Khamis, 5 Januari 2012

Teka teki disini ada jawapan

Salam pembuka bicara..

Kek semalam tu adalah kek hari lahir untuk adik saya yang belajar dekat UTeM tu. Kebetulan, dia balik mengada-gada dan birthday dia pada penghujung tahun iaitu 31 Disember, jadi belilah kek. Nak belanja makan luar time ni tak gaji lagi. Hehe.


Memang tulisan atas kek tulis “happy birthday bella”. Betullah yang alan dengan mamma teka tu. Ingatkan taka da yang dapat baca tulisan nama tu. Sepatutnya nabilah tapi saya dengan adik bongsu saya pakat-pakat dengan mak supaya tulis bella. Terjebak dengan twilight la tu.


Kek tu bukan kek tiramisu macam haniey cakap. Myra kata kek nescafe, salah jugak. Tapi kek ini adalah kek mocha. Hahaha. Sedap ok kek mocha. Siapa suka mocha macam saya?!! Sila angkat kening~ aleen aiden, jangan la terliur ye. hehehe


Saya dah sangat kecewa dengan servis berukband celcom ni. Dah 2 3 hari tak dapat line 3G. Kalau EDGE tu, tunggu la loading lambat tahap dewa. Lagi laju pakai dail-up. Semalam pergi register streamyx. Lepas ni tak payah beratur nak guna berukband tu. Lepas turn adik, turn saya lepas tu turn ayah, kemudian turn emak. Lepas ni tiga-tiga laptop boleh online serentak~

Ada yang kata servis streamyx ni teruk? Betul ke?

p/s: nama-nama di atas ada link. pergi la lawat. hehehe

xoxo

26 komen:

aReLaN berkata...

tkde hadiah ke untuk para peneka ni???heheh..uish...suka kek2 yang jenis coffe,mocha pe sme tu.

Kakzakie berkata...

Kakak tertinggal N3 sebab busy sejak-menjak nie.. Kek mocha kakak suka juga:) Happy belated birthday buat Bella dari kakak...

mama aini berkata...

assalam dhiera..he2x..betul rupanya tekaan mama tu...Thanks dhiera !!..mesti bella senyum sampai ketelinga dpt kek yg diidamkan !!.


P/s: mama dah betulkan tentang `aiman` vanilla coklat tu..thanks ya.. :)

nini berkata...

best dapat online serentak...tadek la streamyx okey je...laju pun..hehe

dhiera berkata...

@ alan: nak hadiah ke? errrrr.... saya boleh terima mocha je~

@ kakzakie: nak tergelak plak dengar akak panggil dia bella. heheh

@ mamma aini : tahu tak pe.. sengih sampai tak nak potong kek~ yke? hehehe.. terperasan salah kat situ. hiks

Myra Jay berkata...

Owh kek Mocha, blom penah makan lagi..
Dah Dhiera cakap sedap, pasni leh la bila2 try :)

nabilah_2908 berkata...

Nabilah juga yer nama dia..hehe.. :)

streamyx la paling ok dari yg lain2..nak lagi laju guna Unifi... :)

Dalila Hamid berkata...

heppy besday utk bella.... bestnya dpt kek... nmpak menarik!

J.Syazwana berkata...

unifi terus lah. ihihih

saya peminat nombor satu coklat.
*tolak-tolak mocha.

keh keh keh :P

Ungu Violet berkata...

line berukben mmg lemau..buat org sakit jiwa je...huhu

bukan streamyx laju ke...ntah la..x penah try agi...huhu

SyAz sHanA berkata...

kau puye keje tkr nme ak y sdp 2...

Hanie_Dew berkata...

tetiba aku pegi jeling kedai secret recepi kat banguan sbelah ofis aku. kek mocha. sedap wooo..

Kancil 8349 berkata...

sedapnya...nak minta...hehehe

Hanie_Dew berkata...

mintak kek!

Wen berkata...

sedapnyeeeeeeeeeeeee Wen nak gak... hehehe... :P

♥cmª shIemª♥ berkata...

oo..besday adik upenye..
kek mocha ke..
alamak..cma kurang minat cake perasa ni..huhu

ciK LyndaWawa berkata...

dapat di atur la line beruk band tu..
nway..kek tu nampak cantik dari tepi..=]

♥e'in♥ berkata...

wah nak sikiT!!! hahaha.. line streamyx oke je sebab e'in penah gune kat umah bf.. hehehe..

cik dila berkata...

streamyx dulu2 problem gak,skrg mcm ok je kot. hehee

アヌムちゃん berkata...

nyummy cake!

aimie amalina berkata...

suke mocha jugak
segala jenis kopi suke
heeee
sedaaappnyeee :))

rozeeta rashid berkata...

sedap la pulak tengok kek nih. hehe.

berukband memang beruk! kalau edge tu cabut cucuk balik la jawabnya. 14tahun pun tak boleh load kalau edge tu. eh emo pulak. haha.

Juliet_iRa~" berkata...

sedapnyaaa...heee

:)

k.dhiera msti sll kena pau kn?heee

Afzainizam berkata...

eemmm mocha nampak best lahh... selalu aku oder kek black forest ajerr atau blueberry kali ni nampak menyelerakan pulakk...

31 disember uihhh ujung tahun tuuu

Happy birthday to youuuuu
....Selamat Hari Lahir.....
moga terus success dan terus success dalam memburu impian...
may Allah bless you...always..always and always...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip servis motorsikal lc135

BENA berkata...

streamyx memang terbaek . dulu bena pakai streamyx skg pakai P1 . p1 pun boleh tahan laju . ada hari tu jer dia ngok ngek sikit . heeee :)


tapi p1 ikut kawasan la . kalao kawaasan line p1 laju . laju la line . heee :)





wow ! tak pernah lagi makan kek mocha tau ! hee :)

budakijaupendek berkata...

yummy...
mencuci mata je tgok kek sodap. sob3..