Khamis, 22 Disember 2011

Hujung bulan yang melayang

Salam pembuka bicara..

Laptop dah sihat kembali tapi pendrive masih tak dapat di format. Melayang RM35. Baru RM35. Hari ini akan melayang RM500 pula. Nanges!

Malam tadi nak cari warranty card pendrive. Rasanya, ada warranty lagi sebab saya beli masa final year samada 2009 atau 2010. Warranty ada 5 ke 3 tahun tah. Tapi bila fikir balik, pendrive 8gb sekarang baru RM30++. Masa beli dulu, 8gb dekat RM70++. Beli baru saja lah.

Nak tahu kenapa hari ini akan melayang RM500?

Sebab tunang mintak jersi MU original sebagai hantaran kahwin nanti. Dah survey dekat Malaysia, SACC mall je sebenarnya dekat adidas, harga dalam RM200 lebih tapi tak boleh personalized. Lepas tu, kawan kata dia beli untuk tunang dia jersi Arsenal RM199 (masa sale) dekat Nike Alamanda. Dia kata SA Nike kata boleh personalized dekat Sungai Wang harga dalam RM80++ bergantung pada tulisan macam tu (rasanya berapa banyak huruf kot) tapi bukan original.

Last-last, tanya dekat member yang sekarang ni dekat UK. Kan super sale nak krismas dekat UK? Dia kata kat sana tengah sale. Tanya dekat 2 orang.

Sorang suruh refer website ini : http://www.elverys.ie/
Sorang lagi mintak refer sini :  http://tinyurl.com/clckkjw

Walaupun laptop dah siap format tapi software yang selalu edit gambar tak ada lagi.

Yang sorang tu cakap, minggu lepas baru je pergi Old Trafford. Tapi tak tahu kan. Lepas survey dua website tu dan personalized nama+nombor+badges, last-last pilih beli dekat United Direct punya sebab lagi murah dalam RM250 lepas personalized. Shipment free sebab kawan saya balik Malaysia bulan Mac nanti. Bila adik saya tahu, dia pun nak jugak. Akhirnya, jadilah dua kali ganda.

Kawan saya pesan, walaupun itu jersi original tapi bukan made in UK sebab labour cost dekat UK tinggi. Jadi, dorang buat baju tu dekat negara yang labour cost rendah. Owh, baru lah saya tahu. hek. Terima kasih dekat kawan-kawan yang tolong.

Saya dah pesan dekat tunang, kalau dah gemuk, tak muat pakai baju tu nanti, sila frame kan baju tu dalam frame kaca. Gantung dekat rumah.

Ke korang ada cadangan lain untuk beli dengan harga berbaloi? Nak jersi original je taw.
Semalam tak dapat nak blogwalking, hari ni akan cuba blogwalking!

xoxo

15 komen:

mama aini berkata...

semakin tinggi permintaan tunang skrg ni..ha2x..sayang tunang kan?..relakan saja RM500 yg bakal melayang tu..he2x..hb mama tak minat bola tau,jadi mama tak pasti kat mana harganya yg lebih terbaloi..hu2x..

aReLaN berkata...

hmmm...dlu pn bli dr mu direct.mmg murah la cmpre ngan hrga kt pasaran.tmbh2 lg klu dkt ngan hjg season n season akan dtg jersi tkr pattern.hehehe

Kakzakie berkata...

Kalau kakak dulu barang hantaran masing-masing pilih sendiri tapi semua hubby yg bayar hahaha... tak patut kan kakak nie...

iizla berkata...

Hubby saya dulu pon mmg MU fan. Masa bujang2 dulu, banyak la dia beli MU jersey. sekarang tpaksa limitkan..sbb beli baju utk anak pulak. hehe.

♥cmª shIemª♥ berkata...

fuhh...jersi MU tu..

huhu..xtau la kt mana bleh cari..

BENA berkata...

wahhhhhh ! berbaloi2 la kan . cop ! bena tahu yang kat adidas jer . tak pun al0ikhsan . heee!~

Myra Jay berkata...

Adehhh!! RM2rat jugak sehelai ye..

Tapi kalau mmg dia akan pakai selalu berbaloi la beli :)

Dhiera pun kena request baju rege tu jugak tau..heheee

Juliet_iRa~" berkata...

wahhh..heee ;p

msti ammar y nak tu kan?sibok je bdk tu..hahah ;p

k.dhiera dpt bonus xpela..hee

aimie amalina berkata...

huwaaaa
unik tol hantarannye ye
huhuhu
x de pengalaman la
x dpt nak tlg

soriiii sgt..

siti kektus berkata...

biasa kite beli jersi yg sepuluh hengget tu je ha. hehehe :p

tp, best jugak di buat hantaran kan. ;)

Apple Pink berkata...

Perg...nk jugak la...boleh tak...hihi

J.Syazwana berkata...

owh saya tathu pasal jersi2 ni. huhuhu

jersi MU saya made in padang besar saje. hihi

Afzainizam berkata...

belikan ajerr tunang kamu tu jersi harimau malaya baru ada semangat cinta pasukan negara... baru RM 40 ajerr

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip alignment dan balancing kereta

*wink* berkata...

waa..bestnye...chaiyok2 kak dhiera

semutsengal berkata...

demamnd nya tunang, beli sendiri lah.