Khamis, 29 Disember 2011

Baju kahwin lelaki done discussion!

Salam pembuka bicara..

Lepas pergi kenduri kahwin kawan saya dalam entri selasa ritu, saya terus pergi ke Bangi untuk jumpa designer yang akan buat baju majlis resepsi nanti. Baju kahwin saya tak sewa sebab harga designer ni sama dengan harga sewa baju dekat butik.

Alhamdulillah segala perbincangan berjalan lancar. Bersyukur sangat sebab saya ada menang contest yang designer ni dah anjurkan. Hadiahnya adalah tudung dan veil bernilai RM300. Best kan? Paling bersyukur sebab hasil perbincangan, kami telah bersetuju bahawa baju persalinan untuk lelaki, saya tak perlu beli kain sendiri. Designer ni akan sediakan. Dapat percuma sampin dan tengkolok. Saya cuma beli material buat baju resepsi saya sahaja.

Baju nikah Z pun dah lama settle sebab saya buat hantaran hari tu. Kawan saya kata ada lagi 10 bulan tapi gaya macam lagi 3/ 4 bulan. Eh, bukan lah lagi 8 bulan mungkin. Saya senyum je boleh? Tahu la ko dah kawen kan? Jeles. Semoga urusan ke walimah di permudahkan.

Ya Allah, tidak ada kemudahan kecuali sesuatu yang Engkau permudahkan, Engkau menjadikan kedukaan itu mudah sekiranya Engkau kehendaki. Murahkanlah rezeki kami dan tabahkanlah hati kami. Ya Allah, permudahkanlah urusan pernikahan dan perkahwinan kami.

Nak minta kawan-kawan, tolong vote entri Contest Kisah ‘Cinta kami’ kalau suka dengan entrinya. Klik sini. Jangan lupa tinggalkan link blog masing-masing ok! Terima kasih

xoxo

22 komen:

Izz Diyanah berkata...

takde cbox or aper2 eh...i jln cn ...slm knlan....

♥cmª shIemª♥ berkata...

wah..dah siap baju booking bajunye..

Kakzakie berkata...

Insya-allah segalanya akan dipermudahkan. Doa selalu dhiera....

Cik Anita berkata...

done vote da contest!

:)

LAici KAng Ais berkata...

insyaAllah :)

norsharmila berkata...

dhiera nak kawin dah ke? tahniah2! :)

Hanie_Dew berkata...

nnt jangan lupa tunjuk gambar..hehehehhe

aimie amalina berkata...

memang rezeki ni ,
alhamdulillah :)

semoga dpermudhkan urusan eh!

Pocket berkata...

wah beshnya dpt rm300
worth of veil.congrats:D

pocket xpenah dpt hadiah apa apa.

sweethOneY berkata...

Wahhhh bestnyaaa baju resepsi design sendiri. Saya punya hari tu sewa aje. Lagi best sebab Dhiera menang contest ! Rezeki tu

lia fen berkata...

nk kene join contest jgk ni..untung2 dpt disponser..hehehe

Jue berkata...

Byk jugok aku ktinggalan neh smpi xtau ko nak kawen urghh
Mmg btuah ko menang beb. Syukur2. Moga sgalanya dipermudahkan

aReLaN berkata...

jelesnya dkt org dh kwen n nk kwen.waaaaa...nk kwen gk.

BENA berkata...

besttt tuuu . kalau bena pun nak macam ni .


baek buat persedian awal2 kan lebeh elok kan . last minit kang mula la kelam kabut kan kan . hee :)



tak saba nk tgk sis kawennnn . nak kad nak kad ! hee :)

♥e'in♥ berkata...

amin.. semuga dipermudahkan semuanye.. eiiiii jeles tgk org nak kawen!!! :p

~SaL IjOu~ berkata...

dpt rm300 tuu..best2~ ^^

rozeeta rashid berkata...

nak kawin jugak la. haha. tahniah ye dhiera! =)

budakijaupendek berkata...

best of luck for u miss ^^

ILA HonEyBuNNy berkata...

ehem3...
semoga semua berjalan dgn lancar n di permudhkan urusan...;)

Juliet_iRa~" berkata...

semoga dipermudahkan k.dhiera!heee

Afzainizam berkata...

eeemmmm kadang tukang jahit biasa2 pun buat pun cantik ... tak ada nama buatan tangan lagi kemas...

semoga semua berjalan dgn lancar ok

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip hadapi temprature naik kereta

mama aini berkata...

semuga semuanya dipermudahkan olih allah..amin..