Jumaat, 26 Ogos 2011

Resepi: Biskut madu tiga

Salam pembuka bicara..

Hari ini nak share resepi biskut madu tiga pula. Biskut madu tiga yang telah jadi madu empat sebab tak jumpa acuan yang boleh bentuk 3 kelopak. hek


Bahan-bahannya:
2 cawan tepung naik sendiri
3/4 cawan gula pasir
1 cawan kelapa kering
1 sudu teh esen vanila
2 biji telur kuning
1 cawan marjerin
Serbuk koko
Buah badam

Cara-caranya:
1.  Badam potong panjang-panjang
2.  Tepung, gula, kelapa dan serbuk koko digaul rata
3.  Masukan kuning telur dan gaul
4.  Masukan marjerin dan gaul sebati
5.  Canai adunan 1/2 inci tebal
6. Terap dengan acuan 3 kelopak atau 3 segi ke
7. Hiaskan dengan badam tadi.

Selamat mencuba kalau nak cuba. Resepi kuih raya yang lain klik sini (biskut cornflakes)

xoxo

25 komen:

A i n n u r berkata...

waktu mula2 tgk gambar ni..ingatkan lauk rendah daging.. hahaha..dah terliur dah teringat rendang ibu masak.. sobsobs.. :P

emmm..nice sharing ^^ boleh cube ni..:P

dhiera berkata...

alamak, macam rendang ke rupe ye~ he

wahida berkata...

alamak...sedapnya...mesti masa mula2 masak tu bau dia naik semerbak kan?

bak sebekas...hehe...


selamat hari raya aidilfitri sis...
maaf zahir dan batin...

Ungu Violet berkata...

rajinnye wat beskot raya...
nk raya sgt la tuh...dh trbayang rendang dh..haha

: husna : berkata...

kenapa nampak cam sedaaapp bangat nih..sigh!

LoVe_LeEyA berkata...

owh, spatutnya 3 kelopak ea~ hehe~ patut la nama madu 3~ n nmpk menarik~ bleh try ni~ :)

NM02 berkata...

selamat hari raya, maaf zahir dan batin. take care sepanjang cuti raya nnt ye

Lia berkata...

boleh try nanti ni.. tq share resepi ye :)

cik pha berkata...

meleleeeh wooo terus terasa nk makan

merahitujambu berkata...

nk amik doodle free di sini kawan..

http://merahitujambu.blogspot.com/2011/08/doodle-free-di-hari-raya.html

kayrul-shah berkata...

rajinnya bikin biskut raya macam nie

アヌム ちゃん berkata...

kalau tak letak esen vanila jadi ape eh..xdpt buat kek stok esen vanila xde..sob2.

thanks tau for the kad raya :)

echaRierie berkata...

aummm..mcm mau mkn plk..haha..
madu 4 pn madu 4 la..haha~

Papa Mifz berkata...

nama biskut nih x boleh blah...hehe

d_LA berkata...

wahhhh..nmpak sedap yg amat biskut itu..wuwuw..selamat hari raya la yer..maaf zahir batin^^

Hana Soffelia berkata...

Kelassss nama biskut tu.. ^_^

Ct Arina berkata...

ala2 biskut coklat. hihi^^

Ezad Skytech berkata...

macam sedap je..

haa..kena tukar nama la ni..biskut madu empat..hee..

iefa ujang berkata...

madu tiga.aishhhhhhh...seram je bnyi.tp nmpk cam sedap :)

muhamad hanif berkata...

ingat rendang tadi..


aduiissshh.

cik dila berkata...

nama biskut madu 3 ni yg org pempuan tak gemar..hahaha

Fadzli Amir berkata...

tak pernah rasa biskut ni, tengok macam sedap cuma nama dia kontroversi sikit...hehehhe..tuk org pompuan la...singgah terakhir sebelum cuti raya..

asfira aminuddin berkata...

babe sedapnyaaa! thanks share resepi okay :)

ILA HonEyBuNNy berkata...

hehe...biskut pun ada madu tiga tu....ngeh3...

siti kektus berkata...

tahun ni tak buat lagi kuih raya. macam tak sempat dah. hukhuk :(