Jumaat, 18 November 2011

Cik dila buli saya

Salam pembuka bicara...

Saya di tag dan dibuli oleh cik dila.

Jom kenal saya. hek

11 perkara tentang saya.

1. Dari dulu sampai sekarang, orang selalu salah eja nama saya. Mencik!
2. Kat sekolah, cikgu selalu panggil saya dengan nama adik saya dan vice versa. Nadhirah jadi nadhirul dan sebaliknya.
3. Saya tak suka orang tanya saya asal mana sebab saya tak tahu nak jawab apa, tempat lahir ke tempat tinggal?
4. Mula sekolah umur 4 tahun dekat Shah Alam
5. Sekolah rendah dekat Puchong
6. Darjah 3 hafal sifir 2 dengan 5 je.
7. Sekolah menengah dekat Klang
8. Pernah kena rotan dekat asrama sebab ponteng sekolah. Malu depan junior! arghh
9. Dulu nak jadi ahli farmasi tapi terjadi ahli nutrisi pulak.
10. Siapa kata budak nakal tak boleh berjaya? Kenangan jadi budak nakal best!
11. Kat matrik, classmate gelar saya budak nakal. Sebab tu ada dhieranottie~

Nakal saya sebab suka sakat orang saja ye.

Soalan cik dila.



1- nickname within family and friends
Family: kakak, dira
Friends: dira, adik

2- 3 tempat lepak yang best.
Jarang lepak kat luar la sayang~ Selalu lepak dalam bilik, dalam rumah je

3- nama tempat korang belajar dari tadika sampai sekarang.
Fuhyo.. banyak ye nak list. hahaha
Tadika Intan Jaya : 4 - 5 tahun
Tadika Kemas Felda Gedangsa : 5 tahun
Tadika Kemas Puchong Batu 14 : 6 tahun
Sekolah Kebangsaan Puchong Batu 14 : 7 - 9 tahun
Sekolah Kebangsaan Puchong Perdana : 9 - 12 tahun
SMK Tengku Ampuan Rahimah, Klang
Kolej Matrikulasi Perak
Universiti Putra Malaysia

4- list gadget yang korang ada.
Tak ada gadget boleh? Handphone cap ayam yang berjasa

5- air terjun/laut/swimming pool jadi pilihan? why?
Air terjun best untuk berendam. Dah lama tak mandi laut. Swimming pool best. Asyik nak swimming dekat pool UPM je tiap-tiap kali turn perempuan.

6- Selalu bangun pagi pukul brp?
6.40 pagi. 

7. Nasihat yang paling berkesan dalam hidup.
Ayah cakap masa tengah stress exam dekat matrik : i know u can do it kakak. try your best. jadi contoh terbaik untuk adik-adik. Ada pemberi semangat disitu! Nasihat ke ni?

8. Describe rumah idaman anda.
Yang pasti perlu ada tanah.

9. Rapat dengan ayah atau mak?
Both.

10. Aktiviti lasak paling mencabar pernah korang cuba.
Survival. Redah hutan dengan kompas sahaja tanpa trek. Lepas tu kena tidur dalam hutan, pukul 9 malam baru jumpa tapak yang sesuai untuk tidur tapi kena tebang semak dan bersihkan kawasan dulu malam-malam. 
11. Akan datang korang prefer nak stay kampung or bandar?
Tak terfikir lagi kot. Boleh tak nak duduk dekat-dekat dengan mak. lalalala

Malas nak tag orang boleh?

xoxo

28 komen:

J.Syazwana berkata...

fuyoh !!
sekolah tadika sampai tiga.
hebat hebat. hihihi

aReLaN berkata...

sme la.tiap kli org tnye asal mne,msti pening.nk cakap perak ke melaka ke terengganu. adoiyai

CIK MAY berkata...

malas jugak join contest yg kene tag org len.leceh..

♥cmª shIemª♥ berkata...

hehe..pecah rahsia.~

wan nurul hezrina berkata...

pttutlah noti noti gitu..blehlah kenal2 cket dr tag nie=)

KhaiRin berkata...

ye ke hp je? heheheh

sweetpurple berkata...

assalamualaikum..hye,sy huda..

salam perkenalan jugak ea..^_^

Nizam Ijam berkata...

cian dia kene buli..hu2

missSenget berkata...

best giler pindah byk2 tmpt tinggal..

jumpa ramai org kan..!

mama aini berkata...

gud luck dhiera !!!..mama stay kat pandamaran...

Akue Achik berkata...

Siapa kata budak nakal tak boleh berjaya? Kenangan jadi budak nakal best!

THUMBS UP!!!

asfira aminuddin berkata...

banyak gila u tukar sekolah babe. hihi. erm yang last tu nak duk dekat emak? manja nya babe. ;))

cik pha berkata...

aku suka y no 8 tu hahaha nak buat rumah kena ada tanah kan hahaa

Juliet_iRa~" berkata...

wah dhira..hee

choppppp

dhira puchong kat mn?

coz ira pon dok puchong gak..wuwuuw..;p

Ct Aja berkata...

anak mak ni...hiihihi

syahirooAhmad berkata...

dhiera ni best.. bersikap sederhana.. i like!

nnti kita wat reunion camping.. heheh.

♥e'in♥ berkata...

rajin tuka sekolah ek.. huhu..

lia fen berkata...

stay ngan mak la best...

BENA berkata...

wahhhhh sweet la abah diaa bagi nasihat . heee ;)

suha berkata...

adeih,dh wat ek?cik suha lom wat lagi hehe (^_^)

Afzainizam berkata...

oohhh tertarik ngan Darjah 3 hafal sifir 2 dengan 5 je.

oohhh sama lah kita kan...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
honda civik 1.6 vs mitsubishi evo 6

nini berkata...

nasib baik tak pernah kena tag...malas nak jawab soalan2 yang akan megkantoikan diri saya..haha

L berkata...

hehehe.. sweet.. da lama xmen benda gini..=)
jom baca kejap..=0
http://lolz-l.blogspot.com/2011/11/belajar-dari-alam.html

Mya berkata...

awak asal mana? =p

Mya berkata...

awak asal mana? =p

rozeeta rashid berkata...

nakal lah best! hehe. wah sekolah tadika sampai 3 tuu.

ctk berkata...

haha...ngade nk duk dkt mak lg ..hahaha

Myra Jay berkata...

Akhirnya baru dapat berkenalan dengan cik Dira kita ni secara detail..

Banyak merantau ek masa sekolah dulu..


Nak minta cik Dira kita tlong komen banyak2 di entry ni
http://normj1001.blogspot.com/2011/11/canon-eos-1100d-gadjet-impianku.html