Isnin, 30 Januari 2012

Bicara hati

Salam pembuka bicara...


Saya tahu semalam mesti ramai-ramai tengok Anugerah Juara Lagu kan? Pagi ni semua pakat cerita pasal Anugerah Juara Lagu jugak. Tapi kan, saya tak tahu kenapa saya tak minat nak tengok AJL ni. Makanya, saya tak tengok lah AJL malam tadi. Dengar je dari dalam bilik.


Hari tu, baca dekat beberapa blog pasal Gemersik Rindu dengan Bicara Hati. Dua-dua cerita adaptasi dari novel. Gemersik Rindu saya tak pernah baca novel dia. Drama dia pun tak tengok sangat. Tapi Bicara Hati adalah novel kedua yang pernah saya baca. Yang pertama, Lagenda Budak Setan. Baca novel Bicara Hati sampai nanges-nanges. Bukan saya yang over ye. Mula-mula, masa form 3 ke form 4 baca novel member lepas tu terbeli untuk simpanan sendiri pulak. Dok ulang-ulang banyak kali novel Bicara Hati.




Jumaat lepas, pergi kedai buku nak beli-beli buku buat bacaan. Sekali tu ternampak novel "Bicara Hati". Dorang ulang cetak balik kot novel ni, untuk edisi ke berapa tak tahu lah saya. Untung la penulis novel ni. Cetakan lama, muka buku nya gambar atas. Cetakan baru, muka bukunya gambar wanita bertudung pula. hehe


Semalam menggatal bukak youtube, terkhatam lah episod bicara hati yang ada dalam youtube tu. hehe. Mula-mula rasa tah hapehape je, slow sangat jalan ceritanya. Lama-lama tu ok je layan. hehe. Siapa kat sini ada tengok drama Bicara Hati ni? Nak tanya dah episod berapa ea? Asal dekat youtube ada 4 episod je? Cerita ni tayang hari apa ea? hehe


Alang-alang ni, nak mintak jasa baik rakan-rakan untuk tolong vote entri saya yang ini. [klik sini] Kalau suka, tolong lah vote. Jangan lupa tinggalkan link blog juga ye. Yang sudah vote, ribuan terima kasih diucapkan. Saya masuk contest cinta kami. Maklumat lanjut, klik sini. Besok tarikh tutup dia. Nak jimat punya pasal sebab tu nak mintak jasa baik korang tolong vote entri saya yang ini. Klik sini Hanya komen "VOTE" dan tinggalkan link. Terima kasih semua.


xoxo

30 komen:

CIK MAY berkata...

tak tgk sgt pun AJL sbb mase tu ikut tunang g kedai abg die kat puncak alam...

dhiera berkata...

@CIK MAY
jauh may berjalan~

ain berkata...

"Tapi kan, saya tak tahu kenapa saya tak minat nak tengok AJL ni. Makanya, saya tak tengok lah AJL malam tadi. Dengar je dari dalam bilik."

o yeah? akhirnya saya ade geng... hehehe

L berkata...

L mmg xboleh baca novel2 nih.. hahaha

jom hayati..=)
lolz-l.blogspot.com/2012/01/amanahnyer-sahabat-rasulullah.html

Kakzakie berkata...

Membazir airmata tak sedar ye dhiera... tapi masa membaca/menonton memang tak boleh berhenti..

Kancil 8349 berkata...

best cerita nie...

aReLaN berkata...

yeay!!!DAH VOTE.HEHEHE

dhiera berkata...

@ain
yeay!! geng jugak~

dhiera berkata...

@L
L pun tak boleh baca novel

dhiera berkata...

@Kakzakie
hahaha... itu la. membazir air mata je~hehehe

dhiera berkata...

@Kancil 8349
kancil tengok ye cerita ni?

SyAz sHanA berkata...

hari selasa, pukul 9 , astro prima... lalalala

dhiera berkata...

@aReLaN
thanx alan! hehehe

nabilah_2908 berkata...

tak pernh tgk cerita ni..sbb ditayangkan kat Astro..

kalau gemersik kalbu....yess...mmg ikut sampai ke hari ni.. :)

nanti sy singgah jap eh... dan tentunya saya akan vote..!! :)

dhiera berkata...

@SyAz sHanA
macam kenai ja ang ni~

dhiera berkata...

@nabilah_2908
kalau dah ikut gemersik kalbu tu, confirm best kot cerita ni.

thanx ya nabilah!!

Hanie Dew berkata...

aku sempat tgk ajal lepas habis tgk wayang. nak tgk yuna punya pasal.heheh.

novel ni aku pun baca berulang kali. tak bosan. suke dgn watak nya.

aku tak berkesemptan nak tgk drama dia. rasa best kot sbb drama byk masa nak adaptasi satu satu scene dlm novel banding dgn movie.

nnt nak donlod la.

BENA berkata...

dhieraaaaaa ! bena pun tak tengok AJL ni . bangun2 dri tido . eh ada juara lagi ek ? hehehehe :)



bena layan cte ni . dekat astro prima rasanye . shanaz belakon . bestttt ! hee :)

mama aini berkata...

salam dhiera..ceta ni hari selasa 9pm kat astro prima..mama pun suka tgk ceta ni..novel gemersik kalbu mama dah beli..hu2x..lbh sedap dr ceritanya..mama nak cari bicara hati nilah..

Cik Lia Lomi berkata...

Lia pun ada novel ni, tapi cover baru punya tapi dah lunyai pun novel ni gara-gara dah khatam bape kali juga.. bape banyak tapi daaa..

♥cmª shIemª♥ berkata...

dah lama x baca novel..
huhu

ajl? dgr je.. x tgk pun..dgrnye ramai yg tabik springg kat persembahan aliyah.best ke?

Cik Anita berkata...

eh tak tengok AJL? jarang lah Nita nak jumpa org tak suka AJL. hee. bicara hati best! tapi cerita tak pernah tengok.. sobs.

Juliet_iRa~" berkata...

da tutup ea contest tu?sorry k.dhiera xsmpt votee..hu

bicara hati mmg best..novel la..heee..cerita ira xsempat tgk lagi..

dhiera berkata...

@Hanie Dew
hanie selalu donlod kat mane je? utube ke?

dhiera berkata...

@BENA
bena mesti tak boleh miss tgk cite ni kan?

dhiera berkata...

@mama aini
mama siap beli novel lagi! thumb up~

dhiera berkata...

@Cik Lia Lomi
kite pun siap balut takut jadi lunyai tapi terkoyak jugak cover dia. hehe

dhiera berkata...

@?cma shIema?
cma kite pun tak tgk AJL. kawan sekerja kata aliyah best. tapi tak tahu lah!

dhiera berkata...

@Cik Anita
eh, yke jarang? sekarang dah tahu kan, ada yg tak tengok. hehe

dhiera berkata...

@Juliet_iRa~"
its ok darling~ hehe