Jumaat, 30 Mac 2012

My generasi

Salam pembuka bicara..


Suka dengan video ini. Jom lihat!




Bila tengok video ini, saya terus teringat zaman kanak-kanak dulu. Zaman kanak-kanak dulu mainan ni lah yang sangat best. Sebelum balik sekolah dah plan dengan kawan-kawan nak main getah. Cikgu tak masuk kelas, masing-masing kumpul main batu seremban, tutup botol atau main tikam pemadam. Baik lelaki mahupun perempuan, sama-sama main permainan ni.


Rasanya budak-budak sekarang main tak permainan macam ni? Selalu jugak terfikir. Tapi saya selalu nampak sepupu yang kecik-kecik, masih bersekolah rendah main polis entri. hehe


xoxo

38 komen:

LINDAHERY berkata...

heheeh....ramai yg post video ni :)

dhiera berkata...

@LINDAHERY
yeke?

ciksusu berkata...

kat fB banyak post ni..
tp best la produksi ni..
ade gak video best lain yang dorang buat;) hehe

aReLaN berkata...

memang mengimbau kenangan masa zaman skolah rendah la tengok video tu.zaman paling relax & enjoy

Kakzakie berkata...

Mengimbau masa sekolah memng syok... anak kakak pun ada buku yg tercatat bagaikan biodata kawan dia. Nama, address, no tel, hobby dan lepas tu ada tulis kata-kata nasihat sbg.

Bab mainan yg dimainkan kakak pun ada main seperti tali skipping lompat tu, tangan pusing-pusing lepas tu juzz!!. Hahaha... kelakar kalau ingat.

Zakia berkata...

rindu zaman sekolah rendah dulu..

sweethOneY berkata...

hehee kita suka main lastik dulu. ataupun main "kepong" dalam buku math. tahu tak?

Hana Soffelia berkata...

2 kwn blogger Hana yg post video ni iaitu Dhiera and Linda.

I love this video too. :-)

Dylla Abas berkata...

suka juga videoa ni!! memang mengimbau kenangan la..semua2 tu mmg pernah berlaku dulu :)

CintaZulaikha berkata...

payah nak jpa budak skrng main benda2 cenggitu, maklumlah dah ada i-pad

Sufia Mahzan berkata...

Main cuit tiang tak? Hehe...

♥cmª shIemª♥ berkata...

video ape ye ni cik dhiera...
xdpt nk play plak kat opis ni.. format x support
agaknye...
huhuh..tp bila kate tang permainan time kanak2 ribena dulu..ni la jaguh baling selipar..sampai kotor baju dan kena marah ngan mak.. hehehe..^^_

kenangan tu..

syahirooAhmad berkata...

saya pon baru habis layan video ni tadi. terjumpa dalam blog someone..

best.. teringat peristiwa main pemadam..

dhiera berkata...

@syahirooAhmad
kan mengimbau kenangan dahulu kala~

dhiera berkata...

@♥cmª shIemª♥
video yang recall balik zaman kanak-kanak~

dhiera berkata...

@Sufia Mahzan
main main!

dhiera berkata...

@CintaZulaikha
haa...betul jugak tu kan~

dhiera berkata...

@Dylla Abas
kan..tersangat la mengingatkan memori lama~ hukhuk

dhiera berkata...

@Hana Soffelia
hana, donlod taw. nanti boleh tunjuk dekat anak2~

dhiera berkata...

@sweethOneY
kepong dlm buku math? macam mana tu?

dhiera berkata...

@Zakia
tersangat merindui nya~

dhiera berkata...

@Kakzakie
yeke? dulu ada jugak buat buku biodata ni. sekarang dah ilang~ hehe

dhiera berkata...

@aReLaN
sestress mana pun zaman tu. bekerja ni lagi stress kan? dulu, semuanya tak jadi masalah. sekarang, menda kecik pun macam nak kecoh. hehehe

dhiera berkata...

@ciksusu
tengok semua video dorang ea? kemain lagi? ada rasa nak hire tak?

Juliet_iRa~" berkata...

alaa xleh tgk kat sini...

tp ira rs mcm tau je video psl apa..psl zmn2 sekolah kan..;)

Woofer Storm berkata...

video best ni,,teringat zmn dulu2.hehee

Ezad Skytech berkata...

hee...ramai yg da post video..serius..mmg teringat zaman kecik2 dulu kan..:D

::NureeN:: berkata...

huhuu x leh tgk la, kat opis kena block :P

mama aini berkata...

assalam dhiera..ehem..mama dah tgk video ni..suka tgk..he2x..mama pun ingat mainan yg dhiera sebutkan tu..he2x..mama pun main,mainan ni dulu..budak skrg main lappy je..ha2x..

Woofer Storm berkata...

bz ea??slmt petang^^

semutsengal berkata...

femes video ni kan =)

teha berkata...

suke sngt vid nie.. rindu zmn kecik2 dulu.. hehe :)

Juliet_iRa~" berkata...

hye kak dhiera..;p

Kasih Salina berkata...

1st time tgk video ni..sy pun main bnda yg sama cam dhiera gak..

~SaL IjOu~ berkata...

oh, siyes rindu kenangan silam~ ;p

Kancil 8349 berkata...

tempat di sekolah kancil masih lagi ada...namun bermusim...

Afzainizam berkata...

yupppp mmg menarik video ni.... mmg mengimbau kenangan sekolah beb

aku masa kekecik suka main teng-teng

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
masalah starter solenoid kereta

Hanie Dew berkata...

suke gak video ni.
rindu zaman kecikkecik dulu.
budak sekrg ni men kat tab je.
jejak tanah berkaki ayam pun tak perah kot rasa.
asyik asyik angry birds. kannn..