Khamis, 22 Mac 2012

Makan-makan sungai ramal junction

Salam pembuka bicara...


Hari tu adalah tumpang tidur dekat rumah kawan sorang ni. Kawan zaman universiti. Alang-alang dah lama tak ketemu nak la jugak jumpa dia.




Malam tu, nak pergi makan tapi tak tahu nak makan tempat best dekat sekitar Putrajaya. Kawan ni menyewa dekat Putrajaya.




Fikir punya fikir nak makan la dekat Sungai Ramal Junction yang tepi jalan nak ke Kajang tu. Pernah makan sekali dulu dekat sini, time tu makan dengan kakak-kakak senior dan kawan-kawan dekat UPM. Makan ala-ala candle light dinner time tu.




Dulu tak banyak kedai dekat sini. Sekarang dah penuh dengan macam-macam pilihan gerai. Gambar tak banyak sebab dah kebulur masa ni. Melantak bakso je la.


xoxo

42 komen:

Hana Soffelia berkata...

Apa makanan best kt situ? Dah dekat dgn rumah MIL tu. Eh, Dhiera duk mana sebenarnya? next time leh lah jumpa. ^_^

Kakzakie berkata...

Jumpa kawan lama makan pulak sedap memang syoklah ye dhiera...

p/s: sedikit hal yg berlaku pada anak kakak yg dhiera nak tahu:-

1. Sejak tahun lepas dia selalu tidur lewat kerana nak PMR. Belajar gila-gila. So boleh katakan selalu selsema dan kakak bekalkan Vitamin c saja. Bila pening kepala pun dia sapu minyak yuyi dan kalau teruk dia makan panadol/paracetamol

2. Namun sekarang dah form 4 selsema masih tak berhenti tapi kakak anggap tak serius sebab ada kalanya sikit je. Cuma sakit kepala dia selalu. Bersin tak usah katalah. Kalau bau org menumis pun bersin tak sudah. Pergi klinik doktor kata perkara biasa budak pakai cermin mata mudah sakit kepala.

3. Bila cuti sekolah baru-baru ini kakak lihat live yg selesema dia teruk sangat apa lagi kalau makan pedas hinggalah malam itu dia dah tak boleh tahan lalu paginya abang bawa dia ke hospital

4. Sampai hospital doktor buat ct scan pada muka dia dan dari gambar/arca barulah dapat tahu ada himpunan nanah dan darah di sebalik pipi bawah mata dan keliling hidung.

5. Operation tak ambil masa lama tak sampai 2 jam pun. Cuma sebelum tu kena puasa at least 4-5 jam.

6. Lepas operation ada dibekalkan botol pancit utk cuci hidung, ubat-ubat sebab operation, antibiotik dan sebotol ubat spray utk dilakukan setiap pagi sehingga sebulan.

Itulah dia dhiera kalau selsema panjang, sakit kepala jgn bertangguh jumpa doktor sebelum serious.

Tanpa Nama berkata...

percaya atau tak, Nita tak pernah makan bakso! hehe. Rasa dia cam mee sup eh?

KhaiRin : anies berkata...

kira mkn smbl mengimbau memori la ye

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata...

rasenye ak pernah makan kt sine sekali kut dulu... tp dh xingt kat mane kedai ni :)

::Aja:: berkata...

sedapnya kalo dpt makan bakso kat pasar sri serdg tu.nyum3

HeNRieTTa JoSe berkata...

bakso? dah lamer xmam....dulu ada org indon jual....pastu melayu jual, daging dia cam dah busuk2 dah....pastu trus dah xde...huhuhu....

asfira aminuddin berkata...

bakso tu sedap ke babe? i tak penah try lagi. kalo sedap teringin jugak nak rasa. :)

teha berkata...

sedap nyee bakso tu !

LINDAHERY berkata...

nyummy... :)

nabilah_2908 berkata...

layan diri yang macam mana tu..?

kita pergi order sendiri kt gerai yang kita nak makan eh..? ;)

semutsengal berkata...

Err,

mcm style je mee sup tuu ?

