang suka kumpul kad kahwin orang. Uniknya kad kahwin ni adalah ada bahagian penghargaan untuk vendor-vendor. Saya belum jumpa kad kahwin yang ada bahagian penghargaan untuk vendor! Menarik! Nanti saya nak letak list vendor majlis saya juga lah. Haha. Padahal, majlis saya semuanya DIY belaka. Dush!

Apa korang buat masa cuti krismas? Ada yang kerja sebab dapat triple payment? Student mesti stress nak final exam kan?

xoxo

21 komen:

~SaL IjOu~ berkata...

kite pun suke kumpul kad kawen kwn2~ ^^ cuti krismas duduk2 rumah je~ =)

mama aini berkata...

selamatpengantin baru buat kawan dhiera..cantik pasangan pengantin ni..semuga berkekalan hingga akhir hayat..amin..

✿Dear Yayah✿ berkata...

lamaaaaaaa nye tak dtg sini!! huhu

kak apa khabar? sihat? da mkn? hehe.

lawa kad kawen tu..pngntin tu pun lawa..baju pun lawa..akak pun lawa..erk, heh

lia fen berkata...

cuti krismas kite jln2 shopping lah...huhu nti wedd dhiera jgn lupe jemput..;)

Zakia berkata...

betul3!! saya sgt stress, minggu dpn final..tp assignment tak siap lg

nabilah_2908 berkata...

lebih kurang la aktiviti kita...

hari sabtu lepak2 kt rumah...esoknya ke seremban lak attend kenduri kawin saudara ( tapi saya tak kenal..ikut je..hehehe...)

BisMi Aishah berkata...

sy teman adik g shopping barang2 sekolah... ;)

*wink* berkata...

cuti Christmas nie bz dgn preparation utk practical..

Hanie_Dew berkata...

cuti krismas aku jalan jalan shopping kat the curve. sale gilers...

next day pegi law yatt carik pc baru.

♥cmª shIemª♥ berkata...

memamg meriah kenduri tawen time coti skul ni..

hehe..cantiknye pengantin.. :)

aleen aiden berkata...

semoga 2 2 pasangan bahagia ke akhir haya. :)

~misshuny~ berkata...

patutla senyap jer dhiera kat group...banyak program rupenyer..hehe

♥e'in♥ berkata...

e'in tak pegi mane2.. demam........ :(

Nurul Iman Rosman berkata...

tak berapa suke lah design baju pengantin perempuan tu yg kat bahagian dada dia tu. hehe.

tapi kaler dia cantek.
btw, selamat pengantin baru kepada pengantin tu :D

Apple Pink berkata...

Barakallah arep and his wife.

syahirooAhmad berkata...

tak sabar nak kawin der.. mesti bestkan.. detik2 indah sewaktu dan selepas majlis...

Afzainizam berkata...

Selamat pengantin baru
Semoga kekal abadi bahgia
Ke anak cucu sentosa murah rezeki
Alhamdulillah bertemu jodohnya
Berkat kesucian akhir terlaksana

eeeemmmm sekarang disign kad kawin mmg pelik-pelik banyak yang aku dapat kali ni gambar pengantin pakai baju sekolah... mungkin cinta dari zaman sekolah kot

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip Spray paint motorsikal

sUe UnniE;) berkata...

sme la kte. krismas attend mjlis kawen..hehee

BENA berkata...

xmo malas2 sis . heheh ;)

triple payment ? wow . tapi bena cuti . besttttttt . hehehe ;)

Wen berkata...

ye dhieraaa kau stress buat asemen ni hahaha moning btw.. hehe

fiezah91 berkata...

mesti banyak dah kad kahwin dikumpul tu. ehehe.

cuti tak cuti sama je. huhu. bosannya