Rabu, 14 Disember 2011

Korek mengorek buat cik pha

Salam pembuka bicara..

Hari tu, ala dah berminggu juga la si cik pha aka lisa surihani ni ada tag saya. Suruh selongkar entri-entri lama zaman dulu kala. Tak suka selongkar balik entri-entri lama ni sebab penulisan tah hapehape jerk. Masa ni boleh kata baru nak up la kan? Bila selongkar-selongkar, rupanya dulu-dulu suka upload gambar dalam blog ni.

*Cik pha, sorry ye no link. Kire aci la kan?*

Meh layan sikit-sikit tapi jangan harap lah kan nak bagi link entri mana. Malu sangat *sambil sorok muka dalam bantal*. Jangan ada pula yang try nak selongkar entri lama saya ea.

Ni gambar masa pergi Sungai Gabai dengan kawan-kawan. Rasanya masa ni second year dekat UPM. Time ni, member buat blog terus rasa nak ada blog jugak tapi update jangan harap lah kan.


Ni pula masa saya pergi MAHA tahun 2008. Second year jugak ni. Pakai handphone cikai je ni.


Ingat tak, saya pernah cakap yang pernah jadi peer-educator dekat sekolah juvana. Ini pula masa invitation card untuk pergi dinner NGO ni dekat Sunway Piramid Convention Centre.


Ni pula masa attend conference Nutrition Society Malaysia kali ke 24. Semua tu kebanyakan bekerja sebagai nutritionist, ada juga yang jadi research officer, sambung master dengan PhD pun ramai. Best sangat pergi conference ni sebab semua makanan dapat free. Haha. Vitagen, yogurt, cornflakes semuanya dapat free. Sejak kerja ni dah tak pernah pergi conference walaupun sebenarnya nak sangat attend conference kan? Sekarang ni, asyik pergi medical continuing training jerk. Boring!

Ni antara koleksi yakult, vitagen dengan yogurt drink yang saya bawa balik untuk satu hari. antara ye sahaja ye.

Ni masa zaman masing-masing selim melim. Baru lepas open house dekat kolej kediaman. Masa third year kot.


Ni pulak masa pergi mandi dekat sungai area Gunung Nuang tu. Pergi dengan my bestie. Sekarang tengah final exam. Bakal doktor. Belajar dekat Jakarta. Dalam gile air sungai ni, dalam dia sampai mulut saya. Yang budak-budak ramai mandi tu tak dalam. Ke dalam lagi baru dalam.


Ada juga review pasal telemovie, Ponti anak remaja. Khas untuk kamu ni cik pha, ada kembar kamu. Lisa Surihani. wink wink

sumber: tak tahu lah. google rasa ye.

Cukup lah tujuh je. Nanti muak pulak kan?

xoxo

25 komen:

Lelaki Ini berkata...

adeyh2
gambar first sgt2 canteq!

siti kektus berkata...

Dulu selim melim, sekarang? Hehehe

bestnya kalau dapat mandi air terjun. :)

KhaiRin berkata...

ms dok upm ni mesti rajin serbu MAHA kn? hehehe

Maicher berkata...

sama la! sy pun start blogging sebab tiru² kawan. hihi

p/s: kelakar kan bila baca balik previous post yang kita buat. hehe

Jue berkata...

wah abis smua gambo ngan entry lama kuar blk..best gak mgimbau kenangan lama ni beb. tgk gambo sg air terjun sgala tu mbuatkan aku sdar yg dah lama aku x p mnerjunkan diri

mama aini berkata...

pic. yg cantik,yg membawa satu makna & kenangan..he2x..penatlah kiranya dhiera mengorek utk cik pha tu ya?..

J.Syazwana berkata...

betul betul.
bila baca entry lama2 rasa kelakar pulak kan. hehehe

faizal mohd berkata...

nak naik sg gabai sampai atas memang memenatkan.

thn depan ada MAHA. mari makan free. HEHE :P

Myra Jay berkata...

Tengok air terjun rasa macam nakkk je p mandi :)

Kakzakie berkata...

Mengimbau kenangan melalui gambar-gambar itulah yg seronok...

CintaZulaikha berkata...

mengimbau kenangan lalu, mmg best..

Cikpuan rara berkata...

canteknya air terjun tu.

aReLaN berkata...

hahahaha...kenangan manis kau dan aku..blablabla...andai dpat ku undur waktu indah dulu.kdg2 rse pilu je le tgk gmbr lme

nabilah_2908 berkata...

haha...kalau sy pun godek2 entri lama..rasa macam nak delete je..

tah pape tah...mana dgn bahasa campur aduk...bahasa SMS...entri panjang berjela tampa gambar... :)

Juliet_iRa~" berkata...

hee..mcm2 memori teringat blk kalo selongkar entri2 lama ni..heee

fiezah91 berkata...

hehe. rasanya kita sama. entri dulu2 entah apa2 je. ekekeke..

pst, gambar 1st tu cantik wooo

Rtp Farra Arisha berkata...

what such a nice moment and experience you got there..hehe hey study di jakarta ya? which universitas have you girls been studying? and i'm currently staying at jakarta too..nice meeting you here :)

LAici KAng Ais berkata...

air terjun mana tuh ?mcm syioookkkkk

Ct Aja berkata...

canteknya air sungai tu rasa nak mandi la...hihiih

lyza berkata...

Salam perkenalan..
1st time singgah sini..follow skali.. ;)

saya pun suka tgk gmbr lama2.. bila tgk dgn anak2..dorang akan komen itu ini..
ada yang ckp..oo mama dulu seksi ek.. oo mama dulu slimnyaaa..:P

1st gmbr tu cantik sgt..buat rasa nak p terjun sungai..^_^

Wanie berkata...

eh dhiera penah g nutrition society conference?penah jugak join..best kan leh kutip macam2..hehe

norsharmila berkata...

kte ske je tgk gmbr..especially yg bukan dr google :)

♥cmª shIemª♥ berkata...

review utk ape ni ye?
*blur kejap*

hehe..tp tgk air tejun ngan minuman free tu best..
semua pic pun shantek2..
kenanagan :)

amna berkata...

mesti seronokkan..
lama tak beriadah dgn kwn2~

Afzainizam berkata...

biasa lahh selim selim itu dulu lahhh....


sekarang ni aku kembang dan terus kembang

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip pilih sport rim