Selasa, 20 Mac 2012

Bujang yang lapok

Salam pembuka bicara...


Semalam dekat TV ada cerita gabungan pelakon ini.




Ingat tak?




Cerita yang tetap lawak walaupun dah tengok berpuluh-puluh kali. Tengok tak bujang lapok semalam?




Memang terbaek la.. Lagi-lagi, laksamana do re mi. Dulu, asyik ulang-ulang tape yang sama je. Dulu-dulu kan, tak pakai CD pakai video tape. hehehe


xoxo

40 komen:

Kakzakie berkata...

Kakak semua ceria P Ramlee memang suka. Anak kakak pun suka sebab tak ada warna katanya. Tapi malam tadi tak tontonlah sebab hari sekolah biasalah dhiera adik kena belajar..

Tanpa Nama berkata...

i mmg suka. terbaik ! xpenah jemu. susah nk jumpa filem2 mcm neh lagi kan ?


-fatin ismail-

KhaiRin : anies berkata...

xsmpt nk tgk mlm td sbb skt perut ya amat

♥cmª shIemª♥ berkata...

tgk sekejap pastuh tido..
zzzz...

sweethOneY berkata...

hehe saya tak minat sangat cite p ramlee ni

CIK MAY berkata...

tgk sikit je...smbil iron baju...mmg tak busan kan tgk dorg..knp haaa?

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata...

ceriata p ramlee, memang kita xkn bosan nengok berulang kali :)

::NureeN:: berkata...

eh ya ka? TV brapa?
nureen x tgk pon sbb lemau sgt semlm asyik muntah ja

J.Syazwana berkata...

cerita p ramlee memang semua best2. hehehe

missSenget berkata...

nak tau tak..

cerita2 ni kite tak penah tgk full..

=__=

mcm taktau pn ceritanya cmne..

HeNRieTTa JoSe berkata...

Memang xpernah jemu tengok citer citer nieh....bleh lagi nak gelak sakan....hehehe....

nabilah_2908 berkata...

sy paling suka cerita ni.. pendekar bujang lapok... tak pernah jemu...

paling suka part menulis & baca pasal mambang tu...hahaha...

semalam tgk gak..tp sikit je...last2 tv yg tgk sy...hehe... ;)

Lia berkata...

citer p ramlee ni mmg berkali2 tgk pun tetap tak jemu kan.. :)

dhiera berkata...

@Lia
betul.. memag tak jemu kan~

dhiera berkata...

@nabilah_2908
part mambang mambang ni memang kelakar sungguh~ dengan part dugaan....

dhiera berkata...

@HeNRieTTa JoSe
walaupun dah tahu jalan cerita dia. memang boleh tergelak sakan kan?

dhiera berkata...

@missSenget
serius???

dhiera berkata...

@J.Syazwana
kan kan kan~

dhiera berkata...

@::NureeN::
alamak, tak perasan la plak tv berapa~ skang nureen dah ok dah?

Muhammad Saiazuan Norhalik berkata...

perasan tak, kita dah tengok berpuluh kali, tapi masih rasa lawak mereka fresh :)

dhiera berkata...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine
kan kan kan kan?

dhiera berkata...

@CIK MAY
kan...pelik kan~ macam ada magik disitu~

dhiera berkata...

@sweethOneY
pelik la izza tak minat~

dhiera berkata...

@♥cmª shIemª♥
penat ye cma~

dhiera berkata...

@Tanpa Nama
fatin, memang sangat susah~ cerita skang tengok sekali dah bosan dah~

dhiera berkata...

@Kakzakie
p ramlee ni memang lagenda kan kak~

dhiera berkata...

@Muhammad Saiazuan Norhalik
perasan dan memang sangat betul. padahal, kita dah tahu dah jalan cerita dia~ tapi tetap rasa lawak~

Woofer Storm berkata...

cite dorng ni tak bosan,tgk banyak kali pun tetap best je rasa..

Juliet_iRa~" berkata...

tak tgk la k.dhiera..heee..

xda ms nak tgk tv da..ngeee

Cikgu Ma berkata...

dah lama tak tengok

zulhilmi tempoyak berkata...

berapa tahun pon cerita ni. tetap best. xbosan tgok kan2..

[sutera kasih] berkata...

cerita pramlee mmg terbaek ! :)

dhiera berkata...

@Woofer Storm
totally agreed! tak lapuk dek zaman~

dhiera berkata...

@Juliet_iRa~"
busy ea cikgu~

dhiera berkata...

@Cikgu Ma
ala... mesti dah tengok banyak kali kan? dah tahu dah cerita dia kan?

dhiera berkata...

@zulhilmi tempoyak
betul betul betul

dhiera berkata...

@[sutera kasih]
sangat terbaekkk~

Ezad Skytech berkata...

serius...tgk berpuluh2 kali pun tetap tak bosan...masih boleh ketawa lagi...kan3..? :D

> kalau cerita sekarang ni..tgk lebih 2 kali da naik jemu da...kan..

Afzainizam berkata...

P ramlee punya lawak dulu-dulu mmg terbaikkkk...siap guling gelak-gelak lagi....

tak macam zaman sekarang punya lawak tak kelakar langsung

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy repair windshield kena batu

Hanie Dew berkata...

diorang ni legend kot. kualiti cerita tu mmg tak disangkal lagi walaupun teknologi masa tuh tak secanggih mana.

bexa betul dgn produk keluaran skrg ni.