Khamis, 12 Januari 2012

Nama-nama pelik!

Salam pembuka bicara..

Entri semalam mintak teka Kampung Cinta Manis dekat mana kan? [klik sini]

Ini dia jawapan sebenar.


Siapa yang jawab Bentong ke Karak ke betul la tu kot. Macam syaz, cma dengan mama. Sebab kampung ni dekat sempadan daerah agaknya. Hari saya nak pergi Felda Mempaga dengan keluarga saya. Ada jemputan kenduri kahwin. Mempaga ni kena masuk dalammmmm sangat. Simpang nak masuk ni mesti jumpa Kampung Cinta Manis.

Saya rasa nama ni agak unik sangat. Tapi yang sibuk nak tangkap gambar kampung ni, ayah saya la. Kalau keluar jalan mesti ayah tanya "kakak bawa kamera tak?". Itu ler ayah saya.

Ciksusu kata kampung ni pernah masuk majalah tiga. Tapi pasal apa ye masuk majalah tiga ciksusu. Nampak sangat tak tengok TV. hekhek

Semalam, anies kata naseb bukan cinta berahi. Nama lama Pantai cahaya bulan tu.
Ashrafi pulak kata dekat kampun dia di Sabah dalam daerah Tenom ada satu kampung nama Cinta Mata. Mata bertentang mata lagi. hehehe
Tapi kancil pula kata dekat Papar ada nama kampung tu Kampung Buang Sayang. erk.. tak boleh sebut selalu ni. hehehe

Tempat korang ada tak nama yang pelik-pelik sikit? Share la jugak.

xoxo

26 komen:

~SaL IjOu~ berkata...

nama kg pelik2 ni selalu nampak kalo otw berjalan jauh..tp selalu dok gelak2 waktu nampak tu pastu terus lupa..hehe~

cik mun berkata...

comel je name kg ni..

CintaZulaikha berkata...

hehhehhe, tu yg buat org tertanya2 tuh..kat kpg akak plak ada nama kampung batu menangis..org kata dulu2 mmg batu tuh menangis..uishhh, meremang kut bulu roma dgr..

wan nurul hezrina berkata...

dianyer sign2 nampak mcm batu nisan lah..huhu

yang paling pelik tulah nama pantai cinta berahi..sib dah tukar..haha

Myra Jay berkata...

Nama kampung pelik rasanya penah jumpa tapi tak ingat kat ne :)

ciksusu berkata...

hehe..majalah 3 ckp kg tu awal2 penubuhan org2 baru kawen semua..so generasi pertama adalah anak2 dorg..kalo xsilap kte la..xbape ingat;p sape yg tau boleh betulkan;)

Afzainizam berkata...

woooo mmg pelik bunyinyerr... rasanya ni kalau kita nak ke area klantan ikut Bandar Raub, tetapi keluar di Mempaga/ Kampung Cinta Manis. ramai lalu kat kawasan tu...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip tersalah isi minyak kereta

Cikpuan rara berkata...

mcm mana lah terciptanya nama tu eh.

Wen berkata...

kat kg daerah wen ade satu nama kg. nama die Kg Wang. tiap ari ingat duet kot sebut nma kampung tu hahha

cik pha berkata...

kat kampung aku ada satu nama tempat KADOK.sekali pandang mesti tersasul nak sebut kodok hehehhe

nabilah_2908 berkata...

sedap juga nama cinta manis ni.. :)

hmm...kt Melaka...xbnyk rasanya nama tempat yg pelik2... :)

Kancil 8349 berkata...

di Sabah banyak nama pelik

Kundasang : Jalan Mircowave
Tawau : Kampung Nasib Kita
Table
Ladang Tiger
Aisbox
Batu Payong(sekolah lama)
Lahad Datu: Singgahmata
Tungku
Kampung Dengan
Silam
Membatu

sebenarnya banyak lagi...tu je yang Kancil boleh kongsikan...hehehe

♥cmª shIemª♥ berkata...

setakat yg x pelik sgt cma penah jumpa

pulau kentut besar dan pulau kentut kecil kat langkawi..hehe

mesti pulau ni suka kentut kan.. :p

Kancil 8349 berkata...

jomlah singgah ke blog Kancil...nak taw jawapan WW 22 Kancil...

http://kancil8349.blogspot.com/2012/01/jawapan-daripada-wordless-wednesday-22.html

LYAfrina berkata...

HEHE..SWEETNYER NAMA TU..

KALO KAT TRG ADA BYK NAMA.. Y KDG2 KELAKAR... MCM TMPAT TINGGAL SY NAMA KAMPUNG MAK CHILI...

SELAIN TU... KAMPUNG PAK KATAK la...

CintaZulaikha berkata...

kat kpg akak ada kampung nama kampung batu menangis. kat raub pahang. org kata dulu ada batu yg mmg menangis kat c2..uishhh, riso plak dgr2..kot2 lalu memalam, dgr batu menangis, tak cukup tanah dibuatnya nanti..kehkeh

ciK LyndaWawa berkata...

nama tempat saya betong..ehehehe=]

Zul n Azizi Boarding Pets berkata...

Salam Dhieranottie,

hmm..itu baru nama kg yang pelik2 belum lagi makanan pelik2 lor...hu3..
Anyway nice info & blog...

BTW kami dah follow blog Dhieranottie, jangan lupa singgah & follow blog kami lepas ni ye.. :-)

www.mylovely-cats.blogspot.com

J.Syazwana berkata...

baru teringat dekat pontian johor ade kampung puteri menangis.

cewah pontian saje. mentang akram org pontian. ekekeke

ciksusu berkata...

satu lagi yang best..
kg. mambang di awan..
hehe;p

mama aini berkata...

he2x..betul !! :)

budakijaupendek berkata...

wah unik la nama kg2 ni semua. hehe

Cik Lia Lomi berkata...

hehehe, tak pernah lagi nampak atau lalu nama-nama tempat yang pelik ni..

aReLaN berkata...

oooooo...kat bentung rupanya.ntahla.kat sni tkde la tapi time skolah asrama dlu ade la nme kampung pelik2 tapi tak ingat dah.hehehe

semutsengal berkata...

dekat tempat aku ada nama


"desa temu jodoh" cool !

Juliet_iRa~" berkata...

tak ada tempat pelik lagi kat puchong ni..ekkeke ;p