Khamis, 17 Mac 2011

5 rumah pelik tapi cantik

Salam pembuka bicara..

Selepas sibuk-sibuk bercerita mengenai Skim Rumah Pertamaku, jom kita tengok pula rumah macam ini. Menarik tapi pelik.

Ini antara the most wonderful homes in America yang dikumpul oleh TopTenRealEstateDeals.com untuk CNBC.
Rumah pertama : Bioscleave House Life Extending Villa

sumber: yahoo


Lokasi: East Hampton, New York
Harga: $4 million
Rumah ini mempunyai 3 bilik tidur dan 2 bilik mandi. Berkeluasan 3700 sq ft.

Rumah kedua: The Dune House


sumber: yahoo


Lokasi: Atlantic Beach, Florida
Harga: $1.4 million
Rumah ini mempunyai 2 bilik tidur dan 2 bilik mandi. Berkeluasan 1500 sq ft.


Rumah ketiga: Mystery Castle



sumber: yahoo



Lokasi: Phoenix, Arizona
Harga: Tiada dalam pasaran
Rumah ini dibina oleh seorang lelaki yang meninggalkan keluarga dan hilang selepas mengetahui dia mengidap tuberculosis

Rumah keempat: Coral Castle


sumber: yahoo


Lokasi: Miami, Florida
Harga: Tiada dalam pasaran

Coral Castle telah dimasukkan dalam National Register of Historic Places pada 1984 dan sekarang dijadikan sebuah muzium bernama Rock Gate Park.


Rumah kelima: Hammargren Home of Nevada History



sumber: yahoo

Lokasi: Las Vegas, Nevada

Harga: Tiada dalam pasaran
Rumah ini dikenali sebagai “the most interesting home in the world.”

*Sumber: yahoo

xoxo

15 komen:

amiramukri berkata...

suka rumah nombor 1 :)

dhiera berkata...

saya lagi sukakan rumah yang kedua~

sarah mohamad berkata...

suka rumah yg pertama tuu. ceria bangat . hihi

Ana admi berkata...

wahhh santek..wlupun pelik kn

~ Miss PIJAOSIX~ berkata...

canteknye..akak suke yang kedua...:)

gabanMorka berkata...

rumah die mcm terlalu melampau utk aku miliki

hehe

Suhami Ahmad berkata...

macam2 umah kan....skrg ni atok nak grab peluang skim umah pertamaku tu

dhiera berkata...

@ sarah mohamad: a'ah..colorful kan?

dhiera berkata...

@ ana admi: ada rasa untuk memiliki tak?

dhiera berkata...

@ ~miss pijaosix~: saya pun suke yg kedua juga kak!

dhiera berkata...

@ GabanMorka: Kalau tengok harga memang tak mampu pun nak beli~

dhiera berkata...

@ suhami ahmad: no wonder la atok sekarang bersungguh untuk cari rumah~keep it up uncle, semoga berjaya dapatkan rumah idaman.

Rie berkata...

cantik rumah 1st tu
warna warni cam kek lapis :P

dhiera berkata...

wahh...ramai betul yang minat rumah 1st 2~

ReiKo91 berkata...

nk buat rumah dlm lautlah plak :)