Khamis, 15 Disember 2011

Souvenir dari jauh

Salam pembuka bicara..

Rakan sekerja saya baru balik dari bercuti. Sorang ke Taiwan manakala sorang lagi ke Hong Kong. Yang Taiwan ni dah balik lama dah. Ingat tak pasal saya tak dapat bercuti ke Labuan tempoh hari? Sebab kena cover dia la. Yang bercuti dekat Hong Kong ni yang betul-betul baru balik minggu lepas.

Hari ni nak tayang souvenir dari dorang. (sila abaikan background yang menarik tu ye)


Yang handbag hanger tu dari Hong Kong. Cantik! Harga HK$ 78. hek. Tahu sebab dekat belakang dia ada tanda harga. Tapi macam tak guna sangat sebab handbag hanger ni kena guna pada permukaan besi untuk kukuh kalau letak handbag. Bahagian bawah manik-manik pink tu ada magnet. Cukup unik la~

Yang lagi satu tu, tak tahu nak panggil apa. Keychain handphone kot nama ye. he. Ini comel-comel jerk. huhu. Tak dapat pergi dapat barang dari sana pun ok jugak kan?

Belum ada rezeki nak pergi oversea. Dulu, masa nak pergi Medan tak jadi sebab tiba-tiba admit hospital gara-gara denggi. Nasib detect masa dekat Malaysia, kalau detect dekat Medan masa ni, lagi lah haru. Anak mak ayah mesti la sakit pun nak mak jugak kan. hek. Tunggu honeymoon nanti aje la. Koh Samui ke Krabi ea?

xoxo

24 komen:

aReLaN berkata...

ooo...yg ltk kt handphone tu ktorg pggl hp strap.dlu time kt jpon,hp tu pnuh ngan bnda alah ni.terjurai2.hahah

Dylla Abas berkata...

Krabi best..kawan sy br balik dr sana.dengar cerita dia n tengok gambar memang menarik :)

Kakzakie berkata...

Sekarang nak ke oversea tak susah janji ada cuti boleh aje pergi...

Jue berkata...

aku suke giler yg handbag hanger tu..kat luar jual dlm rm10 - 19.90 beb..xplu pmukaan kukuh mcm besi pun utk ltk beb. meja kayu pun bole my dear

KhaiRin berkata...

cantik handbag hanger tu..
kalu bajet ok ke mn2 pon ok utk berhanimun

nazirah berkata...

wah bestnyeee.. ramai betul nak p brcuti ke overseas ek jeles2 hee

lyza berkata...

Krabi best..cantik sangat..saya pun tgh bermimpi nak ke sana nnt.. hehe.. Koh Samui pun best..g je 2-2 tmpt tu.. hanimun kan...hehe..

Myra Jay berkata...

Tak perlu besi dear utk gntung h/bag..

Akak p kenduri sll bawak, letak je kat meje, trus gantung beg ;)

~SaL IjOu~ berkata...

janji ada cuti & duit~
blom berkesempatan juga..sgt teringin nak pegi..~

ciK LyndaWawa berkata...

nanti dhiera g oversea,ajak sy skali tau..heie..

ciK LyndaWawa berkata...

Nanti g oversda ajak sy sekali..hehehe..

Juliet_iRa~" berkata...

comel dan unik!hee

xpe nt k.dhiera g dgn hubby ek..heee

J.Syazwana berkata...

saya pon baru dapat souvenier.
lecturer bagi sebab dia pergi bercuti dekat Jepun. hihihi

*wink* berkata...

cntek nye..gntung handbag tuu

laylie mdnoor berkata...

wau bestnye, kawan saya baru hadiahkan magnet fridge dari filipina. betul cakap awak, tak dapat pergi tempat tu tapi dapat barang dari sana pun dah cukup :)

faizal mohd berkata...

awat tak mintak lebih. hehe :)

mama aini berkata...

betul tu dhiera,dapat souvenir pun ok juga !!..takpe honeymoon nanti pilih je tempat yg nak pergi,nanti encik tu yg support semua..he2x..

Rtp Farra Arisha berkata...

you can go there if you get the precious opportunity of yours..hehe, happy travelling in advance..cantiknya these two souvenirs..:)

Wen berkata...

heee... dhiera. cantiknye hanbag hanger tu.. huhuhu nak satu jugaaaa :P

amna berkata...

hongkong dollar :) huhu.. syioknya dpt hadiah dr kawan..

♥cmª shIemª♥ berkata...

cantiknye!!!


klu nk g honeymoon g krabi..beshhhh,, :)

YOUsoF berkata...

Bertuahlah ada kawan yang ingat nak belikan souvenir macam tu..

Dulu ada sorang kawan ni sebelum dia pergi Jerman, kitaorang ada saje gurau² mintak belikan souvenir kecik² ke... Sekali balik, sekecil-kecil habuk pun tiada untuk kawan.. Tapi dia selalu cerita dia shopping barang kat sana, huhu 'indah' je perasaaan kitaorang masa tu.... ;D


Takpe, panjang umur boleh ke Medan semula..

wan nurul hezrina berkata...

syoknya..cumil toll hadiah tuh

Afzainizam berkata...

amboiii nampak nyerr jauh datangnya ...... cantik rupanya...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip pilih sport rim