Khamis, 10 Mac 2011

10 Mac: Hikayat merong mahawangsa + SPM

Salam pembuka bicara..

Hari ini 10 Mac 2011.

Cerita yang saya tunggu-tunggu nak tengok untuk tahun ini adalah Hikayat Merong Mahawangsa. Excited. Tapi memandangkan Tanjung Malim tak ada wayang maka saya kena sabar menunggu ahad ini untuk ke Kuala Selangor atau Ipoh.

sumber: google

Agak-agak kamu, Merong Mahawangsa ini betul-betul wujud ke tidak? Yang pasti ikut lagenda, Merong Mahawangsa antara pahlawan handalan di Kedah.

10 Mac 2005

Pada tarikh ini, keputusan SPM saya keluar. Bila recall balik macam tak percaya dan comotnya saya. haha. Sebenarnya, saya frust dengan SPM saya yang macam hampeh itu. Lari betul dari target saya. Dan orang kata trial SPM lagi susah. Tapi hakikatnya, keputusan trial SPM saya lagi menggembirakan dari SPM.

Walau apa pun, waktu tu dah berlalu 6 tahun yang lepas. At least, saya tetap menjadi orang juga. Dan sekurang-kurangnya, dengan result yang macam hampeh itu juga saya dapat masuk matrikulasi dan terus sambung degree. Mungkin bahagian pengambilan kasihan tengok saya menangis 3 hari berturut-turut. Asal tanya pasal SPM terus nangis. Comot la. Dengan result yang macam hampeh tu juga, ayah bagi sejambak bunga ros dan baby breath. Oh ya, konvo hari tu ayah saya tak bagi bunga la pula. eeeiii~

xoxo

p/s: oh ya, jangan lupa tekan nuffnang saya kat tepi tu. saya tengah kumpul duit kahwin ni. terima kasih


10 komen:

shahjiehan berkata...

nk tgk jugakkk!!! waaa

paes berkata...

boleh la belanja tgk wayang..
anyway dah tukar URL

http://faesredzuan.blogspot.com/

dhiera berkata...

@ shahjiehan: jom tengok ramai..kena support filem malaysia..

dhiera berkata...

@ paes: balik sg besar ke minggu ni? apa kata belanja akak..dah janji kan?
lalala

itu la pasal..faes redzuan 2 macam kenal.

Keyyah berkata...

cerita ni mmg best...mcm xpercaya org malaysia yg buat cerita ni..hehe

sabar ye...esok dah jumaat..nnt weekend boley lah tgk...heeeee

Suhami Ahmad berkata...

Atok dengar filem ni hebat tau. Moh ramai2 kita serbu!

dhiera berkata...

@ keyyah: keyyah dah tengok!!! saya sedang tenteram kan diri dengan penuh kesabaran menunggu wekeend~

dhiera berkata...

@ atok: 2 la..saya pun dengar n baca orang review macam gempak sangat~ atok jangn lupe tengok k!!

Melur Jelita berkata...

Salam Dhiera Jelita,
memang menunggu - nunggu nak tengok ceri ni. Dhiera jelita...akak dh polo ur blog..jemput join segmen melur jelita datang ya...

dhiera berkata...

@ kak melur jelita:
akk dah tengok belum? saya baru tengok semalam..