Rabu, 25 Januari 2012

Keranamu alan

Salam pembuka bicara..

Cuti 4 hari, blog pun nak cuti sama. hehe. Sebenarnya malas nak update sebab penat dan busy. Apa saya buat sepanjang cuti? Entri lain saya cerita. Hari pertama selepas cuti 4 hari, entri pun macam bluesblues tapi kena kerja keras otak memikir jugak ni. he.

Saya kena tag dengan alan. [klik sini] kalau tak nak caya. Syarat-syarat nya:-



11 perkara tentang saya:

1. Orang selalu salah eja nama penuh saya. Susah kot nak eja nama saya. kuikui
2. Tak suka orang tanya saya "asal mana?" sebab saya tahu nak jawab tempat saya tinggal sekarang ke tempat lahir saya ke etc.
3. Fasa pembesaran saya di tempat yang berbeza.
4. Zaman bayi sampai 4 tahun dekat Shah Alam.
5. Zaman kanak-kanak sekolah rendah dekat Puchong Perdana.
6. Zaman remaja sekolah menengah saya hingga universiti dekat Sijangkang.
7. Zaman hujung universiti sampai kerja sekarang dekat Kuala Kubu Bharu. hahaha. Aci tak?
8. Saya tak pernah menetap di negeri selain Selangor
9. Saya suka sangat makan laksa.
10. Ada apa-apa soalan tentang saya yang ingin diketahui?
11. Saya tak pandai introduce diri lah. pang!


Soalan dari alan

  1. Berapa umur?  Tahun ni 2012, masuk 25. Fine semua dah tahu umur saya
  2. Makanan dan minuman kegemaran? Laksa la harus. Jus epal boleh?
  3. Pendapat tentang blog ini.  Best sebab warna hijau. My favourite.
  4. Pendapat tentang empunya blog ini lak camne.  Alamak, tak pernah jumpa. Tak berani komen
  5. Favorite hangout place with friends?  Karoake lerrr....
  6. Apa korang nak bagi untuk bday aku hari ni? Hahahah  Eh, bday kamu semalam ke? Happy birthday. Nak kek??
  7. Korang tau tak sebenarnya hari ni bday aku? Yang keberapa?  Tak tahu weh, semalam bday kamu. Patut lah online. hek.. Umur kite sama kan 25?? Tapi saya belum cukup 25 lagi. wekk
  8. Drama Korea, Jepun, Melayu atau Indon?  Alamak, mana-mana pun tengok.
  9. Kerjaya dulu baru pikir pasal kahwin atau tak kisah?  Tak kisah. Target umur 25 mesti kahwin. Ini impian ok!
  10. Bila nak kahwin?  Harus lah tahun ni. Dah 25 kan? hekhek. Lepas raya jemput datang umah ye.
  11. Kenapa blogging?  Suka suka. Dulu tengok orang ada blog, kite pun nak ada blog jugak. hehe

Soalan dari saya yang super simple.
1. Nama penuh apa?
2. Bila tarikh lahir?
3. Lahir kat mana?
4. Sekarang, tinggal dekat mana?
5. Belajar ke kerja?
6. Hobi apa?
7. Suka makan apa?
8. Suka air apa?
9. Warna kesukaan apa?
10. Suka pergi mana?
11. Teringin nak pergi mana?

Puas hati tak dengan jawapan saya?? he. Kena tag 11 orang ni yang fail ni. Siapa nak buat angkat tangan??

Saya tag:
1. asfariena hashim : awal dia update hari ni~
2. mizzura : paling awal komen
3. dila : dah jarang update ye skang. hehe
4. syahiroo : tolong promote kamu. mana tahu jumpa awek nanti
5. anies : awal juga anies update hari ni. hehe
6. nabilah : blogger tegar
7. anum : blogger jauh di jepun
8. ann aka ain : si umi yang tetap comel dari dulu sampai sekarang
9. kak lijah : si mommy to be~
10. sue unnie : jawab taw! hehe
11. kancil : cikgu dari sabah. he


xoxo

39 komen:

mizzura berkata...

pergh...bakal kahwin tahun ni eh..si darah manis ni... :-D

Kakzakie berkata...

Kakak paling takut kena tag. jadi serba-salah tau...

Banyak juga yg kakak dah tahu tentang dhiera sebenarnya sebab dah selalu mengikuti cerita walau melalui N3...

nabilah_2908 berkata...

erk...masuk2 blog je...dah ada homework... ;)

membesar di tempat2 yg berbeza..tapi masih di Selangor..nice.. :)

nanti sy buat eh...thnks..!! :)

dhiera berkata...

@mizzura
hehehe... insyaallah zura! hehe

dhiera berkata...

@Kakzakie
itu lah kak.. tapi kalau tak tahu nak cerita apa tu memang molek sungguh la jawab tag kan? hehe

dhiera berkata...

@nabilah_2908
tak pe.. ganti wordless hari ni. kuikui

thanx dear!

KhaiRin - anies berkata...

adey dhiera...perli ka?? hehehehe

insya allah akn jwb tp x jamin bla..tggu free ya hehehe

dhiera berkata...

