Isnin, 14 Mac 2011

Lelaki lagi suka shopping

Salam pembuka bicara..

Selamat berhari isnin.

Orang selalu cakap yang perempuan suka ber'shopping'. Meh sini, saya nak betulkan perempuan bukan suka sangat ber'shopping' tapi perempuan suka ber'window shopping'.

Shopping dan window shopping adalah berlainan. Shopping memerlukan duit tapi window shopping tak perlukan duit tapi perlukan tenaga.

Sebenarnya, lelaki juga suka ber'shopping' sebab tiap kali saya keluar dengan Z, mesti dia seorang saja yang ber'shopping'. Saya nak window shopping pun tak boleh. Buktinya:

Siap nak beli kasut futsal lagi. Bila nak beli yang mahal, saya jeling tajam-tajam.


Penuh satu troli. Padahal bulan lepas shopping sampai penuh bonet~

Belum lagi teman Z borong jersi kat uptown shah alam.

Sebenarnya, nak tulis panjang lagi tapi hari ini tak berapa sihat gara-gara share mocha freeze dengan adik yang selsema sambil lari-lari dalam hujan dan pecah panggung dengan 2 movie.

xoxo

6 komen:

elydalyla berkata...

there u are! da nmpk pon mr Z dia. haha.
eii same2. last week zes shopping 4 helai baju plus 3 helai suar kat padini! smpai ratus2. kte tgk je. meleleh air mata. uwaaa~ deme kaye takpe. huahuahua

dhiera berkata...

hahaha..saja bagi treasure sket kt ili~muahahaa..
wah,,kayo ye..taw xpe ili.bile kte nak masuk kedai tengok-tengok barang, dia tarik tak bagi masuk..
ini pun cari kasut futsl sampai 4 shopping komplek taw pegi.
xda kt SACC pegi alam sentral. xda jugk, pegi PKNS lak. last2, pegi JJ bkt raja..
mlm sebelum 2 dh pergi cari kt uptown.satu kedai pun i xdapat msuk~
sedih...

::Aja:: berkata...

yup...lelaki mmg mcm tu..diorg shopping..kite yg gegel ni window shopping je tapi xbeli2.hahaha..ili.byknye zes belanja..br dpt gaji ka?hik3..ala..sure la ili ade habuan gak..ape nak sedih2.kekekeke

dira..z tu cerewet cam amer la..wuuu..die heret ak g mcm2 tempt tp xbeli gak..last tmpt g uptown je.adehhhh

shahjiehan berkata...

ahhaha..sama je..2 2 bernafsu dan nk beli mcm2...cuma duit je yg menjadi penghalang..tol x???

dhiera berkata...

@ aja: sebab kite bkl menteri kewangan rumah tgga kot aja..hahaha.

at least, beli~klo tak beli memg nak kena tengeh2 telinga 2~

dhiera berkata...

@ shahjiehan: hahaha..tapi rasa ye perempuan ni kebanyakkan nafsu beli makanan lg tinggi dari barang~