Jumaat, 27 April 2012

Pencarian khas buat bos

Salam pembuka bicara...


Saya suka bos baru saya sebab dia sangat tidak memilih. Bos saya yang sebelum ni suka ketuk cermin pembahagi bilik masa dia nak panggil saya atau rakan sekerja saya masuk bilik. Bos yang sekarang sangat sempoi sebab dia akan datang bawak kerusi dan duduk di antara saya dan rakan sekerja saya untuk bincang itu dan ini. Best kot.


Tapi mula-mula dia masuk tu, dia suruh saya jawab dan balas serta emel semua report corrective action dekat customer sendiri. Bos dulu dia akan hantar sendiri. Saya rasa macam tak best sebab kerja dia saya yang kena buat. Sampai kawan saya kata baik ko jadi manager. Lama-lama sudah biasa kot. No hal la kan. *poyo gile*


Sebelum bos yang sebelum ni berhenti, ada seorang lagi ekesekutif dalam department saya minta saya survey kan kad untuk bagi pada bos. Masa tu, sepatutnya saya hanya cari hadiah je. Alang-alang dah nak ke jusco, saya kata ok saya tengok-tengok kan. Dalam jusco tak banyak pilihan, jadi saya meronda la dekat popular. Hasil tangkapan saya.




Baru belajar buat gambar bergerak dan percubaan pertama berjaya. Suka!! Atas ini lah hasil tangkapan saya cuma saya tak beli je. Saya tangkap gambar dan tunjuk sahaja. Tetap rakan sekerja saya ni juga yang beli. hehehe.


Rasa macam best pula bila berhenti dapat macam-macam. Kalau saya berhenti agak-agak dapat tak benda macam ni ea? Hadiah untuk farewell apa yang korang suka bagi pada orang?


xoxo

24 komen:

ain berkata...

biasanya bila kite keje dah lama kat satu2 company, memang dapat macam2...bukan bile nak benti je, tapi bile kite kawin, bile kite dapat 1st baby... aaa tu antaranya la..

HeNRieTTa JoSe berkata...

rietta kdg kdgjd gmbar bergeak..kdg kdg xjdi...
Rietta suka kasi kad. ?? Hadiah depends ngn aoa org tu suka...

echa takashimaya berkata...

comel je gmbar gerak gerak :)
kite pon nk request boss baru.haha.

nini berkata...

kalau orang tu rapat dengan nini, nini suka buat suprise kat dia...dan bagi apa yang dia suka...nini nak tinggalkan kenangan terindah dalam hidup dia....tapi hari tu masa dengan alang tak sempat buat...dengan kak zety sempat buat suprise...=D

Diary oF Mine berkata...

cantik :)

Rtp Farra Arisha berkata...

apapun 'pemberian' yang diberi oleh orang, pasti dihargai dan sangat bernilai di mata penerima. :)

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

eh..btukar2 plak pic tu.. nak buat2..!

ermm..hadiah farewell selalunye bagi mug dan banje mkn je..huhu..

Zakia berkata...

buat gmbar tu pakai photoscape ek

cik pha berkata...

lawaaaa kotttt

Afzainizam berkata...

oohhhh canggih pulak gambar gerak-gerak tu....

dapat bos yang baik sangat untung.... bukan senang nak dapat bos yang boleh bawak bincang...

kad ni untuk ucapan bos lama berenti kerr... oohhh tentu dia terharu nanti

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy service blower aircond kereta

NIZAM berkata...

cantik buat gambar bergerak tu. btw, sy mmg suke g popular. byk benda dlm tu yg ohsem2 kan.

bapak sempoi bos awk ye. :)

dhiera berkata...

@NIZAM
dapat bos ok, kite rasa senang je nak kerja~

dhiera berkata...

@Afzainizam
gambar gerak-gerak tu belajar dari bena~

dhiera berkata...

@cik pha
apa yg lawa? saya?

dhiera berkata...

@Zakia
yup pakai photoscape je..

dhiera berkata...

@♥ Cmª shIemª ♥
saya buat guna photoscape!

dhiera berkata...

@Rtp Farra Arisha
selalunya memang macam tu~

dhiera berkata...

@Diary oF Mine
thanks~

dhiera berkata...

@echa takashimaya
boleh ye nak request bos baru~

dhiera berkata...

@HeNRieTTa JoSe
rite buat pakai software ape?

dhiera berkata...

@ain
pengalaman byk ain ni~

ciK LyndaWawa berkata...

cantik kad tu la.......=]

Juliet_iRa~" berkata...

heeee kalau dah lama kerja mmg org smbut dgn meriahnya..pape pn kena la jg sesama hbgn dgn rakan sekerja ye x?br la rs rapat n bila kita nak pindah diorang akan terasa kehilangan ;p

sll beli y blh diguna, cth ppuan sll bg handbeg ;p..lelaki maybe pen mahal y siap leh tulis2 kot

Apple Pink berkata...

wah da pandai buat .gif image.. :) good Job..