@KhaiRin - anies
mana plak.. betul kan? hehe

Kancil 8349 berkata...

akan buat...kejap eya...

♥cmª shIemª♥ berkata...

hehe..11 things psl kamu sudah terbongkar..keke..

:)

Kancil 8349 berkata...

terima kasih...jomlah singgah ke blog Kancil...

http://kancil8349.blogspot.com/2012/01/kancil-kena-tag-oleh-blogger.html

Cik Lia Lomi berkata...

hehehe..sama macam Lia tak pernah tinggal luar dari selangor..

Jue berkata...

wah 25!! aku lg tua!! haha 27 rsnye th ni beb =)

oh ko tgh survey video..kalau x clap hr tu dlm pamplets dia tulis combo package photography ngan videography..single event 2250..kalau video je 1080..kalau akad nikah & reception = 2160..kalau x clap la =)

dhiera berkata...

@Kancil 8349
pantas ye kancil. terima kasih!!

dhiera berkata...

@Cik Lia Lomi
yeay!! ada geng~

dhiera berkata...

@?cma shIema?
kantoi sudah~ hehe.

dhiera berkata...

@Jue
kite kena panggil jue kakak la macam ni. hahaha..

wah.. detail!!! thanx jue.. sayang kamu. muuah!

aReLaN berkata...

eh2.target nak kawen tahun ni jugak sbnrnya ni.hehehe..cukup duit,family lepas,terus kawen.hohoho...time kasih sudi jawab.sme la bab tak ske kena tanye asal mana

Run Away berkata...

wah....best nyer jwp tag...;d

Hanie Dew berkata...

ko baru 25. xde la sangat jauh beza kita. kalau ikut tahun aku ngan jue dah 27. kalau ikut bulan baru 26. kuikuikui.

huaaa dah kenal dah ngan dhiera dari soalan alan tu.

dhiera berkata...

@aReLaN
yke?! congratz in advance. jgn lupe jemput ok!! hehe.. tapi salute kot orang lelaki yg kawen umur 25tahun. hehehe

dhiera berkata...

@Hanie Dew
hanie sebaya dgn jue la erk.. kite pun belum genap lagi! 24 baru. heheh. *tetbe*

Khairul Nizam berkata...

Bagus kawen awal-awal ...jangan jadik macam saya Sang Harimau Tua ...

mama aini berkata...

tahniah kena tag !!!..he2x.. :)ehem muda lagi tu..

BENA berkata...

wahhh ada target eh nak kawen ? cam bena umo 23 . so lagi dua tahun la kalo nak sama target dengan hakak dhiera ni . hehehehehe :)


fuhhhh selamat name bena tak tersenarai . hehehehe :)




#bena buat blog baru , blog lame dah terkubur . di prvt kan , nak deleted sayang . huhuhu :)

~SaL IjOu~ berkata...

yeay..da byk tau pasal dia~ ;p
kite baru nak jadi org selangor ni~ ;)

dhiera berkata...

@Khairul Nizam
dah nak kawen pun kan??

dhiera berkata...

@mama aini
sebaya dengan sedara mama la. si hidayah tu~

dhiera berkata...

@BENA
bena, dalam doa kan selalu cakap temukan jodoh pada usia hampir 25tahun sebab keinginan kawen pada usia 25tahun.

kecik2 dulu selalu doa, nak kawen dengan engineer. nak kawen dengan lelaki bermula huruf Z sama macam nama ayah yang bermula huruf Z. hahaha

and Allah perkenankan, insyaallah~ walaupun tak dapat lelaki nama bermula huruf Z. tapi 2nd word dia bermula huruf Z. dan dapat jugak engineer. alhamdulillah.

yang penting doa, doa, doa, doa.. Allah sentiasa mendengar permintaan hambanya. biar details tak pe. Allah tahu apa yang terbaik buat hamba ye~ redah dan redha. hehehe

Sue Unnie.. berkata...

tenkiu tag. nnti ade mase sue jawab eh.


eh eh.. taun ni kawen eh..? really?

Juliet_iRa~" berkata...

wahh mmg impian bakal tercapai la nak kahwin umr 25!ngeee ;p

bl cuti mmg mls nak update blog kan?ahaha

Dira berkata...

name sebenar kamu ape ye cik dhiera? curious nak tawu, sbb name kite berdua mempunyai sebutan yg same, ejaan je lain :P

✿Dear Yayah✿ berkata...

hehe. sy pernah kene tag tapi baru buat separuh je. ada dlm draft. haha. takde mood....

dhiera berkata...

@Sue Unnie..
insyaallah sue~

dhiera berkata...

@Juliet_iRa~"
taw tak pe ira.. malas betul nak update. hehe

dhiera berkata...

@Dira
serius dira tak tahu lagi nama kite. kite ingat kan dah ramai tahu. kuikui. betul2 ni?

dhiera berkata...

@?Dear Yayah?
sampai skang dalam draf ke?

Dira berkata...

@dhieraini betul2 serius, bukan cobaan! :P

syahirooAhmad berkata...

heheh.. terima kasih kawan coz tag saya.. :)