Rabu, 17 Ogos 2011

Lepas geram, cucuk lah kereta dia

Salam pembuka bicara..

Hari ini, saya bekerja. Orang sakit tak pernah cuti.

Nak cerita pasal seorang lelaki dengan dua orang gadis. Ada seorang lelaki cuba nak buli orang perempuan. Buli ke? erk.

Setiap hari kerja habis pukul 5. Lepas tutup lab, cepat-cepat la nak pergi parking. Balik rumah dapat rehat. Penat kot hadap darah dengan urine je.


Tapi semalam ada satu kesah. Saya dengan collegue dah siap-siap masuk kereta. Kami memang eco-friendly. Suka car pool pergi kerja. Jimat. Baru je nak keluar parking. Sekali tu ada satu kereta ni block kereta saya.


Ingat ok nombor plate kereta cuma satu nombor je saya lupa.

Saya: Eh, apa kes ni? orang dah bagi signal kot nak keluar.
Collegue: Hek eleh, dah la nak ujan ni 

Memang masa ni nak kejar masa, takut hujan nanti collegue saya basah pula nak jalan kaki ke rumah dia lagi. Biasanya, saya turunkan dia nak tepi jalan je.

Lelaki: Kejap kejap nak pergi kedai komputer kejap.
Collegue: Eh, depan kan ada kosong. Mana boleh. Kalau iya pun bagi la kitorang keluar dulu.
Saya hanya geleng-geleng tak boleh.

Nak tahu apa yang dia buat? Dia tetap keluar dari kereta dia. Kami dalam kereta jadi speechless dan pandang antara satu sama lain. Apa kes dia ni? Kalau ia pun, bagi lah kami keluar dulu. Adoyai.

Lepas tu, kereta kami bertembung di traffic light.

Apa lagi ambil kesempatan la cucuk-cucuk abang ni bila traffic dah tukar warna hijau sampai dia bagi laluan kat kita. hek. Abang ni bawa auto la. Tak cool lah lelaki bawa auto. opss...sorry. Tapi pada saya memang tak cool pun lelaki bawa auto sebab saya sendiri pakai manual. wekk. Pada saya ye.

Korang suka pakai manual ke auto?

xoxo

21 komen:

Mr.Thinker@Ali berkata...

cool abg tu bawa auto. :)

Lisa N.Yusof berkata...

saya nak try sangat bawak auto..
tapi sekarang terpaksa stuck dgn manual.. layan je la.
bek ada keta dari xda langsung

Xavi De berkata...

bhahaha...jaat gler siap cucuk angin tu..:p
bosan jer bawak auto..=_='
manual da best, leh maen drop2 gear...keh3x...

Ezad Skytech berkata...

layan manual jugak best..hee~

.izzati liyana. berkata...

saya auto! haha. bawak auto pun terkial-kial lagikan bawak manual. kereta kat rumah saya pun semua auto. easier for my mum nak bawak kereta mana-mana dia suka.

tapi gila jahat lah pergi block tuh kan. jual ikan betul.

rara pinkmafia berkata...

tp duk kl better pkai auto,kalau x mmg menanges.

ikatankasihku berkata...

oh, manual lagi best, konfident jer bawak walau kene masuk gear banyak kali....tapi kalau jem, sendiri mau ingat lah....lenguh kaki...hehehe

faiz berkata...

saya laki yang bawa auto..tapi cool je..hehe..org mane la suka pkai manual sekarang..jamm lagi..auto xde letih..

ïêmå å¢klê§ berkata...

iema xreti bawak kete...hihi

Papa Mifz berkata...

dulu papa mifz bawak manual mmg syok...tp kalo kat klang valley nih x sesuai manual dah....skrg tukar ke auto...selesa...kaki x lotih....

cik dila berkata...

haha,kak! kalau duk kl jgn ah bwk manual,sakit kaki..

tp sape2 yg ada kelebihan bwk manual dgn auto best! dua2 pun takde hal. tp kalau yg dah biasa bwk auto,lupe la kot bwk manual..tak cool dah..

siti kektus berkata...

kite gagah. kenalah bawak manual. ekekeke :p

EZAN IDMA berkata...

hahah i suke manual.

Ungu Violet berkata...

baik2 bwk manual klau naik bukit...trsondol owang blakang nanti...huhu

nabilah_2908 berkata...

errr...sy guna auto...senang & ringkas... ;)

Hana Soffelia berkata...

Pakai auto. kejung kaki nak pakai manual blik kg drve 6 jam. ^_^

btw, blh plak lelaki tu perangai mcm tu. Hana pernh tau hadapi kes yg sama, cuma bezanya Hana jens garang, hana trun dr kete, ketuk cermin kete dia, sebelum dia sempat turun nk bli paper, hana dh suruh dia alihkn kete. kihkih

diba berkata...

manual ag besh;)

LinE PuTih LiNe HiTaM berkata...

jom pakat pakai kete menual jalan KUALA LUMPUR..

hahahha...... lalalalal..

Ct Arina berkata...

laki itu mmg carik pasal. haha^^
sy pakai auto. duk kat jb sgt2 x sesuai pakai manual. jammed manjang mcm kL. tp sy boleh bawak manual. hebat bukan? haha ;D

una din berkata...

saya kan? saya langsung tak pandai bawak kereta. tehehe tak tahu auto ke manual ke mana lagi cool.

tp y pasti jd penompang lagi cool sbb tak pyh tensen2 dgn driver lain. duduk dlm kereta rilek sajo. WAHAHHAH :P

deeya berkata...

sangat tak macho laki pakai auto .. dah la bajet bagos . huh ! saye gadis manual .. ianya sngat comel . keh3 !!