Muhammad Saiazuan Norhalik berkata...

mee bakso? lama tak makna.. sedapnyeee :D

Hanie Dew berkata...

kriukk kriuukk bunyik perut aku ni tengok gambo bakso pun je la...

haihh...

EyqaLuvender berkata...

mcm sodap jo baksonya...
dulu slalu beli kat psr mlm kt dungun,skrg kat n9 tataw nak cari katne...huhu

♥cmª shIemª♥ berkata...

wah3...mkn lagi..tp cma kurang mkn bakso..
hehe..^^_

budakijaupendek berkata...

dekat putra ni mmg tak byak kdai mkan yg memuaskan -.-

Ezad Skytech berkata...

apa yg special kat situ ye..hee~

J.Syazwana berkata...

eh ahad lepas baru pergi sini jugak. hhehehehe

deeya berkata...

sedapnyer bakso .....!! lapor terus perot nie haaa . hahakz !

Kancil 8349 berkata...

bestnya....kena tunggu rezeki mahu datang ke sana

Juliet_iRa~" berkata...

haha..ira br g ms cuti sekolah..ngee

celebr8 ira konvo tp mkn sate..ngee..mmg byk kedai dah..hee..

ok la not bad kan..:)

pss : pelekat tu 100pcs rm 15..mahal gak..wuu tp ada size..ada y murah lagi tp size kecik..hee..ira sj je buat letak kat buku bdk tnda ira mark..pastu letak kat buku2 ira..alat tulis..;p..xda keje kan..haha

TheBlogshop Clo berkata...

grab your preorder varsity jackets here :) http://theblogshopclo.blogspot.com/2012/03/preorder-varsity-jackets.html

~SaL IjOu~ berkata...

bakso..i loike!~ ;)

cik pha berkata...

aku patut bukak belog kau time esok pagi,sebab sekrang aku tengah kenyang,kalu esok aku lapar bila bukak at least aku akan kenyang dengan tengok mee kau hahaha

aleen aiden berkata...

aaaa terliurnya terliurnya!!! hu3

Rtp Farra Arisha berkata...

meeting old best friends would be the sweet moment ever hiks..waaa, bakso pun ado. best. :)

hazfee berkata...

nak bakso sikit :)

amna berkata...

sedapnya bakso tu.. *lapar2~

Ungu Violet berkata...

penah gak makan bakso nih...masa tu punye la besau dia punye bebola daging...huhu

HeNRieTTa JoSe berkata...

ps...maseh blom berjaya mencari gerai bakso kat cni...mee kari pown asik tutup jew...sedey....

Munnafendy berkata...

bakso pun kenyang apa =)

anamizu kaito berkata...

wow! menyelerakan betol bakso tu kak dhiera!!!! =P







luv,
cik ana

Juliet_iRa~" berkata...

k.dhiera!hee

buat hasil lukisan dr straw mmg sng..sbb budak ira mn leh wat susah2..hee..kanak2 istimewa kan..nge

tu pon mcm2 seni kot terkeluar..ngan air liur lagi..ahah ;p

aReLaN berkata...

tak pernah lak makan kat situ.hmmm..tapi rasanya tau je sg ramal junction tu katne.hehehe

Kancil 8349 berkata...

salam singgah pada hari selasa...morning..

Cikgu Ma berkata...

kalo bab makan memang terliur sangat sekarang ni..sebab tu badan naik ..walhal x bedal pun makann yg dilihat..hehe

Afzainizam berkata...

yuppp kalau dah lapar bedal ajerr mana yang patut.... dulu kat area putrajaya ni aku pernah cari tempat makan yang best payah betul lahhh.. tapi tak tau lah sekarang... dah banyak warung bukak kot tengah malam

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
masalah alternator kereta

mama aini berkata...

ehem..bestnya keluar makan kat luar..

dhiera berkata...

@Hana Soffelia
hana, kite kerja dekat klang sekarang~ tahu dekat sebab MIL hana dekat serdang kan~

dhiera berkata...

@Kakzakie
thanx sharing kak~

dhiera berkata...

@Tanpa Nama
bakso ni macam sup tapi ada meatball