Selasa, 17 Januari 2012

Makan-makan dekat MAEPS, Mardi Serdang

Salam pembuka bicara..

Sabtu lepas (malam) lah, makan-makan dengan encik tunang dekat MAEPS. MAEPS dekat Mardi Serdang.

Mula-mula plan nak makan sate dekat Taman Warisan, Putrajaya. Konon-konon saya belanja sebab dah berjaya hunting kain baju nikah dan resepsi. Tiba-tiba, tunang kata jom la makan steamboat. Apa lagi laju la saya iya kan. Sebab dah ajak lama dah pergi makan steamboat. Kempunan dari bulan puasa hari tu. Tapi, Z ni buat tak tahu je.


Z kire first time la makan steamboat. Dia macam teruja gile lah sampaikan dia pesan nanti ajak mak dengan ayah saya dan mak dengan abah dia makan sini juga lah. Bila? Tunggu lepas kahwin dan pindah masuk rumah. Time ni kedua-dua family insyaallah senang nak menginap.

Sampai-sampai kena bayar dulu. Lepas tu, waiter akan sediakan tempat duduk kita serta pasang kan stove serta siap-siap panas kan kuah. Ada 2 jenis kuah. Tom yam dan sup. Lepas tu kite pergi lah ambil apa-apa makanan yang kite nak. Pilihan secara buffet style. Excited kot. Main ambil je semua.


Z siap ambik nasi goreng dengan kueh tiaw goreng. Katanya, lapar sebab tengah hari makan sikit. Lepas kenyang makan semua ni, melantak ais krim, puding dengan buah pula. Balik dengan kekenyangan. Habis diet! Nak kata sedap, ala steamboat biasa je la kan? Nasi goreng dia not bad lah. huhu

Makan dekat sini ikut kepala. Seorang RM22.60. Kira standard la kot. Seoul Garden mahal lagi sebab ada grill. Siapa yang belum try steamboat sini, boleh lah try nanti. hehe

xoxo

23 komen:

sarah mohamad berkata...

Kedai ni dekat mana kak? Saya tengah mencari kedai steambot jugak ni. Survey2 dulu HEHEHHE

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ berkata...

bestnyer steamboat!
ahkak pun suke steamboat ni tp kat area k.trg ni tatau la mane tempat ada benda alah ni...
salu maman kat ECM la..
emmmm, telan air liur ni! .. ;p;p;p

Kancil 8349 berkata...

wah...sedap tu..tapi mahal sangat..hehehe...

J.Syazwana berkata...

sedapnyaaa !!
beselah tuh lelaki bila kite cakap dorang wat bodo je. tetiba nanti suprise. ehehehe.

CIK MAY berkata...

ish...mkn la kat kl..blh CM try juge..kat belah sane..jarang g le..;)

cik pha berkata...

standard dah 22.60,menyampah pula aku tengok 60 sen,kalu kedai tu kasi genapkan jadi 22 hinggit kan bagus hehehehehe,bila nak kawen weh?

dhiera berkata...

@ sarah mohamad : kelakar kamu ni. tu kat tajuk dah tulis MAEPS, mardi serdang. betul-betul dalam mardi. masuk dekat pintu utama dorang yang dekat pasar tani tu terus sampai jumpa simpang masuk kanan. dia mcm Y junction la~

selain ni, seoul garden pun best. harga rm42 sorang kot. lupe la. harga selalu bertukar. flamingo pun best gak rm26 seorang klo xsilap la~

@ leily : ECM tu ape? macam tu, apa kata akak bukak satu kedai steamboat?

@ kancil : tapi kan. ini la yang paling murah saya pernah pergi sebelum ni~ yang lain, lagi mahal. buat sekali sekala tak pe la. saya pun kempunan berbulan baru dapat makan~

@ wana : kan~ suke suke!

@ CM : alamak, kite jarang makan dalam KL. tak suka masuk KL. sesak. hehehe. kalau dekat KL boleh try flamingo la~ wink wink

@ cik pha : nak wat macam pha. saya pun tak tahu macam mana dia kire sampai dapat 60sen ni. hehehe

lepas raya, cik pha~

Cikpuan rara berkata...

dap nya.tp hubby dh muak lak mkn cm ni.seday tol.

cik mun berkata...

sedapnye..lapa la plak ni..

nabilah_2908 berkata...

hmm...seorang 22 lebih...standard la ni...ada buffet lagi...

kt sini...takde rasanya kedai ni...soulgarden tak pernah masuk...biasa ke Johnny's...tp kt situ xde buffet... ;)

cik dila berkata...

kite dulu tak tau ade steamboat dlm mardi ni,pastu ade member bgtau. tp sampai sekarang tak pernah singgah lagi,padahal bukan jauh pun. belakang kolej je. huhu..

sebelum hbs study ni kena masuk dlm list tempat mkn wajib singgah.. ngeh3..

♥cmª shIemª♥ berkata...

steamboat?serdang?
ermm..nak try2!

KhaiRin - anies berkata...

x ajk pon waaaarghhh

budakijaupendek berkata...

Sy kurang dgn steambot.
buah hti je yg gemar. ^^

Juliet_iRa~" berkata...

belah mn kak?xpnh tau plak pdhal xjauh pon..hee

aReLaN berkata...

oooo...kena masuk dalam MARDI ke.dlu slalu lalu MARDI tu.cam sedap je.heheh

dhiera berkata...

@ nabilah : selalu makan johny's ea? huaaaa... johny's mahal~

@ dila : sebelum abes belajar singgah taw~

@ ira : dala mardi. kena masuk mardi tu. ikut pintu pertama selepas fakulti perubatan veterinar UPM.. dekat area pasar tani mardi dgn go-kart mardi tu

@ alan : try la.. sekali sekala best jugak klo steamboat ramai2. hehehe. yup. kena masuk dalam mardi. klo confius, tanye je dekat guard pintu mardi tu~ dekat pintu pertama mcm komen kite utk ira ok!

LYAfrina berkata...

auuummmmm... suka sgt steamboat... tp seth adalah sekali /2 kali j mkn.. sbb xde geng.. hubby lya x suka steamboat.

Apple Pink berkata...

Sedih tak ajak pun miss bestie... merajuk 8 jam :) wawawawawa sedap tak ?

wan nurul hezrina berkata...

selalu gak lepak area serdang2.tapikan dekat mana ek tempatnie..kitaorg suka lepak tepi tasik upm..kadai makan situ besh gak..sedapnya stimboat

dhiera berkata...

@ lya : steamboat tak elok makan selalu untuk keselamatan poket. hehehe

@ yunk : nak ajak~ tp my bestie sorang ni kan mummy tak bagi keluar malam. hehe. sedap~ jom2 makan sana. hehehe

@ mami : tempat ni kena masuk dalam Mardi. masuk dekat area kawansan MAHA tu~

BENA berkata...

fuhhhhh seoul garden tuuu . bena nak sangat pergi situuuuu . heee :)

Cik Anita berkata...

aishhh,

steambot serdang ni! mmg tempat lepak utama masa study! yeeehaaaa.. skg mmg dah tak dah ke UPM. huhu. rindu!