Jumaat, 2 Disember 2011

Orang kahwin ahad lepas

Salam pembuka bicara..

Ahad lepas pula ada pergi 3 undangan perkahwinan.

Yang pertama, dua pupu saya dekat Semenyih. 




Dua pupu la kan patutnya kalau mak saya dengan ayah dia sepupu? Dua pupu saya ni musician dalam rancangan Nasi Lemak Kopi O kat TV9 tu. Penanggah wedding dia semuanya pakai baju x-pax yang warna purple tu. Band dan krew-krew Nasi Lemak Kopi O pun ada juga tapi saya sekejap je dekat sini. Sebab nak rush pergi kenduri lain. Gambar yang ada gambar pelamin sahaja. wuwu.

Yang kedua, jiran lama dekat Sijangkang.


Meriah kat sini sampai mak tanya "Lepas kahwin kakak nak duduk rumah dekat Sijangkang tak? Kalau duduk sini, mak buat kenduri kahwin kat sini aje lah. Meriah sikit". Saya mesti lah "nak nak nak" tapi dalam hati je la. huhu. Kalau duduk dekat rumah sendiri, lagi seronok nak deco-deco idaman dari sewa kan? huhu

Yang ketiga, kawan sekolah dekat Pulau Indah.


Lepas habis form 5, memang tak pernah jumpa dia ni. Even masa ambil result SPM pun tak jumpa. Tapi tak lama jumpa dia sebab saya dah nak balik. Hari pun dah nak hujan. Sedih kot sampai-sampai pengantin dah pergi outdoor awal sebab takut hujan punye pasal.

Weekend pergi wedding rakan sekerja dekat Jengka. Erk, bermalam di rumah bakal mertua. huhu. Kalau sempat baru pergi wedding bestie dekat Cheras. Kenduri belah lelaki plak.

xoxo

12 komen:

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata...

sronokkan nengok orang kawen.. aku xsabar la nak kawen.. hehe :)

lia fen berkata...

dah nk kawen ni lah kene rajinkn g knduri sane sini...kan..kan..huhu klu lia adoi ckup mls betol lah nk pg knduri..terpakse jgk nti knduri sndri xde org dtg lak..hihi..

aReLaN berkata...

waaaaaaa....nk kawen gak

::Aja:: berkata...

waaa.canteknye pelamin yg 2nd tu...simple!cm tu je yg aja nak.huk3

mama aini berkata...

dhiera..kenapa kita tak jumpa kat pengantin pulau indah tu ya,mama ada kat sana !!!..hu2x..that gurl tu saudara mama..baju pink ni !!..dia kerja kat westport ke? kalau tak silap mama !!..

J.Syazwana berkata...

esok nak kene teman akram pergi wedding kawan dia. tergendala hasrat nak sopink. wuwuuu

♥cmª shIemª♥ berkata...

hehe...same meriahnye ngan undangan yg cma dpt utk coming dec ni..

opss..xlama lg turn cik dhiera plak.. :)

Hanie_Dew berkata...

walaweeh aktif betul ko pegi jemputan kawen...best tgk pelamin org kawen.

Run Away berkata...

best nyer tgk owg kahwin..nak kahwin juga!!!!!....

~SaL IjOu~ berkata...

yah..tu ddia..marathon kenduri~ ;)

Afzainizam berkata...

cantik pelamin dia tu....

Selamat pengantin baru
Semoga kekal abadi bahgia
Ke anak cucu sentosa murah rezeki
Alhamdulillah bertemu jodohnya
Berkat kesucian akhir terlaksana

Pabila sedang bersanding
Janganlah suka menjeling
Menjadi raja sehari tersenyum
Nampak berseri tenangkanlah hati
Dengan kesyukuran
Sabar menghadapi tempuh
Hidup baru

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
claim insurans motorsikal langgar kereta

cik azeya berkata...

nak kahwin jugak :(