Khamis, 3 November 2011

Sawah padi yang menghijau

Salam pembuka bicara..

Entri semalam entri autopost. Rupanya, ramai jugak yang tak tengok bini-biniku gengster lagi.

Semalam saya bercuti sebab nak pergi pejabat KWSP Kuala Selangor. Ikut emak claim duit kwsp masa bayarkan duit adik saya masuk UTeM hari itu. Lepas itu, terus pecut ke Sungai Besar. Kononnya, nak shopping kain baju. Yang dapat hanyalah kain langsir sahaja.

On the way balik rumah, kami lalu kawasan bendang yang menghijau dekat Sungai Panjang. Sebenarnya, dekat Sekinchan pun ada sawah padi juga tapi tak ada feel nak ambil gambar sebab banyak sangat peniaga kecil di tepi jalan. Cantik!


Tapi tangkap gambar lupa nak turun kan tingkap jadi nampak gelap.


Seronok kalau tiap-tiap hari dapat tengok view macam ni. Lalu dekat restoran makanan eksotik, restoran selera rimba. Terus teringin nak makan lagi sekali dekat situ~

xoxo

27 komen:

KhaiRin berkata...

mcm kt set pengambaran 'Nur Kasih' jer ;-)

ciK LyndaWawa berkata...

tau camne dorang tanam padi??=]

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ berkata...

yuu, dtg la umah mak sy..
kat dpn umah pun ada sawah padi taw..
igt kecik2 dulu salu berkibang cari ikan sekila@ laga, tangkap puyu, haruan....
bessttt woooo.. =)

NaeBlog berkata...

dhiera, pemandangan ini saya lihat dan nikmati setiap hari...
rasa segar dan bersemangat ke tempat kerja. Cantik kan?

Tentang Kita berkata...

suka2....selalu tgk sawah kat parit 4 sungai besar

MaMa AiNi berkata...

cantiknya pemandangan sawah padi yg hijau..tenang mata memandang..cantik pic. ni !!..

♥cmª shIemª♥ berkata...

wow.. nice view!

Fara berkata...

Selain pantai, sawah padi adalah tempat kegemaran sy! Sepatutnya di sini bt resort tepi sawah padi, kan? Cantik, indah dan damai je....

Liya berkata...

mcm kt kmpg nenek sy jek pemandangannye..hijau jek pemandangan..

Ct Arina berkata...

eh, kampung saye mmg cantik. time kaseh la puji ^.^

aReLaN berkata...

sejuk mata memandang....

budak kacamata berkata...

nice view..subhanAllah..

apik pehe berkata...

lawanya gambar..tenang rasa

BENA berkata...

menu ape a=dekat restoren situuu ? heeee ;) kat kuantan xde pon sawah padi. sob sob

Akue Achik berkata...

teringin nak tanam n tuai padi..huhu

Qhaifa Nur berkata...

suka sangat sawah padi..mendamaikan jiwa

Hana Soffelia berkata...

Bila tgk sawah padi, rindu sgt kt kg. Belakang rumah Hana pun ada sawah padi gak. tapi tak taulah sekarang tgh menghijau ke atau pun musnah sebab hujan turun memanjang.

ctk berkata...

alahai..wat mse skrg ct teringin nk g sneeeeeeeee.....mengubat luka yang sedih ni..huhu

ORLANDO AHMAD berkata...

kalo la dapat buat rumah kat kampong mcm ni, alangkah bestnyer hahah

naa berkata...

tgk gmba ni rasa mcm nk blk kg je.huhuu

syahirooAhmad berkata...

wehhh kau org mane nih? cam ne leh sesat sampai kuala selangor.. jauh tu.. :

Syuxer berkata...

pemandangan ini membangkitkan lafaz subhanaAllah secara spontan..

Afzainizam berkata...

warrgghhhh nun menghijau sejuk mata memandang yerrrr... untungnya dok kat area sawah padi ni

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
diy polishing chrome part2 motorsikal

Juliet_iRa~" berkata...

sg besar mmg still ada swh kan?

best to photoshoot kat sn..

:D

fiezah91 berkata...

wah. tenang je tengok sawah padi yang menghijau :)

MIMIE AIZA berkata...

mimie yg duduk arau ni hari2 mengadap sawah ehehe

| cik azeya | berkata...

cantik kak =)