Jumaat, 30 Disember 2011

Benda kecik pun kecoh

Salam pembuka bicara..

Pernah tak korang rasa benda / perkara kecil yang boleh diselesaikan tapi korang nak sentap habis? Tapi korang takut nak bagitahu orang terdekat atau terapat dengan korang sebab takut kena marah? Gaya macam budak kecil.

sumber: google

Kemudian, bila korang bagitahu orang terdekat atau terapat korang, sangkaan korang meleset. Dia tak marah tapi dia bagi solution, siap bagi moral support. Kemudian, korang rasa terharu sebab jangkaan korang meleset. Terharu sangat sampai menangis. (Over gile sampai nanges)

sumber: google

Bila fikir-fikir balik, sebenarnya korang tengah depress. Yang paling tak best, depress sebab PMS. Dush!  (Mengada-gada)

sumber: google

Ok, bai. Jom nanges kerja banyak!

xoxo

20 komen:

Cik Anita berkata...

kadang selalu tak sedar marah-marah aje. tapi lepas tu baru terfikir, alamak tengah Pms rupanya. patutlah..

huehuehue.

Dylla Abas berkata...

oh..kalau tgh PMS memang emosi tak stabil kan..benda kecil pun boleh jadi hal..hehe :)

semutsengal berkata...

hohohoh,

relaxla akak. Handle it with care yaa !

Jue berkata...

Kalau bg support tu yg best. Kalau sblknya, lg down la mood yg tgh dlanda mslh tu haha
Aku nak let go 1.4k beb *syg gilo nak let go huhu

Juliet_iRa~" berkata...

hee..sbr k.dhiera..;p

norsharmila berkata...

pernah. tp xramai pn smbut dgn baik T___T

~SaL IjOu~ berkata...

penah..penah..tu la, kdg2 kita je terlebih risau padahal xde mende~ ^^

Kakzakie berkata...

Dah nama pun perempuan... kenalah hadapi. Tapi kadang kita sedar kan:)

Hanie_Dew berkata...

komen anep macam nak handle barang. hahahha..memg sengal habis.

takpe nanges bole legakan perasaan. pompuan je yang dibenarkan nanges walau tanpa sebab. hehehehe.. jadi gunakanla kelebihan tu. =p

psst : nanges bole kasi terang mata. buang habuk habuk degil. betul niii.

Wen berkata...

hahaha Dhiera PMS? sama la kite... terukkan?

budakijaupendek berkata...

tak pernah kena marah smpai menangis.
cuma menangis sb dibantu buat kerja yg berlambak ade la. ^^

fiezah91 berkata...

pernah rasa macam tu. huhu.

apa yang jadi benda kecik je tapi sebab fikir takut sampai fikir mcm2 benda.

BENA berkata...

ok . sama la ngn kiteee . sama! sama sangat! hahahahah ;) * malu*

✿Dear Yayah✿ berkata...

nanges je..itu je kdg2 cara nk hilangkn resah gundah gulana hati yg tak keruan tu..hehe..kdg2 tadak apa sgt pun..tapi bila nanges jadik lega..:)

Afzainizam berkata...

alahhh kira marah2 sayang ... namgis2 sayang... mengada2 pun ala-ala sayang... romantik kan

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip hadapi temprature naik kereta

Pocket berkata...

menangis tu bukan nya tak bagus,
menukar air dalam pundi air mata tu,
macam guna air nak cuci cermin keter tu gak lah, yang tekan kalu memancut ngan wiper dok lap tu.

kalau tak diguna selalu..
entah air apa yang keluar kan:D
hehehe:D

mama aini berkata...

wah sibuknya dhiera..mama kebelakangan selalu je sentap mungkin sbb sakit ni kot..hu2x..

aimie amalina berkata...

mimi pon suke nanis
huuuuuuuu
sebelom tito

♥cmª shIemª♥ berkata...

huhhuhu..klu cma pun stresssssss

wan nurul hezrina berkata...

akak kalau pms teruk sampai muntah n pengsan..darah mmg rendah.masa studi dulu selalu fengsan!