Jumaat, 12 Ogos 2011

Tazkirah jumaat: Solat terawih dan kumur-kumur boleh ke?

Salam pembuka bicara..

Hari ini banyak appointment tapi sementara patient tak sampai lagi, buka blog. Sorry bos.

Semalam kawan saya post di facebook beliau. Setakat semalam sahaja, ada 2 kes tangan masuk dalam mesin tebu yang dia kena handle di Hospital Sultanah Nur Zahirah. Ok ngeri~ Air tebu? Ada tangan? Kesian dekat mangsa.

Back to the topic. Nak share ini.

dari: blog Kella


dari: blog Kella juga

xoxo

29 komen:

L berkata...

anda seorang yg pemarah?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/jangan-marah.html

Mr.Thinker@Ali berkata...

good info. thank you. :)

kurangkan berkumur. kekeke. :)

rara pinkmafia berkata...

thnks for info =)

Luqeem™ berkata...

nice!..

ngeri gak la tgk tgn msuk mesin tebu tu..lg2 klu nk order air tebu, mesti tgk mesin tu dulu, kot2 ada darah ke..hehe

NM02 berkata...

ada yg cakap, tak elok bulan puasa gosok gigi time tengahari... betulkah?

anismelon berkata...

nice sharing..bab tangan tersepit toh..ades..tak dapat dibayang kan..sakit..

cik dila berkata...

kesiannya kat tgn org tuh.. ;(

betul tuh,lagipun mulut org berpuasa tu lebih wangi dari mulut org yg tak berpuasa kan.. ;)

cik idora berkata...

jgn kumor bnyk2 time puase..hehe

sumaiyah mokhtar berkata...

info yg menarik, terima kasih :)

ILA HonEyBuNNy berkata...

tangan msk dalam mesih tebu?kesiannya mereka tu..

adehh..kena kurangkan berkumur or gosok gigi la cmne..ehheh

alif haris berkata...

terima kasih atas tazkirah ringkasnya :)

Far8 budak baik berkata...

waaaa seyes manakut kn..
tiap2 petg tgk org perah tebu tu.
okey je..
termenung sgt lah tu..
kan dah masuk ngan tgn2 sekali..
huh..takut

Ungu Violet berkata...

klau x sengaja xper la...klau telan terus tu yg haru tuh...huhu

ikatankasihku berkata...

TQ 4 Sharing..

air tebu perisa darah jenis O, A or AB..emmm

Ct Arina berkata...

ohhh, maksudnye takat bersihkan lubang idung je la. xyah la semangat sgt nak sedut air masuk hidung. ehe^^

C i k P i p i T e m b a m berkata...

wahh . info bernas . thanks diera . diera ni nurse ke doc ?

[sutera kasih] berkata...

info bgs ni...thanks share :)

buat setakat yg mampu :)

Saiazuan berkata...

kt tmpat kte 8 je ;)

Hanis MY berkata...

thanks for sharing!

ummiross berkata...

bagus info ni dhiera, sekurang2nya dapat membantu bagi yang masih keliru

ïêmå å¢klê§ berkata...

kalau melampau sangat berkumur memang saje je nak batal puasa macam budak kecik lak..hihi

iMBobo berkata...

yup, kita xboleh kumor lebih2, nnt terminum plak hehe

adan berkata...

perkongsian menarik tentang wudhu.. thanks tuan blog..

ifwat berkata...

kumur2 utk wudhuk takpe la.. jangan kumur2 sambil telan suda.. hahaa

cik pha berkata...

terima kasih tuan tanah memnag berguna untuk aku y membaca nie

Far8 budak baik berkata...

haha x boleh update ker kak??
haha =p

deeya berkata...

yg ilang tngan pasal mercun pun da bnyak . hurm ~

thx 4 info =)

iefa ujang berkata...

jgn kumur2 nnti tertelan ahahaha

Iffah Afeefah berkata...

trime kasih share