Selasa, 3 Januari 2012

Rindu dengan rotan

Salam pembuka bicara..

Dah lama tak update blog. Bukan malas tapi berukband dekat rumah tu buat hal. Tak tahu kenapa langsung tak dapat line 3G. Stress! Kalau tak dapat 3G tu maknanya nak loading 1 website pun sampai 30minit. Gile tak. Terus rasa nak pasang streamyx je. Bulan bayar lebih kurang jugak harga nya. Lagi bagus kot. Tapi nak tunggu dorang datang pasang berminggu agaknya.

Siapa dengar Hot.FM pagi ni? Pasal kenangan yang buat kita rindu masa sekolah. Kebanyakan sekolah start hari ini kan? Sekolah adik saya start besok.

Saya rindu masa mula-mula masuk sekolah. Darjah 1 dulu. Saya takut masuk sekolah time tu. Ayah kena cuti hampir 2 minggu (ke lebih ea) gara-gara kalau saya tak nampak muka ayah, saya akan nanges. Bila ayah kata nak balik, saya pun sebuk nak balik. Kalau tak, bukan sekadar nanges tapi meraung. Bila ingat balik, malu sendiri. Kesian ayah masa ni. Semuanya disebabkan adaptation. Tak boleh nak adapt dengan perubahan sekeliling. Tapi itu dulu.

sumber: google

Kalau sekolah menengah, saya rindu sangat nak study group dengan kawan-kawan dan kena rotan dengan warden sebab ponteng sekolah. Walaupun nakal, kalau bab study memang study betul-betul. Cikgu belum sempat nak jejak kelas, saya dah tunggu cikgu dekat tangga dengan beberapa soalan. Kena rotan tu macam malu jugak la tapi bila ingat balik kelakar sangat. Kalau saya tak pergi sekolah, besok ye mesti kawan-kawan tanya "dira kenapa tak pergi sekolah semalam? rindu la. kelas rindu je." Apakah?

sumber: google

Korang pula macam mana? Apa yang korang rindu sangat masa zaman sekolah? Yang sekolah tu, ada perkara yang korang rindu jugak ke?

xoxo

21 komen:

CintaZulaikha berkata...

paling rindu lepak ngn member2 ja, tu yg terbaekkk

sumaiyah mokhtar berkata...

hehehe fobia dengan rotan :)

Zura berkata...

rotan...kenangan yg manis walaupun menyakitkan bile kena ...

Kancil 8349 berkata...

kancil rindukan semua rakan kancil...

Apple Pink berkata...

hihih...u forgot something..
mesti rindu time org pakai kan bedak kan... :)

nabilah_2908 berkata...

kalau nak dibandingkan antara sekolah rendah dan sekolah menengah..

sy paling tak suka zaman sekolah rendah...

banyak kenangan pahit dari manis...selalu gak kena buli bukan secara fizikal..tpi dari segi mental..

rasa macam useless sngt...mcm tak layak je dok kt kelas tu..ada kawan pun...kawan tikam dari belakang...curi diari org la...dah curi satu hal..lepas tu share baca dgn org lain..malunya..sebab banyk benda sy share kt situ..hmm..

surrounding yang tak best..

tapi semua berubah bila masuk sekolah menengah...seronok..paling best..asal rehat je..masuk koop..

masa form 4..takde kelas..floating..tumpang kelas orang...time tu pun seronok gak..lagi2 kalau masuk dalam kelas form 6...dok kt tempt abg form 6 yg sy suka...hehehe... (^_^)

Wen berkata...

sekali je penah ekna rotan la dhiera and sangat sakit. xmo da hehe

zulhilmi tempoyak berkata...

dulu muke sy yg kiut ni.

siap nages lg dpn org sbb kne rotan..

jatoh imej yg kiut ni..

hahahaha

lia fen berkata...

kene rotan, kene luku, kene ketuk, sume rase tau..dulu cikgu garang2..skrg jek studnt manje..rotan skt report polis..haishhh...

burnkelana berkata...

rindu kat awek2 zaman sekolah.. hehehe

KhaiRin - anies berkata...

nmpk sgt la umur kita da meningkat kn?

aReLaN berkata...

prnh kna rotan skali,penampar skali.hahaha...rndu sme mmber n ckgu skolah,rndukan aktiviti,ko-Q.hmmm

mama aini berkata...

assalam dhiera..mama teringat pernah dirotan kat tangan sbb tak dapat hafal sifir..ha2x..

♥cmª shIemª♥ berkata...

hehe..bab rotan [un ade jugak rindu ..

tp yg paling rindu study group ngan kawan2.. sambil mkn jeruk...hahahaha...cam hampeh!

J.Syazwana berkata...

rindu nak makan dekat dewan makan. hahaha

syahirooAhmad berkata...

rindu kat asrama... malam2 leh sembang kat tepi katil .. yang dah tido pun boleh terjaga. pastu join borak.. bila ada bunyi.. masing2 mengelabah pura2 wat2 tido.. haha

Pondok Usang berkata...

wuu... roti panjang... tringat dulu kene libas ngan cikgu disiplin..

wan nurul hezrina berkata...

akak pernah kena rotan ngan hanger..huhu sakit..tapi sekali jerlah..kesian muka budak tomei2 baby tuh=)

Hanie_Dew berkata...

wwooaaa...smart student tu kat tangga dah tanya soalan.sejuk hati cikgu ko.tp kalau aku jd cikgu ko nyampah kot. hahaha gurau je.

rotan? pernah kene rotan ngan cikgu matematik je sebb tersalah buat latihan.jahat kawan aku bagi tau salah page. ishhh

YOUsoF berkata...

Rindu nak main buaian setiap kali sebelum masuk kelas tabika dulu.. ;D

Teringat dekat kawan dulu melalak bukan main takut sebab tak dapat adapt dengan persekitaran baru.. Lama² sorang tu ok, sorang lagi terus tak sekolah.. Kesian jugak la..

Kalau sekolah rendah dulu ada sorang cikgu ni suka sebat murid² guna pembaris kuning yang besar tu.. Sampai 11 tahap patah pembaris tu.. Kenangan².. ;D

Afzainizam berkata...

rotan dulu mengajar kita... sekali kena terus ingat...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip servis motorsikal lc135