Khamis, 11 Ogos 2011

Jusco black out!

Salam pembuka bicara..

Pernah tak kamu pergi mana-mana shopping complex lepas tu blackout?

Saya ada dua pengalaman.

Mula-mula, masa saya sekolah menengah. Waktu tu saya outing dengan kawan-kawan. Outing halal ke fly dari asrama? Lupalah. Yang pasti masa tu saya di Centre Point Klang. Masa berlegar-legar dengan kawan-kawan, tiba-tiba blackout tapi tak ada la gelap sangat sebab lampu kecemasan menyala tak sampai 5 minit. Boleh lagi nak shopping-shopping barang dalam The Store. Masa ini, Centre Point tak macam sekarang. Sekarang banyak warga asing yang melepak kat sini, dulu ramai student je yang melepak kat sini. Student ponteng sekolah pun ramai lepak kat sini.

Baru-baru ni, saya pergi Jusco Bukit Raja, tiba-tiba black out. Masa ini memang kecoh sebab ramai orang tengah shopping sebab sale. Siap bawa kanak-kanak kecil lagi. Lampu kecemasan dia pun tak banyak. Tak tahu lah tak menyala ke apa. Kedai-kedai banyak yang terus tutup. Takut kena curi barang kat dalam kot.


Please pay at autopay station before collecting your vehicle.

Macam mana nak bayar kalau autopay pun black out jugak. Mood shopping pun dah hilang. Sebenarnya, Z yang nak cari barang pancing dia. Saya pun survey survey peti ais untuk rumah kami nanti. Dah ada jenis model nak beli tapi nak compare harga dengan tempat lain sebelum decide.

Bila mood dah tak ada, apa lagi nak balik lah. Lagipun, kalau keluar dengan Z mesti sampai rumah sebelum pukul 7. Sekali tu, jammed rupanya nak keluar Jusco sebab ramai yang sama-sama keluar.

Sorry ye Jusco, saya tak bayar parking untuk hari itu. hiks

Kamu ada pengalaman tak black out dalam shopping complex?

xoxo

41 komen:

Mr.Thinker@Ali berkata...

tak ada. pengalaman black out cuma di rumah saja. LOL! :)

izfanora berkata...

org klang yer.. :) hihi..

xder pengalaman lah dhiera..

btw, psl kuih candy tue. dlm balang tue lbh kurang 40-50 biji. kami ikut gram, 420 gram. potongan kuih tak sama sangat sbb ciri kuih candy nie, perlu dipotong semasa msih panas sebelum sejuk dan mengeras. tp, xder lah beza sgt. dan kami buat secara manual. :)

NM02 berkata...

belum pernah lagi

tapi takde ekon masa tgh mkn ade la

cair make up mak tahu

hehehe

saya follow terus ni

suker tak? ^_^

Acik berkata...

dapat free parking sb blackout! ada gak kebaikan blackout tu ye!

Mentioned u in a post! :)

Hana Soffelia berkata...

A'ah, pernah berlaku kat Giant. Kelam kabut masa tu, dgn suara kanak2 nangis, nsb baik ada henpon, ada la jgak cahaya. Trus tggalkan brg dlm troli, pi cr brg tmpat lain, xkosa nk tggu, pns. hehe

syufaa berkata...

aaa.
tak pasal-pasal je kot.
tak pernah pulak ada experience cmni.
huhuhu.

p/s : camabt berkenalan dhiera! tq komen dkt blog syufa! :)

cik idora berkata...

hehe..bleh plak cm 2 kn..
saborr je lah..

Mama Likha berkata...

alamak ! jj bukit raja ? tmpt febret ni....
cer klo mlm blackout mcmne.. tkutnyer !

hihi... bangkrap jj tk byr pakring :)

yelah.. dhiera dear.. akk jual VS.... tu stock, singgah2lah yer.., blh kasi hrga spesial utk dhieranotty...
(;

ikatankasihku berkata...

menarik jugak entry ni..
penah kene tym kat tesco, lama pulak tuh black out....
penat jer dtg pastu balik rumah ngan tgn kosong..hua hua hua

MataHati @ MH berkata...

penah gak masa kecik2 dulu.. terus hilang sebijk 2 barang permainan kat pasaraya.. cekap sungguh pencuri ni..huhu

Kapten Atok berkata...

kalau masa tu tiba2 ternampak hantu

Siti Nurhayati Dollah berkata...

Kalau black out, kebanyakan sistem akan jadi down. Mood shopping pun terus down jugak hehe

ILA HonEyBuNNy berkata...

xpernah lagi ada pengalaman macam tu...

tapi pernah terbaca pengalaman kawan2 dlm blog...jusco jugak rasanya..hehe...mmg kecoh la kan..

hahha...cpe xbayar parking...jusco sedekah itu hari..ehhehe

Ungu Violet berkata...

aikk...sopping kompleks besor2 gaban pun leh blackout...huhu

x yah bayar parking...selamat...haha

cik dila berkata...

kalau blackout time tgk wayang lagi kelakar.. haha
eh,terus free parking eh..rezeki lah tu.. dah cr brg2 rumah ni,majlis nak dkt dah eh kak?

stuck berkata...

kesiannye...huuu~
alah,kite xd pgalaman la...heee~

Hanis MY berkata...

huwaaa siannyaa blackout plak kat situ, stkt ni tak pernah kena lg cmni...

