Selasa, 10 Januari 2012

Makan-makan dekat Bukit Naga

Salam pembuka bicara..


Dah lama saya tak buat entri makan-makan. Ni kisah 2 minggu lepas, keluar makan dengan encik tunang. Makan dekat restoran dekat Bukit Naga. Z kata tom yam restoran ni sedap. Saja lah nak try.

Mula-mula datang kedai kosong. Ada beberapa orang je datang. Tak lama tu baru lah sorang-sorang datang makan. Orang melayu suka makan malam lewat-lewat. Entri ni banyak makanan ok!


Minuman jus epal kurang manis dan tembikai laici. Saya tak tahu apa yang best tembikai laici ni? Ada sesiapa suka?


Ikan siakap tiga rasa. Boleh tahan sedap juga la.


Sayur kalian ikan masin yang tak masin. Kena dengan selera.


Nasi putih dan telur dadar. Rasa ye biasa je la kan?


Last special menu yang Z dok cakap sedap-sedap tu, pada saya Restoran Din lagi sedap. Yang ni, biasa je. Banyak guna pes. Tapi berbaloi la sebab isi dia memang banyak gile. Restoran Din isi sikit jerk.


Hasil makan-makan kali ni bernilai RM50 lebih untuk dua orang. Mahal ke tak ea? Rasanya makan dekat Bukit Beruang, Melaka dulu lagi murah kot. Huhu

Habis dah entri makan, orang streamyx datang! hehehe. Rumah dah ada wifi. Yippie!!
xoxo

27 komen:

Ungu Violet berkata...

pagi2 dah tengok makanan nih...

lapor la pulak...hihi

aReLaN berkata...

uish...sedapnya.tapi kenapa cam takde orang laen pon kat kedai tu???hahah

♥cmª shIemª♥ berkata...

nyum2..tembikai laici sgt sedap!!

err..semua mkn kt atas tu nmpak sedap..

hahaha...lapo sudah..

dhiera berkata...

@ ungu : amekaw... hekhek.

@ arelan : masa mula2 sampai ada 2 meja je yang ada orang. tak lama lepas tu baru ramai orang. orang melayu kan suka makan pukul 9.30 ke atas~

@ cma : sedap ea? manis x? hehu

Kancil 8349 berkata...

sedapnya....buat kancil lapar plak lah...hehehe

Hanie_Dew berkata...

aku kalau nak masuk restoran aku tgk org tak ramai. mesti tak sedap ni. hihi..

hadui ikan siakap 3 rasa, feveret aku. ko ni buat perut aku mengaum je.

tomyam aku suka kedai kat kg.baru. Sukumvit nama kedai tu.

bukit naga ni kat mana.

Wen berkata...

dhiera.. aku nak makan juga... lapar bebenor da... sedapnyeee ikan siakap tu. dah lama tak makan mcm tu... :(

littledolphin berkata...

ikan siakap my fav!

nabilah_2908 berkata...

kalau dpt tomyam putih lagi sedap ni... :)

RM 50 tuk dua orang...hmm..agak mahal..myb ada ikan siakap tu agaknya.. :)

Myra Jay berkata...

Sedapnyer ikan tu..
Lama tak makan :)

dhiera berkata...

@ kancil : dah tengahari ni. pegi la makan~

@ hanie : bias la kamu ni~ tak pernah try lagi makan kt kg baru. sebenar ye malas nak ke sana sebab jauh kot. heheh

bukit naga ni dekat shah alam~

@ wen : restoran tomyam dekat area upsi kan banyak. hehehe

@littledolphin : nyum nyum

semutsengal berkata...

Err,

melantak tengah malam ni, kankankan ??



HAHAHAHAHAHAHHAH

mama aini berkata...

ehem..tak pernah try lagi kat restoren tu..

J.Syazwana berkata...

macam agak mahal jugak sebab saya selalu makan dengan Akram lauk sama tak sampai rm50 pon. hehehe.

Juliet_iRa~" berkata...

wahh dah psg streamyx!heeee

nmpk sedap...ok kot rm50..

skng smua mahal kak..huu

♥e'in♥ berkata...

awak.. e'in terliur dah nie.. lapar!!

cik dila berkata...

tengok air tu sedap. haus tekak. haha. bagus la akk ni, makan kurang masin, air kurang manis.. huhu.

syahirooAhmad berkata...

mahal!

bukit naga klang ke ?

LYAfrina berkata...

sbb ada ikn siakap.. dh bbaloi kot dgn hrga tu.. sbb hrga ikan ikut KG kan.. menu ni sma mcm sy,,, simple mcm ni je...telur dadar wajib.

Wen berkata...

hehhe tapi tak de mcm tu sedap ikan tu hehe

dhiera berkata...

@ anep : tak cukup tengah malam lagi time ni~

@ mama aini : hehehe... tak payah try la~

@ wana : kite pun rase mahal gak. aritu makan untuk 4 orang lauk macam ni harga lebih kurang sama je~

@ ira : yeee... pasang streamyx. meh datang umah meh.

@ e'in : pegi makan!!!

@ dila : untuk kesihatan jangka panjang~

@ syahiroo : yee... bukit naga klang~

@ lyafrina : selalu makan ikan siakap jugak. mungkin kedai ni mahal sikit kot~

@ wen : hahaha... jom jom pegi pantai remis jom!

wan nurul hezrina berkata...

oklah kot harga2.ikan siakap2 dah rm20 kurang2..hikhik..sedapnya lauk

Wen berkata...

huhu boleh boleh.. haha mana nye pantai remis pun tak tau hhehe

dhiera berkata...

@ mama : ooo... siakap rm20 ke?

@ wen : pantai remis dekat kuala selangor~ hehehe

Apple Pink berkata...

hihi.. i think cam familiar tempat nie.. memang tomyam dia marveloussssssss.. ase pernah masuk rancangan "KUALI OH KUALI" (if xsilap nama rancangan tue)

dhiera berkata...

@ laling : jiha pernah makan dekat sini ke?? eh, yela. adik baru teringat yang dorang ada lekat 1 souvenir dari rancangan TV. tak ingat apa. tapi macam jalan-jalan cari makan je~

Afzainizam berkata...

eeemmm popular gak kedai tu rupanyerrr kalau dah masuk jalan-jalan cari makan....

aku pun suka keluar makan malam... tapi harga tu agak mahal sikit pasal ikan dia besar kot

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip tersalah isi minyak kereta