Isnin, 5 Disember 2011

Kerja hujung minggu

Salam pembuka bicara..

Saya ada hutang blogwalking dengan semua. Nanti saya blogwalking pelan-pelan ye.

Sabtu hari tu pergi wedding dekat Jengka. Rasanya, bukan pergi wedding kot tapi jumpa pengantin baru. Kenapa? Sebab saya datang lewat. Dekat pukul 8 baru  sampai rumah pengantin. Dush! Dah la tak ada gambar dengan pengantin. sobsob


Hari sabtu adalah hari bekerja saya tapi kerja half day la. Lepas kerja pergi beli barang sikit-sikit. Tunggu tunang datang ambil dekat rumah sebab saya malas nak drive ke Klang. Lagipun, saya sangat teruja nak cuba route baru ke Pahang sambil nak test kereta saya (cik bibah) larat tak nak naik Genting.


Keputusannya, yeay!!! Saya semakin teruja! Kereta saya sangat mampu untuk naik Genting dengan syarat tutup aircond kalau nak laju. Hahaha.


Rumah keluarga saya dekat Kuala Kubu Bharu. Jadi, route kami dari Kuala Kubu Bharu naik Genting dan turun dekat Genting Sepah dan terus kan perjalanan ke Jengka. Jumpa pengantin. Bermalam pula dekat rumah bakal keluarga baru.


Yang tak best, kereta saya berbau durian hingga hari ini sebab emak saya bekal kan durian sebonet viva, sebalang tempoyak dan sekotak rambutan.Nasib rambutan tak ada bau jugak. Rasa macam nak tanam daun pandan dalam kereta jerk. Erkk

Lepas siap kerja baru blogwalking ye!

xoxo

18 komen:

Nur Ezzati berkata...

suke entri nyh ^_^

~SaL IjOu~ berkata...

durian..sodapnye~ ^^

aReLaN berkata...

huhu..lme tak keje wiken.klu time busy nnt tak tau la cmne.mmg dh xknal hari la.

wan nurul hezrina berkata...

baik2 jalan tuh awak tuh darah manis.hehe..papepun hati2 taw

CintaZulaikha berkata...

syok la tu nak genting..seb baik keta leh tahan, kann..hehe

Kancil 8349 berkata...

cantiknya....macam nak gi sana plak lah

lia fen berkata...

ramai betol mber kawen erk..
mak aih..durian sebonet?? terbaik lah..!

faizal mohd berkata...

banyaknya durian sebonet viva. nak mintak la sket. HEHE

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata...

haha.. ape lagi.. guna febrzze saje untuk hilang kan bau.. hahaha

nabilah_2908 berkata...

cuba letak roti...tak pun arang dalam kereta... :)

hari2 sembur dgn febreze..boleh hilang bau tu.. :)

nazirah berkata...

wah g genting bestnyeeeeee huhu tak penah g genting tengok gmbr cable car tu rasa nak g sne membuak2 ;)

Hanie_Dew berkata...

yey!tanam daun pandan dalam kete. baru la baru semerbak pandan di taman. semalam makan durian 2 ulas je terus sakit perut, tak panas badan tapi panas perut.

sian cik bibah kene dera naik genting. huhuhuhuhuhu

mama aini berkata...

banyaknya bekalan buah2an..bestnya !!yg tak tahan bau durian yg tak hilang hampir 1/2 bulan !!!..he2x..sampaikan dhiera nak tanam daun pandan dlm kereta..

J.Syazwana berkata...

hari tuh ajak akram pergi genting tapi dia tamau. cisss betul. dia nak ajak pergi langkawi. hehehe :P

♥cmª shIemª♥ berkata...

viva tu namenye cik bibah ke?hehe..

semangat jalan kesini sane..

ade durian ke..?meh le anta cni ckit..
nyum2..

Juliet_iRa~" berkata...

hee..ira pon br lps mkn durian..

:)

Wanie berkata...

eh balik kampung ikut jln g genting eh..kasi sembur perfume sebotol la dhiera..hehe

Afzainizam berkata...

wooooo haruman perfume semula jadi tuuuu... bau durian kan enak...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
claim insurans motorsikal langgar kereta