Bidadari Syurga berkata...

ok adik akak pernah gi jusco setiawangsa... chasier dorang down.... kena menulis sakan... bygkan... last year... time raya.. orgnya panas beratur tak hingat. heeeeeeeee tapi sampai depan budak tu nak marahpn tak jadi... pasal dia awal2 dah minta maaf dulu... its ok....

Saiazuan berkata...

hurm xprnah pn lg kena mcm ni.. tringn la nk rsa.. huhu..

PinKy MoMMa berkata...

alamak kesian yang ada anak2 tu :)
tak pernah lagi kena..kalau sis kena msti panic hehe

ayie berkata...

xpe tauke jusco bagi free parking..hehe

Syuxer berkata...

pernah sekali agaknya..tak berapa ingatla..heheh..

yang sekali tuh syuk pernah men futsal tiba2 blackout..fuhhh..huru hara jadi heheh..gelap plak tuh hhehe

C i k P i p i T e m b a m berkata...

whoaa ! dasatt . mesti ade org amek ksempatan mncuri gak kan ? sbb alat ape tu mesti xdpt detect . hahahaha . kita xpnah lagi alamii . tp ksian klu budak2 tbe2 hilang ke kan

iMBobo berkata...

belum ada pengalaman mcm tu lg hehe

[sutera kasih] berkata...

pernah..masa tu kt centre point d KK..
gelap gilerr..masa tu takut org curi2, kena raba2 je..serammmm huhu
nasb baikla sekejap je black out tuu

Ct Arina berkata...

x penah kene lagi. kat umah selalu. hahah ;D

MiSz ZuE berkata...

black out masa maen bowling pernah la..hehehehe...

arnabs berkata...

hak3..takat ni xprnh lg jd kt fiq,,
mcm bez ja shopping cmplex blckout hihi

syrupmasin berkata...

haha..ade2..sekali je maseh dekat kedah..tgh maen bowling..makan2..tibe2 blackout..terus burn je bowling tuh :D

cik pha berkata...

seryes eh? kat shopping complex? hahaa tak penah mesti kalut giler taim tu kan?

ïêmå å¢klê§ berkata...

adoii,,
xpernah lak terjadi kat iema..
xpe2...
free parking...

L berkata...

kita seorang pemarah?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/jangan-marah.html

ifwat berkata...

black out dalam mall tak pernah la, tapi blackout dalam jamban pernah.. hahaha

MamaEma berkata...

tak pernah lagi kena time shopping..cuma semalam opis jer kena balck-out..time tu pulak ada meeting..terus cancel meeting

A i n n u r A f i f f a h berkata...

xpena pun terblack out tgah2 shooping. best x? ngahaaa. nak rase ah. haha.

dhiera berkata...

@ izfanora: owh, yke? btw, thanx ya~nanti apa2 saya bagitahu kemudian.

@ NM02 : cair mekap tu yg tak tahan~

@ Acik : dah baca.. thanx ya. surprise gile~ pandai ye pilih2 nombor.

@ Hana Soffelia : tak seronok kan macam tu. macam membazir je datang. awak tu siap bertroli-troli segala hah..

@syufaa : itu la pasal ye..

@ Mama Likha : tempat favourite ke? malam black out. ok, saya nanges terus. hek

@ ikatankasihku : balik tangan kosong? memang sakit ati aje kan? tengah2 nak beli barang jadi macam tu

@ MataHati @ MH : amboi.. cekap bebenor ni~

@ Kapten Atok : eh, jangan masin mulut kamu tu~

@ Siti Nurhayati Dollah : betul tu

@ ILA HonEyBuNNy : yeke? tapi itulah. dah la black out, customer lari. untung dari parking pun lari juga.

alif haris berkata...

oouh orag klang ke ni .. hehehe .
mesti dulu salu lepak cnter point klang kan ..
spnjang sy p jusco bukit tinggi tak pernah blackout alhamdulillah ..

dhiera berkata...

@ Ungu Violet: sebab TNB bukan jusco punya kot.hek

@ cik dila : masa tengok wayang?? tak mao la macam tu. takut kot. akak beli barang rumah dulu baru beli barang kawen boleh? hek

@ stuck dan Hanis MY : kesian kan? hek *mintak simpati*

@ Bidadari Syurga : ini lagi sadis kot..

@ Syuxer : mesti melilau cari jalan nak keluar gelanggang~ erk..takut jugak kn?

@ C i k P i p i T e m b a m: sebab tu la kot banyak kedai terus tutup~

@ [sutera kasih] : kalau ada yg nak meraba ni, memang cari penampar la kan?

@ syrupmasin : burn je? rugi rugi..

@ ifwat: black out dalam jamban lagi takut kot~ *pengaruh tengok cite hantu*

@ MamaEma : terus cancel meeting? best tu~

@ A i n n u r A f i f f a h : tak best la.. tak payah la rasa.hiks

dhiera berkata...

@ alif haris : tak tak.. eh, iye iye~ lahir kat hospital klang. he
selalu sgt lepak centre point. masa tu jusco bukit tggi xda lagi kn?
jusco bkt raja jauh. xbyk bas lalu situ~

Nor ' Atikah bt NorBaki berkata...

tak pernah lagi la ade pengalaman cam ni.. hehehheh

N A T A S Y A ツ berkata...

erk ? baru lagi kan nie ?

saya ari tu gi jusco kat Bukit Tinggi pon blackout :DD

da la dalam Popular, usha novel dalam gelap ^_^