Jumaat, 4 November 2011

Makan-makan di Restoran Din, Kampung Jawa

Salam pembuka bicara...

Kawan rapat saya masa sekolah ada mesej “dira tak mai sini ke minggu ni?”. Terus rasa rindu dekat dia dengan anak-anak dia yang comel-comel tu. Kebetulan birthday anak sulung dia semalam. Dia pesan nak kek coklat atas ada strawberry. 'alahai, imah. auntie tak sempat nak pergi klang la bulan ni sayang'

Rumah dia ni dekat dengan rumah Z. Selalunya, saya akan melepak dekat rumah dia kalau datang Klang. Tapi tak pernah jumpa husband dia. Husband dia selalu kena kerja sabtu ahad. Anak-anak dia sangat comel. Last kami jumpa, awal bulan Oktober. Maknanya dah sebulan tak jumpa Z dah. Suka sangat borak dengan dia sambil melayan anak-anak dia yang pandai-pandai ni. Dorang panggil saya 'auntie' padahal umur belum masuk pertengahan 20-an lagi. Terasa tuanya saya.


Saya suka buat entri basi kan? Tapi nak buat juga. Malam tu kami makan-makan di Restoran Din dekat Kampung Jawa, Klang. Ramai sangat orang makan dekat restoran ni. Makanan dia pun sedap. First time makan kat sini. Ada kerang bakar, keropok lekor, satay macam-macam lah.


Lagi-lagi tomyam ni. Sangat sedap.


Tapi sambal belacan dia memang hampeh abes lah. Putus selera kalau makan.


Jumlah semua makanan hampir RM40 je. Murah kalau nak dibandingkan dengan set yang dorang dah sediakan. Mungkin sebab kami tak order ikan bakar kot. Datang dengan budak-budak kena tengok juga selera budak-budak ni. Dorang yang tengah membesar, jadi utamakan keperluan dorang. 

Lain kali, kalau datang sana lagi. Confirm nak pekena tomyam dekat sini lagi. Sedap!

xoxo

28 komen:

Wen berkata...

dhiera: entry ko buat aku lapar... :P morning dear.... tomyam tu kirim seket dengan wen.. :p

APAN berkata...

tengok gambo sambal belacan tu pun mcm x kena je.haha...

KhaiRin berkata...

murah tu...berbaloi kalu mkn ramai2

Akue Achik berkata...

sos dkt tlur tu, siap ade bntang..
belacan tu jgak la..~~

NaeBlog berkata...

dhiera,tukar2
suruh diaorang panggil 'cicik'

hehe

aReLaN berkata...

terliur ble tgk gmbr makanan ni.uuuiii

asfira aminuddin berkata...

ala comelnya anak anak die babe. u bwat i terliur la babeeeee! i ni dah la gila tomyam. alang alang u dah rekemen, bole i gi cuba. dah la murahhh sangat tu :)

Ct Aja berkata...

dalam byk2...sambal belacan 2 yg buat sy rasa lapar skang..hihihi

Fara berkata...

Betul sdp tomyam die? Yummeh! Dah lama tak pekena tomyam!

Liya berkata...

mcm jalan2 cari makan..! ;)

stuck berkata...

amboi amboi....mewah menu...hehehh~

semutsengal berkata...

aku tak suka tomyam kau tau. Masam !


Errrr.

Juliet_iRa~" berkata...

suka tomyam juga!

kalo g seafood msti nak tomyam..heee..:D

sedap ea dhira kat situ?

jrg gi klang..:p

Pondok Usang berkata...

nama kampung jawa dekat padang jawa ke..?

Saiazuan berkata...

sdapnya.. bru pas mkn ni, trus lapar blk...hehe

MaMa AiNi berkata...

dhiera..kalau dtg klang lagi dtg rumah mama ya !!!..mama pun stay kat klang..teringin mama nak jumpa dhiera..slm aidiladha buat dhiera..

ctk berkata...

waaaaaaaaaaaaaaaaa...nyesal dtg cni..hahaha...awat besar sgt makanan ni..uwaaaaaaaaaaa..

budak berkata...

lapaq2..hehe :)

Azroy Kassim berkata...

baa~ CAK!!

restoran din? mcm pernah pergi tempat ini..

cik dila berkata...

akak,restoran din tu memang best,lagi2 tomyam die.. abah kite kalau nak makan luar mmg suke ke situ... ;)

| cik azeya | berkata...

kenape sambal belacan die camtu? hahah

ILA HonEyBuNNy berkata...

uih...rm40?? ya agak murah la kan..ila ingat dah rm 50 lebih tadi...sebab makan berdua ritu dah rm50 keatas...ehheh

♥cmª shIemª♥ berkata...

entry mkn lgi...hehehe..
tomyam tu kelihatan cam sedap..
muehehehe..kat klang ea?
bole la ajak asben g try nnti.. :)
salam aidiladha dhiera:)

kayrul-shah berkata...

terliur sudah...

::Aja:: berkata...

nape sambal belacan die pelik?ehhh?hehe

Run Away berkata...

sambal belacan...bestttt...;d

amna berkata...

kan dah start lapar.. kwang3~

Hana Soffelia berkata...

Specialist restoran tu masakan panas eh dhiera?